Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2015

Αλλα θέματα Νεολαία30-01-2015 - 10:45
Οι νικητές του Βραβείου Καρλομάγνου για το 2014.  

Είσαι μεταξύ 16-30 ετών και χεις ένα σχέδιο με ευρωπαϊκή διάσταση; Από τις 2 Δεκεμβρίου, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή για το όγδοο Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη νεολαία 2015 που προωθούν της ευρωπαϊκή ταυτότητα. Οι νικητές, πέρα από την προβολή και την αναγνώριση των σχεδίων τους, θα κερδίσουν και χρηματικό έπαθλο για την περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου που θα παρουσιάσουν. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2015 )

 
 

Fishermen will have two years to “adapt” before sanctions for failing to comply with the new Common Fisheries Policy (CFP) discard ban take effect, under a tentative deal struck by Parliament and Council on Thursday, with European Commission help. The agreement amends the “omnibus” regulation setting out detailed arrangements for enforcing the ban. (Read more: Discard ban: MEPs delay enforcement of sanctions on fishermen who fail to comply )

 
 

Ικανοποίηση εξέφρασαν οι περισσότερες πολιτικές ομάδες για το σχέδιο Γιούνκερ

Σύνοδος Ολομέλειας Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις29-01-2015 - 10:11
Euro illustration  

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων, Jyrki Katainen, ζήτησε την Τετάρτη από το ΕΚ να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου Γιούνκερ για τις στρατηγικές επενδύσεις μέχρι τον Ιούνιο. Τόνισε ακόμη τη σημασία των τριών πυλώνων του σχεδίου: το ίδιο το ταμείο επενδύσεων, τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν και την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ικανοποίηση εξέφρασαν οι περισσότερες πολιτικές ομάδες για το σχέδιο Γιούνκερ )

 
 

Climate change: MEPs discuss roadmap to Paris conference

Plenary Session Environment28-01-2015 - 20:16
The logo of the upcoming UN Climate Change Conference, the Cop 21 summit in Paris, on January 14, 2015. ©BELGA/AFP/J.Demarthon  

The roadmap to the 21st UN climate conference, in Paris (France) in December, was debated by MEPs, the Latvian Presidency and Commissioner Arias Cañete on Wednesday. The conference of parties (COP21) to the UN Convention on Climate Change aims to deliver a worldwide climate agreement to replace the Kyoto Protocol. (Read more: Climate change: MEPs discuss roadmap to Paris conference )

 
 

Συζήτηση στο ΕΚ με ειδικούς για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

Αλλα θέματα Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο28-01-2015 - 18:41
Εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ.  © BELGA_AGEFOTOSTOCK  

Οι διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ συνεχίζονται. Η συμφωνία, που αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να βελτιώσει την οικονομία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αγγίζει και ορισμένα ευαίσθητα ζητήματα όπως οι κανόνες για την επίλυση διαφορών μεταξύ κράτους και επενδυτών (ISDS). Στις 27 Ιανουαρίου οι επιτροπές Διεθνούς Εμπορίου και Νομικών του ΕΚ πραγματοποίησαν ακρόαση με ειδικούς για να συζητήσουν αυτά τα ζητήματα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συζήτηση στο ΕΚ με ειδικούς για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ )

 
 

Η ΕΕ συζητά για την ενέργεια

Αλλα θέματα Ενέργεια28-01-2015 - 17:59
Η ΕΕ για τα ζητήματα ενέργειας.  

Η ΕΕ βρίσκεται σε ένα συνεχή κίνδυνο διακοπής του ενεργειακού της εφοδιασμού. Το 10% των νοικοκυριών της δεν μπορεί να υποστηρίξει κατάλληλες εγκαταστάσεις θέρμανσης και έτσι σπαταλάτε πολύ ενέργεια, είπε ο Επίτροπος Ενέργειας Maroš Šefčovič, σε συζήτηση στις επιτροπές Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Παρουσίασε το όραμά του για ενεργειακή ένωση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες αλά αι μελλοντικές προκλήσεις, ενώ άκουσε τις προτεραιότητες και τις ανησυχίες των ευρωβουλευτών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η ΕΕ συζητά για την ενέργεια )

 
 

Οι απόψεις των ευρωβουλευτών για τα μέτρα καταπολέμησης της τρομοκρατίας

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις28-01-2015 - 17:53
MEPs give their views on measures to tackle terrorism during a debate with Commissioner Dimitris Avramopoulos today in the EP hemicycle  

Τα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της νομοθετικής πρότασης για την κατάσταση των επιβατών (PNR ), ο ρόλος της Europol, η βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών, η πρόληψη ακραίων φαινομένων, καθώς και η επικείμενη ευρωπαϊκή ατζέντα για την ασφάλεια συζητήθηκαν με τον Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο την Τετάρτη στην ολομέλεια του ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι απόψεις των ευρωβουλευτών για τα μέτρα καταπολέμησης της τρομοκρατίας )

 
 
climate-change_EL  

Στο δρόμο για τη νέα συμφωνία για το κλίμα στο Παρίσι, η ολομέλεια του ΕΚ συζητά για τον χάρτη πορείας αυτής της συμφωνίας με εκπροσώπους από το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου. Ήδη στη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο, ΜΚΟ, ειδικοί και πολιτικοί συζήτησαν για τη νέα συμφωνία. Περισσότερες πληροφορίες στο γράφημα. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ζωντανά η συζήτηση στην ολομέλεια για τη συμφωνία για το κλίμα στη Λίμα )

 
 

Συζήτηση στην ολομέλεια ΕΚ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις28-01-2015 - 15:26
Ένα διαβατήριο που περνάει από ηλεκτρονικό έλεγχο ©BELGA_ZUMAPRESS  

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οδήγησαν τα κράτη μέλη και τα ευρωπαϊκά όργανα να επαναξιολογήσουν τη πολιτική ασφαλείας τους και να λάβουν νέες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Σήμερα, η ολομέλεια συζητά με τον επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο, αυτά και άλλα μέτρα γι ατην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ζωντανά η συζήτησα στην ολομέλεια από τις 16.00 (ώρα Ελλάδος). (Διαβάστε τη συνέχεια: Συζήτηση στην ολομέλεια ΕΚ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας )

 
 
Τελετή στο ΕΚ για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.  

"Πολλοί έδωσαν χώρο στο μίσος, πολλοί έκαναν τα στραβά μάτια, πολλοί έμειναν σιωπηλοί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτό ποτέ", δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς στην Πράγα όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες, ευρωβουλευτές και μέλη της Βέλγικης Εβραϊκής Κοινότητας συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Φόρος τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ΕΚ και τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς )