Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Ολάντ και Μέρκελ στην ολομέλεια του ΕΚ

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα02-10-2015 - 17:23
Ολάντ και Μέρκελ στην ολομέλεια του ΕΚ.  

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, θα παρευρεθούν στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, στις 7 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσουν με τους ευρωβουλευτές τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΕ. Πρόκειται για την πρώτη κοινή εμφάνιση των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας στο ΕΚ, από το Νοέμβριο του 1989, όταν ο πρόεδρος Μιτεράν και ο Καγκελάριος Κολ, συζήτησαν το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ζωντανά η συζήτηση από τις 16.00 (ώρα Ελλάδος). (Διαβάστε τη συνέχεια: Ολάντ και Μέρκελ στην ολομέλεια του ΕΚ )

 

25 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας

Αλλα θέματα Μέλλον της Ευρώπης/Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση / Θεσμικά όργανα02-10-2015 - 16:15
Επανένωση της Γερμανίας  

Λογική συνέπεια της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, η επανένωση της Γερμανίας στις 3 Οκτωβρίου του 1990 απασχόλησε όπως είναι φυσικό έντονα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο είχε συστήσει και ειδική επιτροπή το θέμα. Μέλος της ήταν ο σημερινός πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Έλμαρ Μπροκ, ενώ τρία άλλα σημερινά μέλη του ΕΚ πρωτοέφτασαν τότε ως παρατηρητές από την ανατολική Γερμανία. (Διαβάστε τη συνέχεια: 25 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας )

 

Διαγωνισμός φωτογραφίας: διάλεξε την αγαπημένη σου φωτογραφία

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Μετανάστευση02-10-2015 - 16:01
Προσωρινό στρατόπεδο προσφύγων, όπου ο πατέρας περίμενε το λεωφορείο που θα έφερνε το παιδί του.  

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας του ΕΚ για το 2015, ολοκληρώθηκε. Κάθε μήνα μέχρι το Σεπτέμβριο, ανακοινώναμε ένα διαφορετικό θέμα, σχετικό με το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη και διαλέγαμε την καλύτερη φωτογραφία. Τώρα οι κριτές τους διαγωνισμού, θα αποφασίσουν ποιός θα είναι ο νικητής, ενώ το κοινό θα διαλέξει τον δικό του νικητή και τον Νοέμβριο θα επισκεφτούν και οι δύο το Στρασβούργο για να δημιουργήσουν το δικό τους φωτορεπορτάζ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Διαγωνισμός φωτογραφίας: διάλεξε την αγαπημένη σου φωτογραφία )

 

Ο Γιώργος Γραμματικάκης για τον Άρη, το νερό και τη ζωή εδώ και αλλού

Αλλα θέματα Έρευνα και καινοτομία30-09-2015 - 18:51
Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης  

Ο ουρανός και τα άστρα πάντα μας γοητεύουν και η ζωή έξω από τον πλανήτη μας παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Τη Δευτέρα, η NASA ανακοίνωσε ότι έχει σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή, στην επιφάνεια του Άρη και εμείς ζητήσαμε από τον ευρωβουλευτή και αστροφυσικό Γιώργο Γραμματικάκη (Σοσιαλιστές), να μας μιλήσει για αυτή την ανακάλυψη. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Γιώργος Γραμματικάκης για τον Άρη, το νερό και τη ζωή εδώ και αλλού )

 

The civil liberties committee will debate the current situation at the borders inside the Schengen area in the wake of the temporary reimposition of border controls by some member states with Commission representatives on Thursday morning. The Commission is required to monitor the situation closely and keep Parliament and the Council fully informed under the Schengen Borders Code. (Read more: Civil liberties committee to debate situation at Schengen internal borders )

 

Βραβείο Ζαχάρωφ 2015: οι υποψηφιότητες

Αλλα θέματα Ανθρώπινα δικαιώματα29-09-2015 - 18:02
Βραβείο Ζαχάρωφ 2015: οι υποψηφιότητες.  

Οι υποψήφιοι για το Βραβείο Ζαχάρωφ για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοινώθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου και παρουσιάστηκαν επίσημα τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο νικητής θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο. (Διαβάστε τη συνέχεια: Βραβείο Ζαχάρωφ 2015: οι υποψηφιότητες )

 

Council cuts in EU 2016 budget funding for refugees and agencies dealing with migrants were reversed by Budgets Committee MEPs in votes on Monday and Tuesday. MEPs also added funding for youth employment programmes, the Erasmus + student mobility programme and for research, transport and energy networks. (Read more: EP adds funds for migration, jobs, youth to draft EU budget 2016 )

 

Germany, Belgium and Italy should get over €14.6 million in EU aid to help more than 7,300 workers made redundant by three firms get back on to the job market, following a vote by the budgets committee on Tuesday. The European Globalisation Adjustment Fund (EGF) aid still needs to be approved by Parliament as a whole and by the Council of the EU. (Read more: Budget MEPs approve EU aid for redundant workers in Germany, Belgium and Italy )

 

"Η βοήθεια της ΕΕ, αντανακλά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"

Αλλα θέματα Εξωτερικές σχέσεις29-09-2015 - 09:39
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Amin Al-Jefri,.  

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Amin Al-Jefri, επισκέφτηκε τη Δευτέρα το ΕΚ και συζήτησε με την επιτροπή Εξωτερικών του ΕΚ για την κατάσταση στη Σαουδική Αραβία και την περιοχή, καθώς και για το μεταναστευτικό. (Διαβάστε τη συνέχεια: "Η βοήθεια της ΕΕ, αντανακλά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" )

 

Η εβδομάδα στο ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα28-09-2015 - 15:21
Η εβδομάδα στο ΕΚ.  

Τα μέλη της επιτροπής Προϋπολογισμού του ΕΚ, ψηφίζουν τροποποιήσεις στον προϋπολογισμού του επόμενου έτους. Οι τελικοί υποψήφιοι για το Βραβείο Ζαχάρωφ, ανακοινώνονται και οι πολιτικές ομάδες προετοιμάζονται για την ολομέλεια στο Στρασβούργο, 5-7 Οκτωβρίου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η εβδομάδα στο ΕΚ )

 
 
Οπτικοακουστικό υλικό