Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Παγκόσμιο ζήτημα ασφάλειας το ξέσπασμα του ιού Έμπολα, τονίζει το ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Δημόσια υγεία18-09-2014 - 14:18
Health care worker in front of an hospital in Liberia  

Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στην Δυτική Αφρική υποτιμήθηκε από τη διεθνή κοινότητα και σήμερα αποτελεί πρόκληση για την παγκόσμια ασφάλεια, υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές σε ψήφισμά τους την Πέμπτη. Καθώς οι πληγείσες χώρες αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομική κατάρρευση, θα πρέπει να εξεταστεί η χρήση αμυντικών στρατιωτικών μέσων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και θα πρέπει επίσης να επισπευθεί η διαδικασία πρόσβασης σε ήδη υπάρχουσες θεραπείες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Παγκόσμιο ζήτημα ασφάλειας το ξέσπασμα του ιού Έμπολα, τονίζει το ΕΚ )

 
 

The candidate commissioners as presented by incoming Commission President Jean-Claude Juncker, will be scrutinised by the European Parliament committees from 29 September to 7 October. Members will evaluate candidates' suitability before the full house votes on the proposed Commission. The leaders of the political groups have agreed on Thursday on the format and programme for the public hearings. (Read more: Public hearings of commissioners-candidate: format and schedule )

 
 

Το ΕΚ χαιρετίζει τα σημάδια ελπίδας στην Ουκρανία

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις18-09-2014 - 13:33
The silhouette of a Ukrainian soldier is seen against a Ukrainian flag  

Το ΕΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα σημάδια ελπίδας προς την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία και την επικύρωση της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας, εξέφρασε ωστόσο ανησυχία σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Ρωσίας στον αποκαλούμενο "υβριδικό πόλεμο" στην περιοχή. Με ψήφισμα που ενέκρινε την Πέμπτη, το Κοινοβούλιο κάλεσε την ΕΕ να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στη Ρωσία και να εντείνει τις προσπάθειες στήριξης προς τους Ευρωπαίους γεωργούς που έχουν πληγεί από το ρωσικό εμπάργκο. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ χαιρετίζει τα σημάδια ελπίδας στην Ουκρανία )

 
 

Libya: EU must step up efforts to support stability and democracy, MEPs say

Plenary Session External relations18-09-2014 - 12:54

The EU must step up its involvement in supporting Libya’s stability and transition to democracy, said the European Parliament in a vote on Thursday. MEPs condemned the growing use of violence there, especially against civilians, and called for a ceasefire between the fighting factions. They also said humanitarian assistance, the safety of civilians and the security of humanitarian personnel must be ensured by all parties in the conflict. (Read more: Libya: EU must step up efforts to support stability and democracy, MEPs say )

 
 
Kurdish Peshmerga fighter holds a position at a frontline where heavy clashes against Islamic States (IS) fighters take place  

Οι δολοφονίες των δημοσιογράφων James Foley και Steven Sotloff και του Βρετανού David Haines από το Ισλαμικό Κράτος καταδικάστηκαν έντονα από το ΕΚ σε ψήφισμα που υιοθέτησε την Πέμπτη. Η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για να βοηθήσει τις εθνικές και τοπικές ιρακινές αρχές στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένης και της κατάλληλης στρατιωτικής βοήθειας υπογράμμισαν οι ευρωβουλευτές, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να κόψει τους πόρους του Ισλαμικού Κράτους. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ισλαμικό Κράτος: Αύξηση προσπαθειών για τον τερματισμό των δολοφονιών ζητά το ΕΚ )

 
 

Human rights: Azerbaijan; the case of Mbonimpa in Burundi; Bangladesh

Plenary Session Development and cooperation / External relations18-09-2014 - 12:45

The European Parliament called on Azerbaijan to proceed with human rights reforms, Burundi to release human rights campaigner Pierre Claver Mbonimpa, and Bangladesh to apply international labour standards, in three resolutions voted on Thursday. (Read more: Human rights: Azerbaijan; the case of Mbonimpa in Burundi; Bangladesh )

 
 

Συνέντευξη με την επικεφαλής της υπό-επιτροπής Άμυνας Anne Fotyga

Αλλα θέματα Εξωτερικές σχέσεις17-09-2014 - 17:17
Συνέντευξη με την επικεφαλής της υπό-επιτροπής Άμυνας Anne Fotyga  

Με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιείται το απόγευμα της Τετάρτης στο ΕΚ, για τις κρίσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, μιλήσαμε με την Anne Fotyga (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Πολωνία), επικεφαλής της υπό-επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας. Η κ. Fotyga, μας μίλησε για τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτική της ΕΕ και για την επικείμενη ακρόαση της υποψήφιας για τη θέση της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ, Federica Mogherini. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συνέντευξη με την επικεφαλής της υπό-επιτροπής Άμυνας Anne Fotyga )

 
 

Βοήθεια στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΕ: αριθμοί και γεγονότα

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Κοινωνική πολιτική17-09-2014 - 16:55
 

Από το 2007 έως το 2013 διατεθήκαν περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ σε δεκάδες χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους για εύρεση νέας εργασίας, επιμόρφωση αλλά και για να ξεκινήσουν μια καινούρια επιχείρηση. Αυτή η ενίσχυση διατέθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EΤΠ). Στις 17 Σεπτεμβρίου, το ΕΚ ενέκρινε ένα ακόμα πακέτο βοήθειας για τους εργαζομένους τεσσάρων χωρών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Βοήθεια στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΕ: αριθμοί και γεγονότα )

 
 

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Νέων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης

Σύνοδος Ολομέλειας Πολιτική απασχόλησης17-09-2014 - 15:42

Τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να κάνουν πιο αποτελεσματική χρήση των 6 δισ. ευρώ που προορίζονται για τη διευκόλυνση της μετάβασης των νέων από την εκπαίδευση στην απασχόληση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τόνισαν οι ευρωβουλευτές στη σημερινή συζήτηση στο ΕΚ. Μερικοί τάχθηκαν υπέρ της απλοποίησης των διαδικασιών χρηματοδότησης, ενώ άλλοι προέτρεψαν τα κράτη μέλη να αξιοποιήσουν τον κλάδο των πράσινων τεχνολογιών για τη δημιουργίας θέσεων εργασίας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Νέων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης )

 
 

Το ΕΚ εγκρίνει ενισχύσεις για απολυμένους σε Ελλάδα και άλλες χώρες

Σύνοδος Ολομέλειας Προϋπολογισμός17-09-2014 - 13:02

Η ολομέλεια του ΕΚ ενέκρινε την παροχή βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση στους απολυμένους της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart καθώς και σε πρώην εργαζόμενους σε βιομηχανίες της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Ρουμανίας, προκειμένου αυτοί να βρουν νέες θέσεις εργασίας. Εισηγητής για την Ελλάδα είναι ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Γεώργιος Κύρτσος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ εγκρίνει ενισχύσεις για απολυμένους σε Ελλάδα και άλλες χώρες )