Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Doorbladeren, lezen en verkennen: 100 boeken over Europa

overig Cultuur04-03-2015 - 17:04
Martin Schulz tijdens het evenement op 3maart  

Het Europees Parlement presenteert een selectie van boeken, studies en academische werken over ideeën die ten grondslag liggen aan de Europese integratie en politieke filosofie. Op een website kunnen lezers meer weten te komen over boeken in verschillende talen, van auteurs uit heel Europa. Het doel van het project is om de ideeën en mensen te presenteren achter de Europese integratie, wat ook kan helpen oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee Europa nu wordt geconfronteerd. (Lees meer: Doorbladeren, lezen en verkennen: 100 boeken over Europa )

 

Geef EP advies over hoe de particuliere sector aan ontwikkeling kan bijdragen

overig Instellingen / Informatie04-03-2015 - 16:23
LinkedIn "geef advies aan jouw EP-lid" campagne met Nirj Deva  

De Britse Europarlementariër Nirj Deva, lid van de fractie Europese Conservatieven en Hervormers, werkt aan een verslag over de rol van de particuliere sector bij het bevorderen van de ontwikkeling over de hele wereld en hij staat open voor suggesties van alle burgers. Vanaf vandaag hebben wij een open discussie in de groep Europees Parlement op LinkedIn geopend. U bent van harte welkom om mee te doen en met Deva in gesprek te gaan en hem te voorzien van inzichten voor zijn eindverslag. (Lees meer: Geef EP advies over hoe de particuliere sector aan ontwikkeling kan bijdragen )

 

Word gastfotograaf op onze website

overig Instellingen / Cultuur04-03-2015 - 14:25
Jongetje dat liggend op de grond iets  op een papier schrijft ©Hristo Rusev/www.hristorusevphotography.blogspot.com  

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan onze nieuwe fotowedstrijd, geïnspireerd door het Europees Jaar voor Ontwikkeling. Elke maand tot en met september zullen wij een onderwerp gelieerd aan ontwikkelingssamenwerking aankondigen. Stuur ons uw foto, geïnspireerd door het thema van die maand, samen met het aanmeldingsformulier en u maakt de kans om te worden uitgenodigd in Straatsburg om een fotoreportage te maken. (Lees meer: Word gastfotograaf op onze website )

 
Interview with Alain Lamassoure  

Aangezien de Europese Commissie een reeks onderzoeken naar fiscale rulings in alle 28 EU-lidstaten is gestart, heeft het Parlement het zijn eigen bijzondere commissie over deze vermeende gunstige fiscale behandelingen opgezet. De Franse christendemocraat Alain Lamassoure is voorzitter van deze commissie en vertrouwt ons in dit interview zijn visie en verwachtingen toe. (Lees meer: Lamassoure over commissie fiscale rulings "Verplicht om met resultaten te komen" )

 
Pierre Krähenbühl  

Pierre Krähenbühl, het hoofd van UNRWA, het VN-agentschap dat verantwoordelijk is voor het verlenen van bijstand aan vijf miljoen Palestijnse vluchtelingen in Jordanië, Libanon, Syrië en de Palestijnse gebieden, sprak op 2 maart de commissie Buitenlandse zaken toe. Tijdens zijn bezoek vroegen wij hem naar de gevolgen van de vijandelijkheden in Gaza en Syrië op de activiteiten van de UNRWA. (Lees meer: Hoofd UNRWA over humanitaire crisis in Gaza: "in wezen een tijdbom" )

 

Italiaanse President Sergio Mattarella bezoekt het EP

overig Instellingen03-03-2015 - 14:57
Sergio Mattarella tekent het gastenboek van het EP op 3 maart 2015  

EP-voorzitter Martin Schulz verwelkomde vandaag de nieuwe Italiaanse President, Sergio Mattarella, in het Europees Parlement in Brussel. Schulz bedankte Mattarella voor het kiezen van het Europees Parlement en de Europese instellingen als onderdeel van zijn eerste buitenlandse bezoek. Ze wisselden van gedachten over de economische crisis, tragedies van migranten op de Middellandse Zee, de situatie in Libië en hoe het herstel van de economie te bespoedigen. (Lees meer: Italiaanse President Sergio Mattarella bezoekt het EP )

 

Schulz on denial of entrance onto Russian territory of MEP Kalniete

Others External relations03-03-2015 - 13:16

EP President Martin Schulz said: "The repeated and arbitrary denial of entrance onto Russian territory of elected parliamentarians, as testified by the latest case of MEP Sandra Kalniete, is a high affront to the EU-Russia relations and the work of democratic institutions. (Read more: Schulz on denial of entrance onto Russian territory of MEP Kalniete )

 

Due to works at the European Parliament accreditation centre in Brussels, journalists needing an access badge for one or more days should address themselves to a special desk in the entrance hall of the Altiero Spinelli building. The works will start on 3 March and will last until 12 April. (Read more: Information to the press: renovation work at the accreditation centre )

 

Juncker investment plan must complement other EU tools, say MEPs

BUDG ECON Budget / Economic and monetary affairs02-03-2015 - 18:40

The European Fund for Strategic Investments (EFSI) must focus on currently underfunded areas, so as to complement, not duplicate, other EU budget tools, said MEPs at Monday’s expert hearing on the Juncker investment plan proposals. The hearing was held by the Budgets and Economic and Monetary Affairs committees with a view to shaping legislation for the investment plan. (Read more: Juncker investment plan must complement other EU tools, say MEPs )

 

Evenementen: vrouwen sterker maken door middel van onderwijs

overig Rechten van de vrouw/Gelijke kansen02-03-2015 - 18:01
Poster van de bijeenkomst van de commissie Rechten van de vrouw en gendergelijkheid  

Onderwijs speelt een cruciale rol in het helpen van vrouwen en meisjes gelijkheid te bereiken. Het is dus logisch dat jaar dit als thema voor de Internationale Vrouwendag werd gekozen. In aanloop naar deze dag op 8 maart, organiseert het Parlement verschillende evenementen over vrouwen en onderwijs en om stil te staan bij de kloof tussen het hoge opleidingsniveau van vrouwen in de EU en de mogelijkheden daarna op de arbeidsmarkt. Volg de bijeenkomsten live op onze website. (Lees meer: Evenementen: vrouwen sterker maken door middel van onderwijs )