Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 
 

Όταν ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έγινε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2014, δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι βασικές του προτεραιότητες είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης, της απασχόλησης, των επενδύσεων και της ψηφιακής οικονομίας. Το ΕΚ θέλοντας να διασφαλίσει ότι αυτές οι υποσχέσεις θα τηρηθούν, δημιούργησε ένα ψηφιακό εργαλείο παρουσιάζει την τρέχουσα κατάσταση σε κάθε προτεινόμενη νομοθεσία καθώς και τη εξέλιξή της. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η νέα ιστοσελίδα του ΕΚ παρουσιάζει την πρόοδο στο νομοθετικό έργο της ΕΕ )

 

Η στρατηγική της Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία

Αλλα θέματα Εξωτερικές σχέσεις21-10-2016 - 16:48
EU Russia illustration_  

Εδώ και καιρό οι σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση και η πρόσφατη συμμετοχή της Μόσχας στον βομβαρδισμό του Χαλεπίου, επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκίνησε εχθές, οι ηγέτες των κ-μ της ΕΕ συζήτησαν την στρατηγική που θα ακολουθήσουν απέναντι στη Ρωσία. Που βρισκόμαστε όμως σήμερα; Διαβάστε παρακάτω τις θέσεις του ΕΚ αλλά και όσα μας είπε ο Ότμαρ Κάρας, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΚ με τη Ρωσία. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η στρατηγική της Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία )

 
Ο Γιένς Γκάιερ χειρονομεί μετρώντας με τα δάχτυλά του.  

Η διολίσθηση της λίρας μετά το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ήδη έχει αρνητικές συνέπειες και για τον προϋπολογισμό της Ένωσης για το 2017, προειδοποιεί σε συνέντευξή του ο Γιενς Γκάιερ, εισηγητής του ΕΚ για τον προϋπολογισμό. Η ολομέλεια του ΕΚ θα οριστικοποιήσει τη θέση της για τα έσοδα και τις δαπάνες της Ένωσης το 2017 την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συνέντευξη: «Τρύπα» στον προϋπολογισμό απο την πτώση της λίρας )

 
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μιλάει σε συνέντευξη Τύπου σε σύνοδο κορυφής της Ένωσης όρθιος πίσω απο διαφανές αναλόγιο. Σε μπλε οθόνες πίσω του οι λέξεις "Ευρωπαϊκό Συμβούλιο" σε διάφορες γλώσσες με άσπρα γράμματα  

«Πρώτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι το τέλος του λουτρού αίματος στη Συρία» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας το απόγευμα της 20ης Οκτωβρίου 2016 στη σύνοδο κορυφής της Ένωσης στις Βρυξέλλες που ασχολήθηκε με τη Συρία, τη Ρωσία, τη συμφωνία CETA και το «μπρέξιτ». «Το κοινοβούλιο ζητά να λογοδοτήσουν εκείνοι που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Μάρτιν Σουλτς στη σύνοδο κορυφής: Η Ρωσία έχει ευθύνες για Συρία, Ουκρανία )

 

Car emissions inquiry looking for answers from German authorities

EMIS Environment / Public health20-10-2016 - 16:15

The inquiry committee into emission measurements in the car industry (EMIS) continued its work on Thursday morning by hearing Alexander Dobrindt, the German Federal Minister of Transport and Olaf Lies, Lower Saxony’s State Minister for the Economy, Labour and Transport. (Read more: Car emissions inquiry looking for answers from German authorities )

 

Οι εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ

Αλλα θέματα Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο19-10-2016 - 16:19
Γράφημα.  

Η ΕΕ αναμένεται να υπογράψει αυτή την εβδομάδα εμπορική συμφωνία με τον Καναδά. Ωστόσο, η CETA είναι μόνο μία από τις συμφωνίες που διαπραγματεύεται σήμερα η ΕΕ και οι οποίες πρέπει να εγκριθούν από το ΕΚ για να τεθούν σε ισχύ. Διαβάστε παρακάτω ποιές άλλες συμφωνίες βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση και ποιές είναι οι διαδικασίες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ )

 
Γράφημα με στοιχεία και αριθμούς για την εμπορία ανθρώπων  

Η εμπορία ανθρώπων εξακολουθεί να αποτελεί πραγματικότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι και μια από τις πιο κερδοφόρες εγκληματικές δραστηριότητες. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλική εκμετάλλευσης, καταναγκαστικής εργασίας και άλλων δραστηριοτήτων, δημιουργώντας κέρδη 117 δισεκατομμυρίων ετησίως. Ποια είναι όμως η κατάσταση στην ΕΕ; Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση στο γράφημα που ετοιμάσαμε. (Διαβάστε τη συνέχεια: Γράφημα: Περισσότερα από 20 εκατομμύρια τα θύματα από την εμπορία ανθρώπων )

 

Car emissions inquiry continues with Fiat-Chrysler

EMIS Environment / Public health17-10-2016 - 18:33

The inquiry committee into emission measurements in the car industry (EMIS) continued its work on Monday afternoon by hearing Fiat Chrysler Automobiles’ Chief Technical Officer Harald Wester, who was quizzed mainly on possible “defeat devices” in Fiat diesel engines and gap between emission values in laboratory testing and real driving conditions. (Read more: Car emissions inquiry continues with Fiat-Chrysler )

 

Η εβδομάδα στο ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα17-10-2016 - 16:39
Η εβδομάδα στο ΕΚ.  

Η δημιουργία Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης, η έρευνα για τις εκπομπές στην αυτοκινητοβιομηχανία και η κατάσταση στο Καλαί, είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που συζητούν αυτή την εβδομάδα οι ευρωβουλευτές. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, μιλάει στη Σύνοδο Κορυφής, όπου οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν για το προσφυγικό, το εμπόριο και τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η εβδομάδα στο ΕΚ )

 

Οι νικητές του Βραβείου Καρλομάγνου στο ΕΚ

Αλλα θέματα Νεολαία17-10-2016 - 12:20
Οι νικητές του Βραβείου Καρλομάγνου 2016 .  

Νέοι και πρόθυμοι να αλλάξουν την Ευρώπη. Έτσι, είναι οι νικητές του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία, το οποίο απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν. Στις 11 και 12 Οκτωβρίου, οι νικητές επισκέφτηκαν το ΕΚ και παρουσίασαν τα έργα τους στην επιτροπή Πολιτισμού του ΕΚ, μίλησαν με τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς και ακολούθησαν τους ευρωβουλευτές στις καθημερινές τους δραστηριότητες. (Διαβάστε τη συνέχεια: Οι νικητές του Βραβείου Καρλομάγνου στο ΕΚ )