Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Το ΕΚ και ο πόλεμος για την πλαστική σακούλα

Αλλα θέματα Περιβάλλον24-11-2014 - 17:14
Η φωτογραφία "Σήμερα", του  Gábor Szellő  

Οι πλαστικές σακούλες μολύνουν το περιβάλλον και κυρίως το νερό και το υδάτινο οικοσύστημα. Για αυτό η ολομέλεια του ΕΚ αποφάσισε, ότι η χρήση τους πρέπει να μειωθεί κατά το ήμισυ μέχρι το 2017 και κατά 80% μέχρι το 2019 σε σύγκριση με το 2010. Σήμερα (24 Νοεμβρίου) το ΕΚ ψηφίζει για τη μείωση της χρήσης πλαστικών σακουλών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ και ο πόλεμος για την πλαστική σακούλα )

 
 

30 χρόνια αποστολές παρατήρησης εκλογών από το ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Αντιπροσωπείες24-11-2014 - 17:04
 

Φέτος το ΕΚ συμπληρώνει 30 χρόνια παρακολούθησης εκλογικών διαδικασιών σε τρίτες χώρες. Το 2013 έστειλε αντιπροσωπείες για να παρακολουθήσουν τις εκλογές σε Αρμενία, Αζερμαιζάν, Γεωργία, Ιορδανία, Κένυα, Μάλι, Νεπάλ, Πακιστάν και στο Τατζικιστάν. Πιο πρόσφατα οι ευρωβουλευτές επισκέφτηκαν την Αίγυπτο, την Τυνησία και την Ουκρανία. (Διαβάστε τη συνέχεια: 30 χρόνια αποστολές παρατήρησης εκλογών από το ΕΚ )

 
 

Το ΕΚ συζητά σήμερα την πρότασης μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα24-11-2014 - 16:55

Η πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συζητηθεί σήμερα στις 6μμ (ώρα Γαλλίας) παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Γιούνκερ και του συνόλου των Επιτρόπων. Ο Marco Zanni (EΕΑΔ, Ιταλία), ένας από τους εισηγητές της εν λόγω πρότασης, θα λάβει πρώτος το λόγο, ενώ θα ακολουθήσει ο κ. Γιούνκερ και οι ομιλητές από τις πολιτικές ομάδες. Τη συζήτηση θα κλείσει ο κ. Γιούνκερ με μία πεντάλεπτη παρέμβαση. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ συζητά σήμερα την πρότασης μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής )

 
 

EU countries would have to reduce the use of the commonest and most polluting plastic carrier bags, under draft rules informally agreed between MEPs and the Italian Presidency of the Council on Monday and confirmed by the member states’ permanent representatives on Friday. Plastic carrier bag litter is a major environmental problem, as it is known to pollute bodies of water and aquatic eco-systems in particular. (Read more: Reducing use of plastic bags: MEPs strike deal with Council Presidency )

 
 

Pope Francis to pay official visit to the European Parliament

Others Institutions21-11-2014 - 13:57

Pope Francis will pay an official visit to the European Parliament in Strasbourg on Tuesday 25 November. He will deliver a formal address to the Members in in the Chamber. (Read more: Pope Francis to pay official visit to the European Parliament )

 
 

Εκδήλωση για την καταπολέμηση των διακρίσεων στα Τίρανα

Αλλα θέματα Ανθρώπινα δικαιώματα21-11-2014 - 10:17
Ulrike Lunacek.  

Το ΕΚ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ιταλική προεδρία συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τα θεμελιώδη δικαιώματα, την κατάργηση των διακρίσεων και την προστασία των ευάλωτων ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας των LGBT, στις 21 Νοεμβρίου στα Τίρανα της Αλβανίας. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ως κεντρική ομιλήτρια, η αντιπρόεδρος του ΕΚ Ulrike Lunacek και πρώην εισηγήτρια για την ομοφοβία και τις διακρίσεις. Συζητήσαμε μαζί της για την εκδήλωση. (Διαβάστε τη συνέχεια: Εκδήλωση για την καταπολέμηση των διακρίσεων στα Τίρανα )

 
 

Δρ. Südhoff: "Καταλαβαίνουμε 1% με 2% από αυτά που γίνονται στο εγκέφαλό μας"

Αλλα θέματα Έρευνα και καινοτομία20-11-2014 - 18:23
Δρ. Thomas Südhoff.  

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο ΕΚ η ετήσια εκδήλωση της επιτροπής για την αξιολόγηση επιστημονικών και τεχνολογικών επιλογών STOA. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής Δρ. Thomas Südhoff, ο οποίος μας δήλωσε ότι "είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε τον εγκέφαλο. Αντιλαμβανόμαστε μόνο 1 με 2% από αυτά που γίνονται εκεί". (Διαβάστε τη συνέχεια: Δρ. Südhoff: "Καταλαβαίνουμε 1% με 2% από αυτά που γίνονται στο εγκέφαλό μας" )

 
 

Νέα ιστοσελίδα αναφορών, πιο φιλική προς τον χρήστη

Αλλα θέματα Αναφορές20-11-2014 - 16:53
Νέα ιστοσελίδα αναφορών.  

Η νέα ιστοσελίδα του ΕΚ για τις αναφορές είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Ο νέος σχεδιασμός της, επιτρέπει στους χρήστες να υπογράφουν online αναφορές και να παρακολουθούν την εξέλιξή τους στο ΕΚ. Στόχος είναι να καταστεί η διαδικασία πιο εύκολη αλλά και να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια. Κάντε κλικ στους συνδέσμους για να εξερευνήσετε τη νέα ιστοσελίδα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Νέα ιστοσελίδα αναφορών, πιο φιλική προς τον χρήστη )

 
 

The EU should provide aid worth €2.35 million to help find or create new jobs for workers made redundant by shipbuilders STX Finland Oy and the GAD abattoir in France, the Budgets Committee recommended on Thursday. The European Globalisation Adjustment Fund (EGF) aid still has to be approved by Parliament as a whole and the Council of Ministers. (Read more: EU job-search aid for former workers at Finnish shipyard and French abattoir )

 
 

Το πρόγραμμα της ΕΕ για τις ΜΜΕ

Αλλα θέματα Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις19-11-2014 - 18:41
Το πρόγραμμα της ΕΕ για τις ΜΜΕ.  

Εκπροσωπώντας το 99% των επιχειρήσεων της ΕΕ και παρέχοντας δύο από τις τρείς θέσεις εργασίας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας. Για αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε το COSME, με σκοπό να διευκολύνει τη πρόσβασή τους στη χρηματοδότηση και στις αγορές αλλά και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά και το επιχειρηματικό τους πνεύμα. Τη Δευτέρα, παρουσιάστηκαν στην επιτροπή Βιομηχανίας του ΕΚ η πρόοδος και οι τελευταίες εξελίξεις του προγράμματος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το πρόγραμμα της ΕΕ για τις ΜΜΕ )