Neposredni dostop do osnovnega menija (pritisnite Enter)
Dostop do vsebine strani (pritisnite "Vstopi")
Neposredni dostop do seznama drugih spletnih mest (pritisnite Enter)

Novice

Sporočila za javnost

 
 
 
 

Medijska mreža EP: digitalni viri za poročanje o Parlamentu

Ostalo Institucije24-08-2015 - 09:00
Tumblr_EP Media Network  

Z namenom olajšati poročanje o tem, kaj se dogaja v Evropskem parlamentu, na posebnem blogu zbiramo fotografije, infografike in videe, ki so na voljo brezplačno. Prenesite jih in uporabite v svojih vsebinah. Na voljo so v vseh 24 uradnih jezikih Evropske unije. Preverite! (Preberite več: Medijska mreža EP: digitalni viri za poročanje o Parlamentu )

 

Vodič Parlamenta po digitalnem enotnem trgu

Ostalo Informacijska družba17-08-2015 - 09:00
Digital Glossary: "cloud computing" ©BELGA_Zoonar_N_Menijes  

Splet vsak dan uporabi 315 milijonov Evropejcev. Na njem berejo novice, gledajo filme, kupujejo izdelke in storitve, se pogovarjajo s prijatelji. EU želi za splet ustvariti takšne pogoje, da bo lahko ta prispeval k rasti in zaposlovanju. Prvi korak je odprava ovir za splet, ki jih predstavljajo različne ureditve držav članic unije. Evropska komisija je maja predstavila strategijo za digitalni enotni trg, junija pa so se države EU in Parlament sporazumele o odpravi stroškov mobilnega gostovanja. (Preberite več: Vodič Parlamenta po digitalnem enotnem trgu )

 

Obiščite Parlamentarium!

Ostalo Institucije05-08-2015 - 09:00
.  

Se boste to poletje mudili v Bruslju? Vas zanima EU? Potem je Parlamentarium, center za obiskovalce Evropskega parlamenta, pravi naslov za vas. Tam boste namreč lahko izvedeli, kako poteka delo evropskih poslancev in kako zakonodaja, sprejeta v Parlamentu, vpliva na vaše vsakdanje življenje. Parlamentarium obiskovalci Bruslja ocenjujejo kot eno izmed največjih zanimivosti v mestu. Od svojega odprtja v oktobru 2011 je Parlamentarium sprejel že več kot milijon obiskovalcev. Prepričajte se sami! (Preberite več: Obiščite Parlamentarium! )

 

Ključni dogodki v Parlamentu v slikah

Ostalo Institucije03-08-2015 - 09:00
The European Parliament in Strasbourg by dusk  

Prva polovica leta je za nami in čas je, da se ozremo na dogodke, ki so v tem času zaznamovali delo Parlamenta. Oglejte si nekaj fotografskih utrinkov, s katerimi smo zabeležili obiske visokih gostov in zakonodajne dosežke poslancev. (Preberite več: Ključni dogodki v Parlamentu v slikah )

 

Pravice žensk: najbolj priljubljena tema na Facebooku to leto

Ostalo Institucije29-07-2015 - 09:00
FB3 best_layout  

Pismenost, pravice žensk in prosto premikanje po EU: to so teme najbolj priljubljenih objav na strani Evropskega parlamenta na Facebooku to leto. Hauva Ibrahim in Malala Jusafzaj, dobitnici nagrade Saharova za svobodo misli, sta s svojimi prizadevanji za dostop žensk do izobraževanja osvojili največ simpatij uporabnikov. (Preberite več: Pravice žensk: najbolj priljubljena tema na Facebooku to leto )

 

Pet najbolj branih prispevkov na spletni strani Parlamenta

Ostalo Institucije27-07-2015 - 09:00
A la Une 5 top Article of the last semester  

Tekmovanje za gostujočega fotografa Parlamenta, položaj v Ukrajini, socialna omrežja, enakost spolov in vključevanje balkanskih držav v EU: to so teme petih najbolj branih prispevkov, ki so bili to leto objavljeni na spletni strani Parlamenta. Ste jih zamudili? Zdaj imate priložnost, da nadoknadite zamujeno. (Preberite več: Pet najbolj branih prispevkov na spletni strani Parlamenta )

 
Lux Prize 2015  

The three films competing for the 2015 LUX Prize were announced on 24 July in Rome by EP vice-president Antonio Tajani and culture committee chair Silvia Costa, at the Venice Days press conference. The films are: Mediterranea by Jonas Carpignano (Italy, United States, Germany, France, Qatar), Mustang, by Deniz Gamze Ergüven (France, Germany, Turkey, Qatar) and Urok (The Lesson) by Kristina Grozeva and Petar Valchanov (Bulgaria, Greece). (Read more: Mediterranea, Mustang and Urok (The Lesson) shortlisted for the 2015 Lux Prize )

 
infographic illustration  

Velika večina ljudi rada potuje, še posebej v času počitnic. A kaj storiti, če se kaj zalomi? Če npr. v tujini rabite nujno pomoč ali izgubite potni list? Zakonodaja Evropske unije želi ljudem na poti olajšati soočanje s takšnimi težavami. V nadaljevanju sledi nekaj nasvetov. (Preberite več: Pet stvari, ki jih morate vedeti, ko se odpravljate na pot v tujino )

 

Ukrajina: od Euromajdana do pridružitvenega sporazuma

Plenarno zasedanje Širitev / Zunanji odnosi17-07-2015 - 12:19
 

Kriza v Ukrajini še vedno traja. 16. septembra sta EU in Ukrajina ratificirali pridružitveni sporazum. Dogajanje v Ukrajini lahko spremljate na časovnici, katere začetek sega v leto 2013, ko so se na Euromaidanu v Kijevu začeli protesti proti takratni oblasti. Rusko posredovanje na Krimu in na vzhodu Ukrajine, predsedniške volitve ter sestrelitev malezijskega potniškega letala so položaj v državi le še zapletli. Konec oktobra 2014 so Ukrajinci izvolili nov parlament. (Preberite več: Ukrajina: od Euromajdana do pridružitvenega sporazuma )

 

Luxembourg Presidency priorities discussed by EP committees

TRAN TAXE SEDE REGI PETI PECH LIBE JURI ITRE INTA IMCO FEMM ENVI EMPL ECON DROI DEVE CULT CONT AFCO BUDG AGRI AFET Institutions17-07-2015 - 11:20

The priorities of Luxembourg EU Council Presidency will be outlined to the various parliamentary committees by Luxembourg ministers in a series of meetings to be held during this week. (Read more: Luxembourg Presidency priorities discussed by EP committees )