Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Το «σκάνδαλο VW» στο ΕΚ

Αλλα θέματα Μεταφορές / Περιβάλλον29-08-2016 - 16:01
Γράφημα για τη μέτρηση των εκπομπών καυσαερίων απο τα αυτοκίνητα  

Στην εξεταστική επιτροπή «EMIS» του ΕΚ για το σκάνδαλο Φολκσβάγκεν, καταθέτει την Τρίτη 30 Αυγούστου ο πρώην επίτροπος, Γκίντερ Φερχόιγκεν. Η ειδική επιτροπή διερευνά τις πολιτικές πτυχές του σκανδάλου απόκρυψης των πραγματικών ρύπων των αυτοκινήτων εν όψει και νέας νομοθεσίας για τις μετρήσεις. Περισσότερα για το πώς ελέγχονται τα αυτοκίνητα στο γράφημά μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το «σκάνδαλο VW» στο ΕΚ )

 

Η εβδομάδα στο ΕΚ: Συμφωνία με τον Καναδά, Τουρκία, σκάνδαλο VW

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα29-08-2016 - 14:18
Εξωτερική όψη λεπτομέρειας του κτιρίου του ΕΚ. Μέρος του καθρεφτίζεται σε υαλοπίνακες διακοσμημένους με την ευρωπαϊκή σημαία  

Οι επιτροπές του ΕΚ συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα με βασικά θέματα την κυοφορούμενη εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά, την κατάσταση στην Τουρκία και τη συνεχιζόμενη διερεύνηση του σκανδάλου VW. Ο πρόεδρος Σουλτς επισκέπτεται την Πέμπτη την Άγκυρα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Ερντογάν. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η εβδομάδα στο ΕΚ: Συμφωνία με τον Καναδά, Τουρκία, σκάνδαλο VW )

 

Το Α και το Ω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα25-08-2016 - 08:00
Γράφημα: Το Α και το Ω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  

Τον Μάιο του 2014, οι ευρωπαίοι πολίτες, εξέλεξαν του 751 ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο ανανεωμένο γράφημα μπορείτε να ανακαλύψετε, πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ποιός είναι ο ρόλος των μελών του. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το Α και το Ω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου )

 
Parliament’s powers to investigate: exercising democratic control ©AP Images/ European Union-EP  

Τους τελευταίους μήνες το ΕΚ, δημιούργησε ειδικές επιτροπές για να διερευνήσει τις αποκαλύψεις για τις εκπομπές αερίων των αυτοκινήτων της VW, για τα Luxleaks, ενώ δύο επιτροπές εργάζονται και πιέζουν για δικαιότερη εταιρική φορολογία. Αυτά είναι παραδείγματα κατά τα οποία το ΕΚ ερευνά ζητήματα που ανησυχούν του πολίτες, προκειμένου να τα εντάξει στην πολιτική ατζέντα. Διαβάστε περισσότερα τόσο για τις εξεταστικές όσο και για ειδικές επιτροπές του ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι εξουσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η άσκηση του δημοκρατικού ελέγχου )

 

Περιβάλλον: 67% των Ευρωπαίων θέλουν περισσότερες δράσεις από την ΕΕ

Αλλα θέματα Σύνταγμα / Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις19-08-2016 - 09:00
Ευρωβαρόμετρο: Περιβάλλον  

Το περιβάλλον και η προστασία του αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες, για την ΕΕ. Το ίδιο ωστόσο πιστεύουν και οι πολίτες της, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 67% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα από όσα κάνει σήμερα για να το προστατεύσει, ενώ το 52% πιστεύει ότι οι σημερινές πολιτικές, σε αυτό τον τομέα, δεν είναι αποτελεσματικές. (Διαβάστε τη συνέχεια: Περιβάλλον: 67% των Ευρωπαίων θέλουν περισσότερες δράσεις από την ΕΕ )

 

Η ατζέντα του ΕΚ για φέτος τον χειμώνα

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα18-08-2016 - 08:00
Η αίθουσα ολομέλειας στο Στρασβούργο  

Οι επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξαναπιάνουν δουλειά από τις 29 Αυγούστου και μέχρι το τέλος του χρόνου έχουν να εργαστούν σε μια σειρά θεμάτων από το προσφυγικό μέχρι την ενιαία ψηφιακή αγορά. Σας παρουσιάζουμε μια περίληψη όσων έρχονται φέτος τον χειμώνα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η ατζέντα του ΕΚ για φέτος τον χειμώνα )

 
Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Οι αιτήσεις για πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησαν σήμερα, 15 Αυγούστου και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Αν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε με ανθρώπους από ολόκληρη την Ευρώπη και να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις για τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών οργάνων, μην χάσετε την ευκαιρία και στείλτε τώρα την αίτησή σας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: οι αιτήσεις ξεκίνησαν )

 

Ασφάλεια συνόρων: Τι κάνει το ΕΚ για την ασφάλεια της ΕΕ

Αλλα θέματα Μετανάστευση / Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις / Σένγκεν / Ασφάλεια και Άμυνα12-08-2016 - 09:00
Ευρωβαρόμετρο: εξωτερικά σύνορα  

Η προσφυγική κρίση απέδειξε ότι για να υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ των κρατών μελών, πρέπει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ να προστατεύονται. Το 71% των Ευρωπαίων, επιθυμούν περισσότερες δράσεις από την ΕΕ για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ασφάλεια συνόρων: Τι κάνει το ΕΚ για την ασφάλεια της ΕΕ )

 
Πως λειτουργεί - βίντεο από το EuroparlTV .  

Βρίσκετε τις λειτουργίες και τις πολιτικές της ΕΕ δυσνόητες και ψάχνεται έναν απλό οδηγό προκειμένου να κατανοήσετε τις δράσεις του ΕΚ και την επικαιρότητα; Το ΕΚ ετοίμασε για εσάς σειρά βίντεο που εξηγούν με απλά λόγια τις διαδικασίες και τις λειτουργίες των πολιτικών που βρίσκονται στην επικαιρότητα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι λειτουργίες και οι πολιτικές της ΕΕ μέσα από τα βίντεο του ΕΚ )

 

Το ΕΚ στο Snapchat

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα08-08-2016 - 08:00
Το ΕΚ στο Snapchat.  

Το Snapchat, κυκλοφόρησε το 2011 και σήμερα είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα από 100 εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν καθημερινά για να παρακολουθήσουν και να στείλουν τις δικιές του φωτογραφίες και βίντεο αλλά και να ακολουθήσουν εκδηλώσεις και ομιλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. To ΕΚ άνοιξε τον Μάιο του 2015 το δικό του λογαριασμό, προκειμένου να δώσει μια γεύση από όσα γίνονται στις Βρυξέλλες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ στο Snapchat )