Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Η έκθεση για τη CIA στην ολομέλεια: διερεύνηση του ρόλου ευρωπαϊκών χωρών.

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα / Ανθρώπινα δικαιώματα / Εξωτερικές σχέσεις17-12-2014 - 19:34
Press conference at CIA headquarters in Langley, Virginia  

Τα φρικτά βασανιστήρια που περιγράφει η έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας για τις ανακριτικές μεθόδους της CIA περιέχει σοβαρότατες καταγγελίες για την υπηρεσία αυτή. Οι ευρωβουλευτές τη συζήτησαν στην ολομέλεια στις 17 Δεκεμβρίου και τόνισαν ότι η καταπάτηση κάθε αρχής και αξίας στο κυνήγι των τρομοκρατών είναι απαράδεκτη. Απαίτησαν δε να διαλευκανθεί ο ρόλος κρατών μελών της ΕΕ στα όσα καταγγέλλονται. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η έκθεση για τη CIA στην ολομέλεια: διερεύνηση του ρόλου ευρωπαϊκών χωρών. )

 
 

MEPs secure deal to cap card payment fees

ECON Economic and monetary affairs17-12-2014 - 19:02

The fees that banks charge retailers to process shoppers’ payments should be capped under uniform rules across in the EU following a deal struck by Economic and Monetary Affairs Committee and Council negotiators on Wednesday. The cap would apply to both cross-border and domestic card-based payments and should result in lower costs for consumers. (Read more: MEPs secure deal to cap card payment fees )

 
 
Paweł Pawlikowski.  

Το Βραβείο LUX 2014 απονεμήθηκε στην πολωνικής και δανέζικης συμπαραγωγή IDA του Paweł Pawlikowski. Είναι η ιστορία μιας νεαρής μοναχής που συναντά τη θεία της και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι αναζήτησης των μυστικών του παρελθόντος της. Μετά την τελετή απονομής του βραβείου στην ολομέλεια, μιλήσαμε με το σκηνοθέτη για την επιτυχία της ταινίας και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. (Διαβάστε τη συνέχεια: Paweł Pawlikowski: "Προσπάθησα να κάνω μια ταινία που να αφορά μεγάλα ζητήματα" )

 
 

Το ΕΚ εγκρίνει ψήφισμα σχετικά με την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις17-12-2014 - 15:05
A view of the Dome of the Rock in Jerusalem, past the Israeli separation wall in Abu Dis in the West Bank, September 29, 2014.  ©BELGA_EYEVINE  

Το ΕΚ, με το σχετικό ψήφισμα που υιοθέτησε την Τετάρτη, "υποστηρίζει καταρχήν την αναγνώριση παλαιστινιακής κρατικής οντότητας και τη λύση των δύο κρατών και εκτιμά ότι οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να συμβαδίζουν με την εξέλιξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, στις οποίες θα πρέπει να σημειωθεί πρόοδος". (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ εγκρίνει ψήφισμα σχετικά με την αναγνώριση της Παλαιστίνης )

 
 

Το EK εγκρίνει τους προϋπολογισμούς της ΕΕ για το 2014 και το 2015

Σύνοδος Ολομέλειας Προϋπολογισμός17-12-2014 - 14:32
Budget 2015 icon  

Το ΕΚ ενέκρινε την Τετάρτη το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015, καθώς και τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2014. Ο προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει 145,32 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων, 141,21 δισ. ευρώ σε πληρωμές και επιπλέον 4,25 δισ. ευρώ για την εξόφληση των απλήρωτων λογαριασμών του 2014. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το EK εγκρίνει τους προϋπολογισμούς της ΕΕ για το 2014 και το 2015 )

 
 

Το ΕΚ ενέκρινε τα 126,7 εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης

Σύνοδος Ολομέλειας Προϋπολογισμός17-12-2014 - 14:12

Το ΕΚ ενέκρινε την Τετάρτη τις επτά αιτήσεις για την παροχή βοήθειας συνολικού ύψους 126,7 εκατ. ευρώ στην Ιταλία, την Ελλάδα, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία προκειμένου να μπορέσουν οι χώρες αυτές να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών που έγιναν το 2013 και το 2014. Οι αιτήσεις για λήψη ενισχύσεων από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ θα πρέπει τώρα να εγκριθούν και από το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ ενέκρινε τα 126,7 εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης )

 
 

Η ταινία 'IDA' κερδίζει το κινηματογραφικό βραβείο LUX 2014

Σύνοδος Ολομέλειας Πολιτισμός17-12-2014 - 14:07
Paweł Pawlikowski receives the Lux prize for his film "Ida"  

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, ανακοίνωσε το νικητή του φετινού κινηματογραφικού βραβείου LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πλαίσια ειδικής τελετής στην ολομέλεια το μεσημέρι της Τετάρτης. Η ταινία 'Ida' (συμπαραγωγή Πολωνίας/Δανίας) είναι η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που αναζητά την ταυτότητά της, μια προσωπική συναισθηματική ιστορία που τοποθετείται επί του οδυνηρού παρελθόντος της Ευρώπης. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η ταινία 'IDA' κερδίζει το κινηματογραφικό βραβείο LUX 2014 )

 
 

Τουρκία: Συζήτηση στο ΕΚ για τις πρόσφατες συλλήψεις δημοσιογράφων

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις17-12-2014 - 14:00

Οι πρόσφατες συλλήψεις δημοσιογράφων στη γειτονική χώρα μετά από την έφοδο της τουρκικής αστυνομίας στα γραφεία εφημερίδας και τηλεοπτικού σταθμού φιλικά προσκείμενων στον Fethullah Gulen θα συζητηθούν στην ολομέλεια με τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ιταλό υφυπουργό Benedetto Della Vedova την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου. Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 4.30μμ ώρα Γαλλίας. Το ΕΚ θα θέσει σε ψηφοφορία σχετικό ψήφισμα στη σύνοδο του Ιανουαρίου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τουρκία: Συζήτηση στο ΕΚ για τις πρόσφατες συλλήψεις δημοσιογράφων )

 
 

MEPs urge EU to step up efforts to help steel industry out of the crisis

Plenary Session Industry17-12-2014 - 13:59

The EU should step up its efforts to help the steel industry out of the crisis, MEPs say in a non-binding resolution voted on Wednesday. They ask the European Commission to ensure that trade deals improve steel export conditions and check that EU competition and state aid rules do not lead to unfairness between EU countries. MEPs also call for investments in workers' education and training as well as in steel research. (Read more: MEPs urge EU to step up efforts to help steel industry out of the crisis )

 
 

Μετανάστευση: To EK ζητά να υπάρξει καταμερισμός των ευθυνών

Σύνοδος Ολομέλειας Μετανάστευση17-12-2014 - 13:48

Οι ευρωβουλευτές, με ψήφισμα που ενέκριναν την Τετάρτη, ζήτησαν να υπάρξει μία ολιστική ευρωπαϊκή προσέγγιση στο ζήτημα της μετανάστευσης και μεγαλύτερες προσπάθειες για να αποφευχθεί η απώλεια ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα. Το ΕΚ κάλεσε την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών να αξιολογήσει τις διάφορες εμπλεκόμενες πολιτικές, να καταρτίσει ένα σύνολο συστάσεων και να υποβάλει στην Ολομέλεια μία "έκθεση στρατηγικής πρωτοβουλίας" πριν από το τέλος του 2015. (Διαβάστε τη συνέχεια: Μετανάστευση: To EK ζητά να υπάρξει καταμερισμός των ευθυνών )