Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

# EPhearings2014 live: volg dag 1

overig Instellingen29-09-2014 - 14:07
infografiek hoorzittingen  

De hoorzittingen van de 27 kandidaten voor topfuncties in de Europese Commissie van Jean-Claude Juncker beginnen vandaag met Malmström, Vella, Mimica en Oettinger. Zij zullen de leden van het Parlement ontmoeten voor de drie uur durende sollicitatiegesprekken. Hun competenties en kennis wordt getoetst door de bevoegde parlementaire commissies. Volg de hoorzittingen live op onze website en doe mee de gesprekken op de sociale mediakanalen van het Parlement. (Lees meer: # EPhearings2014 live: volg dag 1 )

 
 
Jean-Claude Juncker en de kandidaat-Commissarissen  

Vanaf vandaag worden alle 27 kandidaten voor het team van de verkozen Commissievoorzitter, Jean-Claude Juncker, onderworpen aan een drie uur durende hoorzitting. Zij worden ondervraagd door de EP-commissies om hun kennis en deskundigheid te onderzoeken voordat het Parlement plenair zal stemmen over de goedkeuring van de nieuwe Commissie. De hoorzittingen worden live uitgezonden op onze website met verschillende online platformen die een kans bieden de sfeer in de hoorzitting te proeven. (Lees meer: #EPhearings2014: hoorzittingen kandidaat-Commissarissen vandaag van start )

 
 

Europese dag van de talen: hoeveel kunt u herkennen?

overig Cultuur26-09-2014 - 11:50
 

De Europese Unie heeft 24 officiële talen en zij probeert deze taalkundige diversiteit te beschermen. Iedere burger heeft het recht om met de EU-instellingen te communiceren in zijn of haar eigen taal en een antwoord in dezelfde taal te ontvangen. Om meertaligheid in Europa te beschermen en het leren van talen te bevorderen, wordt de Europese Dag van de Talen ieder jaar gevierd op 26 september. Probeer onze kwis om uit te vinden hoeveel Europese talen u kunt herkennen. (Lees meer: Europese dag van de talen: hoeveel kunt u herkennen? )

 
 
Günther Oettinger  

We moeten de energielevering voor alle burgers en de industrie in heel EU verzekeren, inclusief het gebruik van maatregelen op basis van solidariteit. Dat liet de Commissaris voor Energie Günther Oettinger op woensdag weten in de industriecommissie van het Parlement. Tijdens deze laatste ontmoeting met de commissie, keek hij terug op zijn ambtstermijn en gaf antwoord op de vragen van EP-leden over het onderwerp. (Lees meer: Oettinger: "Gas kan als wapen worden gebruikt als het niet meer wordt geleverd." )

 
 

Italian Presidency priorities discussed by EP committees

AFCO TRAN REGI PECH LIBE JURI ITRE INTA IMCO FEMM ENVI EMPL ECON DEVE CULT AGRI AFET Institutions25-09-2014 - 10:51

"The priorities of the Italian Council Presidency were outlined to the various parliamentary committees by Italian ministers in a series of meetings held in July and September." (Read more: Italian Presidency priorities discussed by EP committees )

 
 
Bas Eickhout  

Bedrijven voor hun CO2-uitstoot te laten betalen, kan een geweldige manier om hen aan te moedigen schoner geworden maar brengt ook het risico met zich mee dat ze hun productie verplaatsen naar een regio met minder strenge milieunormen. De Commissie wil deze praktijk, bekend als koolstoflekkage, voorkomen door emissierechten te blijven weggeven. Bas Eickhout stelde voor deze beslissing te blokkeren omdat naar zijn mening veel industrieën het zich kunnen veroorloven voor de rechten te betalen. (Lees meer: Eickhout over gratis emissierechten: "Sectoren op lijst die er niet thuishoren" )

 
 

MEPs to discuss impact of Russia’s EU farm produce import ban today

INTA External/international trade / External relations24-09-2014 - 11:57

The economic consequences of Russia’s ban on imports of farm produce, raw materials and food from the EU will be debated by the International Trade Committee with the trade specialists from the EU Commission on Wednesday after 16.00. (Read more: MEPs to discuss impact of Russia’s EU farm produce import ban today )

 
 

Ruim 430.000 asielaanvragen in de EU in 2013

overig Asielbeleid23-09-2014 - 17:01
Politieman met een gered jongetje van de gezonken boot voor de kust van Lampedusa ©BELGA/AFP/M.Mirabelli  

Het afgelopen jaar steeg het aantal asielaanvragen in de EU met ongeveer 100.00 in vergelijking met 2012. De leden bespreken op woensdagochtend de laatste ontwikkelingen over asiel en migratie met de presentatie van het jaarverslag over immigratie en asiel over 2013 aan de EP-commissie Burgerlijke vrijheden, Justitie en Binnenlandse zaken. Het verslag benardrukt dat de EU en lidstaten meer moeten doen op het vlak van immigratie, asiel en mensensmokkel. (Lees meer: Ruim 430.000 asielaanvragen in de EU in 2013 )

 
 

Maak kennis met de genomineerden voor de Sacharovprijs 2014

overig Mensenrechten23-09-2014 - 15:37
Portret van Andrei Sacharov gemaakt met woorden  

Ze mogen dan uiteenlopende beroepen hebben: rapper, gynaecoloog, geestelijk leider, journalist maar zij hebben gemeen dat zij allen opkomen voor mensenrechten. De zeven genomineerden voor de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken 2014 worden dinsdag 23 september officieel gepresenteerd op een vergadering van de parlementaire commissies buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking en de subcommissie mensenrechten. Volg live vanaf 16.15 uur. De winnaar wordt bekendgemaakt in oktober. (Lees meer: Maak kennis met de genomineerden voor de Sacharovprijs 2014 )

 
 

Parliament should not sign off spending by the European Council and the Council of Ministers for 2012, due to their repeated failure to co-operate with its efforts to check the accounts, the Budgetary Control Committee unanimously advised on Tuesday. But it should clear spending by the Riga-based Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC), whose budget management, procurement and recruitment shortcomings, highlighted in April 2014, have now been corrected, it adds. (Read more: 2012 accounts: EU ministers fail committee test, but telecoms regulators pass )