Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

About 2,800 former workers at firms producing various metals in Spain, steel in Belgium, and cars in France and Belgium will get EU aid to help them find new jobs after Parliament approved the applications on Tuesday. The requests for European Globalisation Adjustment Fund (EGF) aid, together amounting to €15.2 million, also need to be approved by the EU Council of Ministers. (Read more: EU job-search aid for former metal and car workers in Belgium, France and Spain )

 
 
O Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς στην έναρξη της Συνόδου Ολομέλειας Οκτωβρίου...  

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς προέτρεψε κατά την έναρξη της Συνόδου Ολομέλειας στο Στρασβούργο όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία να απέχουν από τις οποιεσδήποτε "επικίνδυνες προκλήσεις". (Διαβάστε τη συνέχεια: Έναρξη Συνόδου: Ο Σουλτς υπέρ της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Β. Ιρλανδία )

 
 

Barroso's final speech and European Council debate

Plenary Session Institutions20-10-2014 - 18:30

José Manuel Barroso, the outgoing president of the European Commission, delivers his final speech to Parliament at 3 pm on Tuesday. He will then debate with MEPs and Council the priorities for the 23-24 October European summit, including a new climate and energy policy focused on energy security; the economic situation in the EU; and international developments. (Read more: Barroso's final speech and European Council debate )

 
 

Debate on EU countries' economic policy performance

Plenary Session Economic and monetary affairs20-10-2014 - 18:23

Parliament will hold a debate on Tuesday morning with the Italian Undersecretary of State at the Ministry of Finance, Mr Della Vedova and Commissioner Katainen on EU countries' progress in implementing the 2014 priorities for economic policy coordination under the European Semester. MEPs are expected to criticise member states for their poor implementation of recommendations they themselves endorsed and to suggest improvements. (Read more: Debate on EU countries' economic policy performance )

 
 

Ακρόαση για το νέο Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα20-10-2014 - 17:48
Ακρόαση για το νέο Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων.  

Η θητεία του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων Peter Hustinx ολοκληρώθηκε, έπειτα από 10 χρόνια σε αυτή τη θέση. Τώρα, η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών πρέπει να επιλέξει το νέο Επόπτη για την προστασία των δεδομένων και την τήρηση των κανόνων στα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς της ΕΕ. Οι ακροάσεις των υποψηφίων πραγματοποιούνται σήμερα από τις 20.00 μέχρι τις 23.00 (ώρα Ελλάδος), ενώ η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 18.00 (ώρα Ελλάδος). (Διαβάστε τη συνέχεια: Ακρόαση για το νέο Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων )

 
 

Στον αγώνα για την καταπολέμηση του Έμπολα

Αλλα θέματα Δημόσια υγεία20-10-2014 - 17:11
Φωτογραφία αρχείου που κυκλοφόρησε στις 7 του Αυγούστου 2014 από το Υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας. Δείχνει τον Ρωμαιοκαθολικό ιερέα Miguel Pajares, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα, όταν μεταφέρθηκε από την αεροπορική βάση Torrejon της Μαδρίτης στο νοσοκομείο Carlos III κατά την άφιξή του στην Ισπανία. Το νοσοκομείο ανακοίνωσε στις 12 του Αυγούστου 2014 τον θάνατο του ιερέα.  

Την εξάπλωση του έμπολα και τις προσπάθειες ανάσχεσής του συζητά στις 20 Οκτωβρίου η ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο. Το Κοινοβούλιο ήδη έχει χαρακτηρίσει την επιδημία πρόκληση παγκοσμίων διαστάσεων και τα πρώτα κρούσματα αποτελούν ήδη γεγονός στην Ευρώπη. Εμείς συζητήσαμε το θέμα με τους επικεφαλής των αρμοδίων επιτροπών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος - Υγείας. (Διαβάστε τη συνέχεια: Στον αγώνα για την καταπολέμηση του Έμπολα )

 
 

#EPhearings2014: Νέες ακροάσεις και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα20-10-2014 - 11:48
#EPhearings2014 - Νέες ακροάσεις και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή  

Δύο επιπλέον ακροάσεις πραγματοποιούνται σήμερα στο ΕΚ στο Στρασβούργο. Ο Maroš Šefčovič, υποψήφιος αντιπρόεδρος για την Ενεργειακή Ένωση συναντά τις επιτροπές Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας και η νέα υποψήφια από τη Σλοβενία, Violeta Bulc, που αντικαθιστά την Alenka Bratušek, υποψήφια Επίτροπος Μεταφορών, συναντά την επιτροπή Μεταφορών του ΕΚ. Οι ακροάσεις των υποψήφιων Επιτρόπων ξεκίνησαν στις 29 Σεπτεμβρίου. Δείτε εδώ όλα τα νέα των ακροάσεων. (Διαβάστε τη συνέχεια: #EPhearings2014: Νέες ακροάσεις και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή )

 
 

Προϋπολογισμός: η μάχη για το 2015

Σύνοδος Ολομέλειας Προϋπολογισμός20-10-2014 - 10:44
Eider Gardiazábal Rubial - 2015  

Ανάχωμα στις περικοπές του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015 που θέλουν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις υπόσχεται να δημιουργήσει το ΕΚ αρχής γενομένης από τη συζήτηση στην ολομέλεια την Τρίτη 21 Οκτωβρίου. Εμείς μιλήσαμε με την εισηγήτρια Eider Gardiazábal Rubial (Σοσιαλιστές, Ισπανία) για τη μάχη που έρχεται. (Διαβάστε τη συνέχεια: Προϋπολογισμός: η μάχη για το 2015 )

 
 

Τα Συμπεράσματα των συνόδων κορυφής και πώς (συνήθως) γίνονται νόμος

Αλλα θέματα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο17-10-2014 - 16:49
Από συμπέρασμα, νομοθεσία.  

Πόσο εύκολο είναι να μετατραπεί μια διακυβερνητική συμφωνία σε νόμο της Ένωσης; Το "ενσταντανέ" της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που έχει ετοιμάσει η ερευνητική υπηρεσία του ΕΚ εξετάζει την πορεία της νομοθεσίας, από την αρχική πρωτοβουλία των ηγετών των κρατών μελών μέχρι την έγκριση από τις κυβερνήσεις και το ίδιο το ΕΚ. Η ταχύτητα με την οποία προχωρεί αυτή η διαδικασία εξαρτάται πολλούς παράγοντες αλλά το βέβαιο είναι ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων των συνόδων κορυφής δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση. (Διαβάστε τη συνέχεια: Τα Συμπεράσματα των συνόδων κορυφής και πώς (συνήθως) γίνονται νόμος )

 
 

#EPhearings2014: Νέες ακροάσεις και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα17-10-2014 - 16:27
#EPhearings2014 - Νέες ακροάσεις και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή  

Οι ακροάσεις των υποψήφιων συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια του ΕΚ, στο Στρασβούργο. Οι ευρωβουλευτές εξετάζουν την υποψήφια Επίτροπο μεταφορών Violeta Bulc και τον Maroš Šefčovič, στον οποίο ανατέθηκε από Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ η θέση του αντιπροέδρου με αρμοδιότητα για την ενεργειακή ένωση της ΕΕ. Η τελική ψηφοφορία για την έγκριση του συνόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. (Διαβάστε τη συνέχεια: #EPhearings2014: Νέες ακροάσεις και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή )