Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Știri

Comunicate de presă

 
 
 
 
 

Pe 15 iulie 2014, Parlamentul European l-a votat pe Jean-Claude Juncker președinte al Comisiei. Domnul Juncker a fost candidat din partea Partidului Popular European (PPE) în cadrul alegerilor europene din mai 2014 și, cum PPE a câștigat cele mai multe locuri în Parlament, eurodeputații l-au votat președinte al Comisiei. Clipul nostru video spune povestea unei inovări importante, ce a asigurat un cuvânt de spus alegătorilor în ceea ce privește conducerea Europei. (Mai mult: Alegătorii au avut un cuvânt de spus: 1 an de la alegerea președintelui Comisiei )

 

Copyright 2.0: de ce regulile existente trebuie aduse la zi

Sesiune Justiție și afaceri interne30-07-2015 - 10:57
Infografic.  

De multe ori, consumatorilor li se interzice accesul la conținut online din cauza țării în care încearcă să acceseze acest conținut. Deputații europeni cer soluții adecvate pentru o ameliorarea accesibilității transfrontaliere la servicii și conținut cu drepturi de autor. Pe 9 iulie, Parlamentul European a votat un raport întocmit de Julia Reda (Verzi/ALE, Germania) privind drepturile de autor. Detalii în infografic. (Mai mult: Copyright 2.0: de ce regulile existente trebuie aduse la zi )

 

Parlamentul European pe Facebook: cele mai populare publicații

Altele Instituții29-07-2015 - 09:00
Malala Yousafzai și Hauwa Ibrahim  

Educația, drepturile femeii și libertatea de circulație în UE au fost cele mai apreciate teme pe pagina Facebook a Parlamentului European anul acesta între ianuarie și iunie. În topul preferințelor prietenilor noștri pe Facebook au fost Hauwa Ibrahim și Malala Yousafzai, cu mesajul despre accesul fetelor la educație și drepturile femeilor. (Mai mult: Parlamentul European pe Facebook: cele mai populare publicații )

 

Cele mai citite articole ale semestrului

Altele Instituții27-07-2015 - 11:49
Cele mai citite articole ale semestrului.  

Un concurs de fotografie, Ucraina, rețelele de socializare, egalitatea de gen și integrarea europeană a statelor din Balcani sunt temele celor mai citite articole din primele șase luni ale anului 2015 pe site-ul Parlamentului European. (Mai mult: Cele mai citite articole ale semestrului )

 

Imigrația: eurodeputații cer mai multă solidaritate cu ocazia vizitei în Sicilia

Altele Instituții / Delegații24-07-2015 - 12:47
Deputații europeni de la comisiile pentru bugete și libertăți civile au vizitat centrele de primire a solicitanților de azil din Pozzallo și Mineo  

Țări precum Italia și Grecia, care sunt nevoite să facă față unui flux mare de imigranți, ar trebui să primească un sprijin mai mare din partea celorlalte state UE, au spus deputații europeni care au vizitat Sicilia între 22 și 24 iulie. „Granițele Italiei sunt și granițele UE și gestionarea fluxurilor de imigranți este responsabilitatea noastră comună”, a spus co-președintele delegației Jean Arthuis (ALDE, Franța). (Mai mult: Imigrația: eurodeputații cer mai multă solidaritate cu ocazia vizitei în Sicilia )

 

Premiul LUX: 3 filme finaliste

Altele Cultură24-07-2015 - 12:00
Lux Announcer 2015  

Trei filme au rămas în competiție pentru Premiul LUX 2015: Mediterranea, Mustang și Urok (Lecția) abordează chestiunile sociale actuale precum imigrația, educația și situația femeilor și a fetelor. (Mai mult: Premiul LUX: 3 filme finaliste )

 
Lux Prize 2015  

The three films competing for the 2015 LUX Prize were announced on 24 July in Rome by EP vice-president Antonio Tajani and culture committee chair Silvia Costa, at the Venice Days press conference. The films are: Mediterranea by Jonas Carpignano (Italy, United States, Germany, France, Qatar), Mustang, by Deniz Gamze Ergüven (France, Germany, Turkey, Qatar) and Urok (The Lesson) by Kristina Grozeva and Petar Valchanov (Bulgaria, Greece). (Read more: Mediterranea, Mustang and Urok (The Lesson) shortlisted for the 2015 Lux Prize )

 

Deputații susțin carierele femeilor în știință

Altele Drepturile femeii/Egalitatea de șanse23-07-2015 - 17:28
 

Încurajarea femeilor să depășească barierele invizibile din calea carierelor lor în știință și tehnologie este vitală, a spus comisia pentru drepturile femeilor într-un raport aprobat pe 14 iulie. Numărul de femei în cercetare și studente în domeniu este în creștere în UE, cu toate acestea, femeile sunt încă sub-reprezentate în disciplinele științifice. Raportul întocmit de Elissavet Vozemberg (PPE, Grecia) propune inițiative de depășire a acestei situații. Mai multe informații în infografic. (Mai mult: Deputații susțin carierele femeilor în știință )

 

Tot ce trebuie să știți despre costurile de roaming

Altele Societatea informației23-07-2015 - 16:03
Prețurile ar trebui să scadă deja de anul viitor  

Comisia pentru industrie de la Parlamentul European a aprobat acordul nepolitic cu guvernele UE și Comisia pentru eliminarea costurilor de roaming în UE. Prețurile ar trebui să scadă deja de anul viitor, iar de la 15 iunie 2017 apelurile din alt stat UE sau urmărirea unui meci pe internet pe mobil vor costa la fel ca în țara de origine. (Mai mult: Tot ce trebuie să știți despre costurile de roaming )

 

Premiul LUX: cele 10 filme în competiție

Altele Cultură23-07-2015 - 15:03
10 filme în competiție:  

Cele 10 filme care sunt în competiție pentru Premiul LUX anul acesta au fost dezvăluite la Festivalul internațional de film de la Karlovy Vary. Cinci dintre acestea sunt primele filme ale unor regizori tineri. Genurile sunt multiple și în selecția oficială se află un film din Islanda. Filmele finaliste, ce vor fi distribuite în statele membre în cadrul Zilelor LUX, vor fi anunțate la sfârșitul lunii. Printre filme se află și Toto și surorile lui, de Alexander Nanău (România, Ungaria, Germania). (Mai mult: Premiul LUX: cele 10 filme în competiție )