Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Deal secured to boost infrastructure investment in the EU

ECON Economic and monetary affairs26-11-2014 - 19:25

A negotiating team led by Alain Lamassoure (EPP, FR) struck a political deal with the Council and the Commission on European Long Term Investment Funds (ELTIFs) on Wednesday evening. These funds should boost non-bank financing for projects that deliver infrastructure, intellectual property or research results which benefit the real economy and society. (Read more: Deal secured to boost infrastructure investment in the EU )

 
 

Συζήτηση για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Αλλα θέματα Εξωτερικές σχέσεις26-11-2014 - 18:51
Fulvio Martusciello και Martina Anderson ©EuropeanParliament_Pietro_Naj-Oleari
©EuropeanParliament_Pietro_Naj-Oleari  

Πρόσφατα, η Σουηδία έγινε η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος. Μπορεί μια κίνηση σαν αυτή να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της βίας; Με αφορμή τη συζήτηση και την ψηφοφορία που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην ολομέλεια του ΕΚ, συζητήσαμε με την επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΚ με την Παλαιστίνη Martina Anderspon και με τον επικεφαλής της αντιπροσωπίας με το Ισραήλ Fulvio Martusciello. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συζήτηση για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους )

 
 

Ενιαία ψηφιακή αγορά: η ολομέλεια συζητά για τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιώματα των πολιτών / Κοινωνία των πληροφοριών26-11-2014 - 17:49
Ζωντανά η συζήτηση.  

Η ολομέλεια ΕΚ συζητά και ψηφίζει στις 26 και 27 Νοεμβρίου, μη δεσμευτικό ψήφισμα στο οποίο καλεί την ΕΕ "να εξετάσει προτάσεις με στόχο τον διαχωρισμό των μηχανών αναζήτησης του διαδικτύου από τις εμπορικές υπηρεσίες". Στόχος είναι να εξασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού για τις online επιχειρήσεις και να διασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οφέλη για τους χρήστες τους διαδικτύου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ενιαία ψηφιακή αγορά: η ολομέλεια συζητά για τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης )

 
 

25 χρόνια από τη συνθήκη ορόσημο για τα δικαιώματα των παιδιών

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Νεολαία26-11-2014 - 17:47
25 χρόνια από τη συνθήκη ορόσημο για τα δικαιώματα των παιδιών - ©BELGAIMAGE_AGEFOTOSTOCK_67509911  

Αυτό το μήνα είναι η 25η επέτειος από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών. Με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, μιλήσαμε με την αντιπρόεδρο του ΕΚ για το ζήτημα. (Διαβάστε τη συνέχεια: 25 χρόνια από τη συνθήκη ορόσημο για τα δικαιώματα των παιδιών )

 
 

Denis Mukwege: "τo γυναικείο σώμα είναι πεδίο μάχης"

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα / Ανθρώπινα δικαιώματα26-11-2014 - 14:47
Ο νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ Denis Mukwege.  

"Το γυναικείο σώμα έχει γίνει πραγματικό πεδίο μάχης", δήλωσε ο γιατρός από το Κονγκό, Denis Mukwege, που τιμήθηκε σήμερα για τις υπηρεσίες του στα χιλιάδες θύματα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στους αμέτρητους πολέμους της χώρας του. (Διαβάστε τη συνέχεια: Denis Mukwege: "τo γυναικείο σώμα είναι πεδίο μάχης" )

 
 

Το επενδυτικό πακέτο των 315 δισ. ευρώ που θα δώσει ώθηση στην οικονομία

Σύνοδος Ολομέλειας Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις26-11-2014 - 14:32
PR_Investment. package _  

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου στρατηγικού επενδυτικού ταμείου με στόχο την κινητοποίηση τουλάχιστον 315 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, κάτι που θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή οικονομία. Μετά την παρουσίασή του στην Ολομέλεια του ΕΚ την Τετάρτη το πρωί οι ευρωβουλευτές των περισσότερων πολιτικών ομάδων εξέφρασαν την υποστήριξή τους και ζήτησαν την ανάληψη άμεσης δράσης για την τόνωση της ανάπτυξης. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το επενδυτικό πακέτο των 315 δισ. ευρώ που θα δώσει ώθηση στην οικονομία )

 
 

Climate change talks: MEPs chart the course from Lima to Paris

Plenary Session Environment26-11-2014 - 14:03
Iceberg melting down ©BELGA_AGEFOTOSTOCK  

Talks to be held in Lima next month should enable global partners to reach an ambitious climate agreement in Paris in 2015, so as to keep the world on track for a sub-2°C climate warming scenario, Parliament said in a resolution voted on Wednesday. MEPs reiterated the pledge by the EU and its member states to step up contributions to the UN Green Climate Fund. (Read more: Climate change talks: MEPs chart the course from Lima to Paris )

 
 

Το ΕΚ συζητά για το αν θα πρέπει να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη ως κράτος

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις26-11-2014 - 12:00

Το ζήτημα του κατά πόσον η Παλαιστίνη θα πρέπει να αναγνωριστεί ως κράτος θα συζητηθεί στο ΕΚ με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, την Τετάρτη στις 3μμ ώρα Γαλλίας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ συζητά για το αν θα πρέπει να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη ως κράτος )

 
 

Debates on EU approach to migration and the expulsion of migrants from Spain

Plenary Session Fundamental rights / Immigration26-11-2014 - 11:07

The need for a holistic EU approach to migration and concerns over the way migrants are treated in Spain were debated with the new European Commissioner Dimitris Avramopoulos on Tuesday. This approach should provide for more solidarity and fair sharing of responsibility among member states, properly fulfilled search and rescue duties, safe and legal routes for refugees into the EU and better cooperation with third countries, said MEPs. (Read more: Debates on EU approach to migration and the expulsion of migrants from Spain )

 
 

Ο Πάπας Φραγκίσκος απήυθυνε μήνυμα "προς όλους τους πολίτες της Ευρώπης"

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα26-11-2014 - 10:32
Standing ovation for Pope Francis after his speech in the European Parliament hemicycle on Tuesday 25 of November 2014  

Η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ήταν το κυρίαρχο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος στο πλαίσιο της επίσημης ομιλίας που παρέδωσε στο ΕΚ την Τρίτη 25 Νοεμβρίου. Η μετανάστευση, η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που υπογράμμισε, ενώ κάλεσε την Ευρώπη "να ανακαλύψει εκ νέου τον καλύτερο εαυτό της". (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Πάπας Φραγκίσκος απήυθυνε μήνυμα "προς όλους τους πολίτες της Ευρώπης" )