Acces direct la meniul principal de navigare (Apăsaţi pe tasta "Enter")
Acces la conţinutul paginii (apăsaţi pe "Intră")
Acces direct la lista celorlalte site-uri (Apăsaţi pe tasta "Enter")

Știri

Comunicate de presă

 
 
 
 

ABC-ul Parlamentului European

Altele Instituții25-08-2016 - 08:00
Infografic: ABC-ul Parlamentului European.  

Deputații europeni reprezintă vocea a peste 500 de milioane de europeni la nivel UE. Dar cum lucrează aceștia și cum se organizează în cadrul Parlamentului European? Verificați infograficul nostru adus la zi pentru informații de bază despre Parlament. (Mai mult: ABC-ul Parlamentului European )

 
Dreptul de anchetă al Parlamentului: exercitarea controlului democratic. ©AP Images/ European Union-EP  

În ultimele luni, Parlamentul European a înființat două comisii de anchetă pentru examinarea revelațiilor privind măsurarea incorectă a emisiilor autovehiculelor și acuzațiile aduse la adresa unor persoane și companii că ar ascunde bani în străinătate. Două comisii speciale consecutive au lucrat pentru o impozitare mai corectă a multinaționalelor. Acestea sunt câteva exemple de punere în practică a dreptului de anchetă al Parlamentului European pentru abordarea îngrijorărilor europenilor. (Mai mult: Dreptul de anchetă al Parlamentului: exercitarea controlului democratic )

 

UE și mediul: 67% dintre cetățeni doresc mai multă acțiune

Altele Constituția / Justiție și afaceri interne19-08-2016 - 09:00
Eurobarometre: Environment ©AP Images/ European Union-EP  

Protecția mediului este o chestiune la care țin cu adevărat cetățenii UE. Conform unui sondaj Eurobarometru comandat de Parlamentul European, două treimi dintre cetățenii UE ar dori ca UE să se angajeze mai mult în protecția mediului înconjurător. Citiți articolul pentru a afla mai multe despre ce face UE deja și ce plănuiește să facă în viitor pentru protejarea sănătății umane, salvarea biodiversității și combaterea schimbărilor climatice. (Mai mult: UE și mediul: 67% dintre cetățeni doresc mai multă acțiune )

 
Pe ordinea de zi de la toamnă: imigrația, terorismul, impozitele, mediul, piața unică.  

Săptămâna viitoare, deputații europeni își vor relua activitatea, lucrând în propriile circumscripții electorale sau în delegații, iar din 29 august se vor reuni la Bruxelles în cadrul comisiilor. Până la sfârșitul anului, vor lucra, printre altele, la abordarea crizei imigrației, combaterea terorismului, ameliorarea pieței digitale și protecția mediului. (Mai mult: Pe ordinea de zi de la toamnă: imigrația, terorismul, impozitele, piața unică )

 

Stagii la Parlamentul European: cum funcționează

Altele Instituții15-08-2016 - 08:00
Participarea la un stagiu ar putea fi un pas ideal către o carieră viitoare în Bruxelles și oriunde altundeva  

A fi stagiar la Parlamentul European înseamnă mai multe lucruri: să lucrezi cu persoane din țări diferite și cu identități culturale diferite; să auzi în jur vorbindu-se multe limbi diferite; să ai o oportunitate unică de a evolua în carieră, să afli informații esențiale despre procesul de luare de decizii european. Pe scurt: o experiență de neuitat. Puteți trimite candidatura la stagiile Schuman între 15 august și 15 octombrie. (Mai mult: Stagii la Parlamentul European: cum funcționează )

 

Securitatea frontierelor: cum ajută Parlamentul la siguranța Europei

Altele Imigrare / Justiție și afaceri interne / Schengen / Securitate și apărare12-08-2016 - 09:00
Eurobarometre: external-borders ©AP Images/ European Union-EP  

Criza imigrației a arătat că o zonă de liberă circulație nu poate exista fără controale stricte la granițele externe. Conform ultimului sondaj Eurobarometru, 71% dintre europeni doresc ca UE să facă mai mult pentru protejarea acestora. Parlamentul lucrează la mai multe inițiative pentru consolidarea frontierelor. (Mai mult: Securitatea frontierelor: cum ajută Parlamentul la siguranța Europei )

 
Cum funcționează: activitatea Parlamentului explicată în clipuri video.  

Considerați că activitatea parlamentară și politicile UE sunt greu de înțeles? Căutați un ghid simplu despre acțiunile Parlamentului privind chestiunile actuale? Răspunsul este secțiunea „Cum funcționează” a televiziunii web a Parlamentului European. (Mai mult: Cum funcționează: activitatea Parlamentului explicată în clipuri video )

 

Snapchat: Politica europeană în imagini

Altele Instituții08-08-2016 - 08:00
Ilustrație pentru Snapchat  

Lansat în 2011, Snapchat s-a dezvoltat rapid. Peste 100 de milioane de utilizatori folosesc Snapchat în fiecare zi pentru a urmări și a trimite povestiri prietenilor și pentru a urmări evenimente din întreaga lume. O treime dintre utilizatorii Snapchat se află în Europa. Pentru a le oferi posibilitatea de a cunoaște o parte din politicile europene, Parlamentul și-a deschis un cont în luna mai 2015. Peste 15.000 de persoane urmăresc Parlamentul pe Snapchat. (Mai mult: Snapchat: Politica europeană în imagini )

 

Criza imigrației: ce face Parlamentul European pentru gestionarea ei

Altele Drepturile omului / Imigrare / Justiție și afaceri interne / Politica de azil05-08-2016 - 09:00
Eurobarometre: migration ©AP Images/ European Union-EP  

UE s-a confruntat în ultimii ani cu fluxuri de imigranți fără precedent. În timp ce liderii europeni caută cea mai bună abordare și cea mai potrivită reacție, 74% dintre cetățenii europeni spun că doresc un angajament mai puternic al Uniunii în acest domeniu. În același timp, două treimi dintre cetățeni consideră că implicarea UE actuală în gestionarea imigrației este insuficientă, arată cel mai recent sondaj Eurobarometru. (Mai mult: Criza imigrației: ce face Parlamentul European pentru gestionarea ei )

 

Deciziile fiscale: glosar

Sesiune Fiscalitate03-08-2016 - 17:10
©BELGA/AGEFOTOSTOCK  

Plătirea impozitelor poate fi la fel de complicată precum vocabularul referitor la acestea. Evitarea impozitării este legală, dar nu și evaziunea fiscală. Ce semnifică mai exact erodarea bazei impozabile? Recomandările finale ale celei de-a doua comisii speciale pentru deciziile fiscale au fost aprobate în plen in iulie 2016. În acest glosar vă vom explica jargonul referitor la impozite. (Mai mult: Deciziile fiscale: glosar )