Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

EU must decide and deliver crisis aid faster, say foreign affairs MEPs

AFET External relations02-09-2014 - 16:51
Iraqi people take water from a humanitarian aid convoy in Amerli on September 1, 2014 ©BELGA_ AFP_ JM LOPEZ  

"We need to make our budgetary procedure simpler and faster: currently there is too much bureaucracy, and money given too late for humanitarian actions is wasted money", urged Foreign Affairs Committee chair Elmar Brok (EPP, DE) in Tuesday’s committee debate on international crises in the EU’s neighbourhood. The committee is to debate the crises in Iraq, Gaza, Syria, Libya and Ukraine in meetings this week. (Read more: EU must decide and deliver crisis aid faster, say foreign affairs MEPs )

 
 

Εκδήλωση στο ΕΚ με θέμα την ισότητα των φύλων

Αλλα θέματα Δικαιώματα της γυναίκας/Ισότητα των ευκαιριών02-09-2014 - 16:25
Ισότητα των φύλων  

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, η επιτροπή Ισότητας των Φύλων του ΕΚ, διοργανώνει στις Βρυξέλλες, εκδήλωση με θέμα "μια νέα στρατηγική για την ισότητα των φύλων μετά το 2015". Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ειδικοί από πολλές χώρες της ΕΕ για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας και την επίτευξη της ισότητας των φύλων. Παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση από την ιστοσελίδα μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Εκδήλωση στο ΕΚ με θέμα την ισότητα των φύλων )

 
 

Italian Presidency priorities discussed by EP committees

AFCO TRAN PECH LIBE JURI ITRE INTA FEMM ENVI EMPL ECON DEVE CULT AGRI AFET Institutions02-09-2014 - 15:43

The priorities of the Italian Council Presidency are being outlined to the various parliamentary committees by Italian ministers on 2 and 3 September, following a first series of meetings held on 22 and 23 July. This text will be updated after each session. (Read more: Italian Presidency priorities discussed by EP committees )

 
 

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την καλλιέργεια ΓΤΟ στην ΕΕ

Αλλα θέματα Γεωργία / Περιβάλλον / Ασφάλεια των τροφίμων02-09-2014 - 15:33
Αραβόσιτος  

Η ΕΕ έχει από τους αυστηρότερους κανονισμούς στον κόσμο στο ζήτημα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και η καλλιέργειά τους επιτρέπεται έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε απάντηση στις εκκλήσεις των κρατών μελών να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στην απαγόρευση καλλιέργειας ΓΤΟ στην επικράτειά τους, προτείνει την τροποποίηση των κανόνων που ισχύουν. Έτσι, στις 3 Σεπτεμβρίου η επιτροπή Περιβάλλοντος του ΕΚ συζητά τη θέση του Συμβουλίου σε αυτό το ζήτημα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ερωτήσεις και απαντήσεις για την καλλιέργεια ΓΤΟ στην ΕΕ )

 
 

Ζωντανή μετάδοση: συζήτηση - οι κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή της ΕΕ

Αλλα θέματα Εξωτερικές σχέσεις / Ασφάλεια και Άμυνα01-09-2014 - 17:34
Ζωντανή μετάδοση η συζήτηση στην επιτροπή Εξωτερικών για τις κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή της ΕΕ  

Το Σάββατο, οι αρχηγοί των κρατών της ΕΕ συναντηθήκαν στις Βρυξέλλες και ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ την περασμένη εβδομάδα στη Γάζα, οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν σε εκεχειρία. Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Γάζα και Ουκρανία η επιτροπή Εξωτερικών του ΕΚ συζητά την κρίση στην ευρύτερη γειτονιά της ΕΕ, την Τρίτη (2 Σεπτεμβρίου) και μπορείτε να την παρακολουθήστε ζωντανά στην ιστοσελίδα μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ζωντανή μετάδοση: συζήτηση - οι κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή της ΕΕ )

 
 

Ο πρόεδρος του ΕΚ ζητά πολιτική λύση στην κρίση της Ουκρανίας

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα01-09-2014 - 17:19
Ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς στην Σύνοδο Κορυφής στις 30-08-2014  

"Η άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα μπορούσε να θέσει την κατάσταση εντελώς εκτός ελέγχου. ", δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, απευθυνόμενος στους αρχηγούς των κρατών μελών της ΕΕ. Στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου, ο πρόεδρος του ΕΚ τόνισε ότι "οι δύο πλευρές καθώς και η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο". (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο πρόεδρος του ΕΚ ζητά πολιτική λύση στην κρίση της Ουκρανίας )

 
 

Εβδομάδα επιτροπών στο ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα01-09-2014 - 15:29
Γράφημα - οι επιτροπές του ΕΚ  

Το καλοκαίρι τελείωσε και το ΕΚ ξεκινάει την κοινοβουλευτική χρονιά με συνεδριάσεις των επιτροπών. Ο ρόλος των επιτροπών είναι καθοριστικός, καθώς αυτές καθορίζουν την πολιτική που θα ακολουθήσει το ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Εβδομάδα επιτροπών στο ΕΚ )

 
 

Η εβδομάδα στο ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα01-09-2014 - 13:23
Η εβδομάδα στο ΕΚ.  

Αυτή την εβδομάδα το ΕΚ ξεκινάει τις εργασίες του με τις περισσότερες επιτροπές να συνεδριάζουν για πρώτη φορά μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού. Οι κρίσεις σε Μ. Ανατολή, Αφρική και Ουκρανία έχουν εξέχουσα θέση στις συζητήσεις, ενώ οι Ιταλοί Υπουργοί παρουσιάζουν τις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Επίσης, οι ευρωβουλευτές επανεξετάζουν τις προοπτικές ανάπτυξης στην ΕΕ με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η εβδομάδα στο ΕΚ )

 
 
EP provides - illustration  

Ο Σεπτέμβριος έφθασε και μαζί του οι επιτροπές οι ολομέλειες και οι ακροάσεις των νέων Επιτρόπων. Για τη διευκόλυνση όσων διαθέτουν ιστοσελίδα, μπλογκ ή άλλη πλατφόρμα στο ίντερνετ, το ΕΚ διαθέτει σειρά προϊόντων όπως γραφήματα, άρθρα, συνεντεύξεις, οπτικοακουστικό υλικό και άλλα προϊόντα. Περισσότερα στο άρθρο που ακολουθεί. (Διαβάστε τη συνέχεια: Άρθρα, γραφήματα και οπτικοακουστικό υλικό από το ΕΚ για χρήση από όλους )

 
 

Elmar Brok (EPP, DE), Chair of the Foreign Affairs Committee, called today for a strong EU foreign and security policy lead by a strong personality. “Bringing peace, stability and prosperity to the broader EU neighbourhood must be the first and utmost priority,” he said following a meeting of the Committee’s Enlarged Bureau with Commissioner Georgieva and the EEAS’s Executive Secretary General Pierre Vimont. (Read more: Elmar Brok: Strong EU foreign policy vital to end crises in the neighbourhood )