Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Παγκόσμια Ημέρα Aνθρωπιστικής Βοήθειας

Αλλα θέματα Ανθρωπιστική βοήθεια18-08-2014 - 09:00
Σύριοι πρόσφυγες ζουν μέρα με τη μέρα σε προσφυγικό καταυλισμό βόρεια του Ερμπίλ στο  Ιράκ  

Οι εθελοντές, που με αυτοθυσία και συχνά κάτω από επικίνδυνες συνθήκες βοηθούν εκατομμύρια θύματα φυσικών ή ανθρώπινων καταστροφών δεν έχουν πάντοτε την αναγνώριση που τους αξίζει. Η 19η Αυγούστου είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη σε αυτούς που με την προσπάθειά τους κάνουν τη διαφορά στη ζωή πολλών ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Πληροφορίες για την ΕΕ και το έργο ως ο μεγαλύτερος χρηματοδότης ανθρωπιστική βοήθειας στον κόσμο, στο άρθρο μας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Παγκόσμια Ημέρα Aνθρωπιστικής Βοήθειας )

 
 
Νέστωρ, το υποβρύχιο τηλεσκόπιο νετρονίων στην Ελλάδα  

Πριν από 2.000 χρόνια, πριν υπάρξουν τα επιστημονικά μέσα που απέδειξαν την ύπαρξη των ατόμων, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ήδη διατυπώσει τη δική τους θεωρία. Οι απόγονοί τους συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας, όπως αποδεικνύεται από το πρόγραμμα "Nestor" στην Πύλο. Το έργο αυτό περιλαμβάνει ένα υποβρύχιο τηλεσκόπιο στο βυθό της Μεσογείου, που εντοπίζει τα νετρίνα, σε μία προσπάθεια να διαλευκάνει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Νέστωρ: ανακαλύπτοντας τα μυστήρια του σύμπαντος στο βυθό της θάλασσας )

 
 
Παγκόσμια Ημέρα των Νέων: η καταπολέμηση της ανεργίας  - γράφημα  

Δραστήριοι, μορφωμένοι … άνεργοι. Περισσότεροι από 5,3 εκατομμύρια νέοι κάτω των 25 ετών παλεύουν σήμερα για μια θέση στην αγορά εργασίας, κάνοντας την καταπολέμηση της ανεργίας ειδικά των νέων πρώτη προτεραιότητα της ΕΕ. Εμείς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των νέων ετοιμάσαμε γράφημα για την ευρωπαϊκή νεολαία. Στο άρθρο μας υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις ενέργειες της ΕΕ για την καταπολέμηση τη ανεργίας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Παγκόσμια Ημέρα των Νέων: η καταπολέμηση της ανεργίας )

 
 
 

Καλώς ήρθατε στο Νούοργκαμ της Φιλανδίας, το βορειότερο σημείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ ο ήλιος αγγίζει τις πλαγιές δίπλα στο μικρό χωριό και κάποιες καχεκτικές σημύδες ξεπροβάλουν μέσα από το χιόνι. Μπορεί η άνοιξη να πλησιάζει, όμως ο χειμώνας δε φαίνεται να εγκαταλείπει αυτό το μέρος. Εδώ ζουν οι Σάμι (Λάπωνες), οι μοναδικοί αυτόχθονες πληθυσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ρεπορτάζ αυτό πρωτοδημοσιεύθηκε το Μάιο, το αναδημοσιεύουμε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτοχθόνων Λαών. (Διαβάστε τη συνέχεια: Στην άκρη του βορρά: Οι Σάμι και η Ευρώπη του εικοστού πρώτου αιώνα )

 
 

ECON chairman Gualtieri wants "bolder action" for euro area

ECON Economic and monetary affairs07-08-2014 - 15:39

The Governing Council of the ECB met on Thursday and decided that the interest rate on the main refinancing operations and the interest rates on the marginal lending facility and the deposit facility will remain unchanged at 0.15%, 0.40% and -0.10% respectively. Please find below the reaction of the chairman of Parliament's Economic and Monetary Affairs Committee, Roberto Gualtieri (S&D, IT): (Read more: ECON chairman Gualtieri wants "bolder action" for euro area )

 
 

Τα 5 πιο διαβασμένα άρθρα του ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Πληροφορία04-08-2014 - 09:00
Τα 5 πιο διαβασμένα άρθρα του ΕΚ 2014  

Η ποιότητα ζωής στην ΕΕ, η Ουκρανία, ο διαγωνισμός φωτογραφίας toy EK, οι πολιτικές του ομάδες και η μείωση των χρεώσεων των κλήσεων είναι τα πιο διαβασμένα άρθρα της ιστοσελίδας του ΕΚ για το 2014 μέχρι τώρα. Δείτε τους συνδέσμους και θυμηθείτε τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τα 5 πιο διαβασμένα άρθρα του ΕΚ )

 
 

Η Ευρώπη μέσα από το Foursquare

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Πληροφορία / Τουρισμός01-08-2014 - 12:13
Η Ευρώπη μέσα από το Foursquare  2014  

Ένας εγκαταλελειμμένος σιδηρόδρομος, ένα κάστρο στην άμμο και ένα μυστικό σοβιετικό καταφύγιο ήταν μόνο μερικοί από τους κρυμμένους θησαυρούς της ΕΕ που παρουσιάσαμε πέρυσι στο Foursquare. Πιστοί στο… ραντεβού ανανεώνουμε τον κατάλογο και παρουσιάζουμε 28 ακόμα θησαυρούς προς αναζήτηση στα κράτη μέλη της ΕΕ φέτος. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η Ευρώπη μέσα από το Foursquare )

 
 

Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά - Ευρωεκλογές 2014

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα31-07-2014 - 11:05
Vanessa, 20, Γερμανία, με κονκάρδα στο χέρι που γράφει "είμαι ψηφοφόρος στις ευρωκλογές"  

Μια φοιτήτρια, ένα ζευγάρι σχεδιαστών, μία επιχειρηματίας και ένας αγρότης... Είναι μεταξύ των 400 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Γιατί ψήφισαν; Εδώ μας λένε με τα δικά τους λόγια γιατί κάθε ψήφος μετράει. (Διαβάστε τη συνέχεια: Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά - Ευρωεκλογές 2014 )

 
 

"28 Ιουλίου 1914, η ημέρα που μια μικρή κρίση έγινε παγκόσμιος πόλεμος"

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Πολιτισμός28-07-2014 - 09:00
Μαυρόασπρη φωτογραφία εποχής: ο Αρχιδούκας Φραγκίσκος Φερδινάνδος επιθεωρεί έφιππος, πεζό άγημα στο Σεράγεβο στις 27 Ιουνίου 1914, την παραμονή της δολοφονίας του από το νεαρό σερβοβόσνιο εθνικιστή  Γκαβρίλο Πρίνσιπ. Ακριβώς έναν μήνα αργότερα, στις 28 Ιουλίου 1914, ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος
©BELGA_AFP_HISTORICAL ARCHIVES OF SARAJEVO  

Ακριβώς ένας αιώνας κλείνει σήμερα 28 Ιουλίου από την ημέρα που η Αυστρουγγαρική αυτοκρατορία κήρυξε τον πόλεμο στη Σερβία, πυροδοτώντας τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. "Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε εκείνους που πολέμησαν και πέθαναν είναι να μην ξεχάσουμε το μάθημα" του πολέμου, μας δήλωσε για την επέτειο ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς. (Διαβάστε τη συνέχεια: "28 Ιουλίου 1914, η ημέρα που μια μικρή κρίση έγινε παγκόσμιος πόλεμος" )

 
 

Έρασμος: μια επιτυχία που σπάει ρεκόρ…

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Εκπαίδευση / Νεολαία25-07-2014 - 10:55
Students studying together outside © Belga/Easyphotostock/T. Olson  

Το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Έρασμος, μια από τις πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, συμπληρώνει φέτος τα 27 χρόνια από την δημιουργία του και γιορτάζει την καλύτερη χρονιά του: το 2012/13, τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν ολοκληρωμένα στοιχεία, 270.000 φοιτητές σπούδασαν ή εργάσθηκαν σε άλλη χώρα χάρη στο πρόγραμμα. Με την ανανέωσή του φέτος ως "Έρασμος +" με την έγκριση και του ΕΚ, οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο. (Διαβάστε τη συνέχεια: Έρασμος: μια επιτυχία που σπάει ρεκόρ… )