Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 

Az európaiak háromnegyede komolyabb uniós fellépést vár az adócsalás ellen

Egyéb Gazdasági és monetáris ügyek / Adózás29-07-2016 - 09:00
Eurobarometre: tax-fraud ©AP Images/ European Union-EP  

Az adóügyek sokszor szövevényes hálója miatt könnyen gondolhatjuk, hogy ez csupán a pénzügyi szakemberekre és a szaklapokra tartozik, és nem érint minket. Az Eurobarometer legfrissebb felmérése azonban mást mutat. Az európaiak háromnegyede szerint az adócsalás elleni küzdelem kell, hogy legyen a harmadik legfontosabb prioritás az EU számára a terrorizmus elleni harc és a munkanélküliség csökkentése után. A magyarok is hasonlóképp gondolkodnak. (Tovább: Az európaiak háromnegyede komolyabb uniós fellépést vár az adócsalás ellen )

 
Top EP Facebook Post of the past six months  

Az EU-n belüli szabad mozgásról, a nők jogairól és migrációs válságról szóló posztok kapták a legtöbb lájkot az EP Facebook-oldalán az első félévben. A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja kapcsán készített bejegyzésünkhöz is sokan hozzászóltak, hogy kifejezzék szolidaritásukat. A Facebookon több mint két millióan követik az EP híreit, összeszedtük az elmúlt félév legnépszerűbb posztjait. (Tovább: Schengen, a nők jogai, migráció: az EP legnépszerűbb posztjai a Facebookon )

 
2016 Lux Film Prize finnalistes  

A „Ma Vie de Courgette” (Életem cukkiniként), az „À Peine J´ouvre les Yeux” és a „Toni Erdmann” című film verseng 2016-ban az Európai Parlament filmdíjáért, a Lux-díjért. A három alkotás más-más műfajban és megközelítéssel dolgoz fel olyan különböző témákat, mint a tunéziai fiatalok helyzete, az élet egy árvaházban, illetve napjaink vállalati kultúrája. Idén tizedik alkalommal ítélik oda a Lux-díjat az EP-ben, amelynek célja az európai mozi népszerűsítése. (Tovább: Megvannak az idei Lux-díj döntősei: animáció, tragikomédia és történelem )

 

European Parliament to offset its 2015 carbon emissions

Others Environment25-07-2016 - 15:05

The European Parliament aims to become the first 100% carbon neutral EU institution, as decided at the end of last year by the Bureau (President, Vice-Presidents and Quaestors). In order to fulfil this commitment, a call for tender was opened on 16 July 2016. (Read more: European Parliament to offset its 2015 carbon emissions )

 

2016 első féléve képekben

Egyéb Intézmények25-07-2016 - 08:00
01_MEPs debated the priorities of the Dutch Council Presidency with Prime Minister Mark Rutte and Commission President Jean-Claude Juncker on January 20. The presidency's main objectives are focussing on essentials and growth while connecting with civil society.  

Mozgalmas volt 2016 első féléve az Európai Parlament és egész Európa számára. Képgalériában foglaltuk össze az emlékezetesebb pillanatokat. (Tovább: 2016 első féléve képekben )

 
Eurobarometre: unemployment ©AP Images/ European Union-EP  

A munkanélküliség csökkentése kell, hogy legyen a második legfontosabb prioritás az EU számára a terrorizmus elleni fellépés után - véli az európaiak többsége. Az Eurobarometer felmérése azt mutatja, hogy a magyarok háromnegyede szerint az Uniónak többet kell tennie a munkanélküliség csökkentéséért. Az EP foglalkoztatási szakbizottságának elnöke, Thomas Händel arra kérte az uniós vezetőket, hogy ösztönözzék a befektetéseket és tegyenek lépéseket a minőségi, fenntartható foglalkoztatásért. (Tovább: Munkanélküliség csökkentése: az európaiak 77%-a nagyobb szerepet szán az EU-nak )

 

Behálózva - az EP az internetes közösségi oldalakon

Egyéb Intézmények21-07-2016 - 08:00
 

Az Európai Parlamentben történő eseményekről nem csak erről a honlapról tájékozódhat. Az EP a legnagyobb közösségi oldalakon is jelen van, ahol egy-egy témával kapcsolatban bárki megoszthatja véleményét, kérdezhet a képviselőktől, és első kézből értesülhet a parlamenti történésekről. Infografikánk segítségével néhány kattintással felfedezheti, hogy az EP mely közösségi oldalakon van jelen, és mi volt legfrissebb bejegyzésünk a Facebookon, Twitteren, Pinteresten vagy éppen a LinkedInen. (Tovább: Behálózva - az EP az internetes közösségi oldalakon )

 

Jean Arthuis (ALDE, FR), Chair of the Committee on Budgets, travelled on Tuesday to the Gaza Strip. He visited EU-funded projects aimed at promoting sustainable economic development and empowerment of women as well as infrastructure projects in the water sector, such as the North Gaza Emergency Sewage Treatment Plant NGEST and recently inaugurated Water Desalination Plant in Deir Bala, next to Khan Yunis. (Read more: Budgets committee Chair visits EU-funded projects in Gaza )

 
The Parlamentarium in Brussels  

Ha nyári programot keres Brüsszelben, vagy Berlinben, ne hagyja ki az Európai Parlament látogatóközpontját, ahol interaktív módon ismerheti meg a képviselők munkáját és az európai integráció történetét. A 2011 októberében nyílt brüsszeli Parlamentáriumot már több mint másfél millióan látogatták meg, a Tripadvisor turisztikai honlap pedig a legérdekesebb brüsszeli látnivalók között tartja számon. Májustól az Europa Experience kiállítás keretében Berlinben is megismerkedhet az EU történetével. (Tovább: Parlamentárium: fedezze fel az EP brüsszeli, vagy berlini látogatóközpontját! )

 

Members of the Foreign Affairs Committee discussed the motives and the possible consequences of Turkey’s recent attempted coup with Enlargement Commissioner Johannes Hahn and representatives of the European External Action Service on Tuesday morning. MEPs emphasized that to ensure further accession talks, Turkey must stick to democracy, the rule of law and human rights. (Read more: Joint statement - committee chair Elmar Brok and rapporteur Kati Piri on Turkey )