Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Woensdag in de plenaire vergadering: President Hollande en Bondskanselier Merkel

Plenaire vergadering Instellingen02-10-2015 - 16:55
Angela Merkel & Francois Hollande  

De Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel zullen op 7 oktober een historische gezamenlijke toespraak houden in het Europees Parlement in Straatsburg. Zij zullen spreken over actuele Europese onderwerpen en in debat gaan met de fractieleiders. Het is de eerste gezamenlijke toespraak van de Franse en Duitse leiders sinds november 1989, toen president Mitterrand en Bondskanselier Kohl met de leden over het einde van de Koude Oorlog spraken. (Lees meer: Woensdag in de plenaire vergadering: President Hollande en Bondskanselier Merkel )

 

25 Jaar Duitse hereniging: De rol van het Europees Parlement

overig Toekomst van Europa/Europese integratie / Instellingen02-10-2015 - 15:59
Brandenburger Tor ©AP Images/European Parliament  

Na de val van de Berlijnse muur was de hereniging van Duitsland een logische volgende stap. In het EP werd een bijzondere commissie opgericht met betrekking tot de mogelijke gevolgen van een hereniging tussen Oost- en West-Duitsland. "Duitse hereniging was, in zekere zin, een informele vorm van uitbreiding van de EU," zegt de voorzitter van de commissie Buitenlandse zaken en voormalig lid van de bijzondere commissie, Elmar Brok. Hij en drie leden die DDR-waarnemer waren, delen hun herinneringen. (Lees meer: 25 Jaar Duitse hereniging: De rol van het Europees Parlement )

 

Kies uw favoriet in onze gastfotograafwedstrijd

overig Instellingen / Immigratie01-10-2015 - 17:57
SJurywinnaar september © Éva Szabó/ cím nélkül  

De gastfotograafwedstrijd met als thema ontwikkeling loopt ten einde. Elke maand tot september hebben wij een ander onderwerp aangekondigd,een top tien en jurywinnaar gekozen. De jury zal één van de winnaars kiezen. De andere winnaar wordt gekozen door u. U kunt stemmen op uw favoriete foto op Facebook of Google+. De deadline is maandag 12 oktober om 12.00 uur. De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 15 oktober. Beide winnaars zullen in november worden uitgenodigd in Straatsburg. (Lees meer: Kies uw favoriet in onze gastfotograafwedstrijd )

 

Grammatikakis: De ontdekking heropent de vraag over leven in het heelal

overig Onderzoek en innovatie01-10-2015 - 15:19
EP-lid Giorgos Grammatikakis  

De hemel en sterren hebben ons altijd gefascineerd en het leven buiten onze planeet blijft één van de grote mysteries voor de mensheid. Maandag kondigde NASA aan dat er serieuze aanwijzingen zijn van de aanwezigheid van vloeibaar water op Mars. Wij vroegen en astrofysicus en EP-lid van de fractie Socialisten & Democraten, Giorgios Grammatikakis, om ons uit te leggen wat dit betekent. (Lees meer: Grammatikakis: De ontdekking heropent de vraag over leven in het heelal )

 

The civil liberties committee will debate the current situation at the borders inside the Schengen area in the wake of the temporary reimposition of border controls by some member states with Commission representatives on Thursday morning. The Commission is required to monitor the situation closely and keep Parliament and the Council fully informed under the Schengen Borders Code. (Read more: Civil liberties committee to debate situation at Schengen internal borders )

 

Genomineerden voor de Sacharovprijs 2015

overig Mensenrechten29-09-2015 - 17:18
Logo Sacharovprijs  

De zes genomineerden voor de Sacharovprijs 2015, bekendgemaakt op 10 september, werden formeel gepresenteerd op maandag 28 september tijdens een gezamenlijke vergadering van de commissies Buitenlandse zaken, Ontwikkelingssamenwerking en de subcommissie Mensenrechten. De winnaar wordt bekend gemaakt in oktober. De Sacharovprijs wordt ieder jaar toegekend aan een of meerdere personen die strijd voeren voor de verdediging van de vrijheid van denken, (Lees meer: Genomineerden voor de Sacharovprijs 2015 )

 

De Begrotingscommissie van het Europees Parlement is dinsdag akkoord gegaan met bijna 26,3 miljoen aan steun uit het Europees Globaliseringsfonds (EGF) waarmee 4500 ex-werknemers van Ford Genk geholpen worden om weer aan het werk te komen. Het EP als geheel moet de steun nog goedkeuren, evenals de Raad. (Lees meer: Begrotingscommissie akkoord met €6,3 miljoen voor ex-werknemers Ford Genk )

 

Mohammed bin Amin Al-Jefri in gesprek met leden commissie Buitenlandse zaken

overig Externe betrekkingen29-09-2015 - 11:52
Mohammed bin Amin Al-Jefri  

Maandag was de vicevoorzitter van de Raadgevende Vergadering van Saoedi-Arabië, Mohammed bin Amin Al-Jefri, in de commissie Buitenlandse zaken om de situatie in zijn regio te bespreken. Hij besprak ook over de betrekkingen tussen de EU en Saoedi-Arabië en de migratiecrisis. Volgens hem toont de EU met de opname van Syrische vluchtelingen haar respect voor de mensenrechten. (Lees meer: Mohammed bin Amin Al-Jefri in gesprek met leden commissie Buitenlandse zaken )

 

Council cuts in EU 2016 budget funding for refugees and agencies dealing with migrants were reversed by Budgets Committee MEPs in votes on Monday and Tuesday. MEPs also added funding for youth employment programmes, the Erasmus + student mobility programme and for research, transport and energy networks. (Read more: EP adds funds for migration, jobs, youth to draft EU budget 2016 )

 

Deze week: begroting 2016 en Sacharovprijs

overig Instellingen29-09-2015 - 11:17
EU-vlag op gebouw van het Europees Parlement  

De leden van de begrotingscommissie stemmen over hun wijzigingen op de begroting van volgend jaar. De genomineerden voor de Sacharovprijs werden op maandag officieel gepresenteerd. Verder bereiden de fracties de plenaire vergadering van volgende week voor. (Lees meer: Deze week: begroting 2016 en Sacharovprijs )