Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 

VI. Fülöp spanyol király: Európa nem hagyhatja cserben a menekülteket

Plenáris ülés Intézmények07-10-2015 - 15:28
Felipe VI of Spain address to the European Parliament_  

Az Európai Uniónak „nagylelkűséggel, szolidaritással és felelősséggel" kell válaszolnia a menekültválságra, mondta VI. Fülöp spanyol király felszólalásában a plenáris ülésen október 7-én. Martin Schulz, a Parlament elnöke köszöntő beszédében úgy fogalmazott: „Remélem, hogy az elkövetkezendő évek során Spanyolország lelkesedésével és elképzeléseivel továbbra is hozzájárul Európa építéséhez". (Tovább: VI. Fülöp spanyol király: Európa nem hagyhatja cserben a menekülteket )

 

Merkel és Hollande történelmi vitán az Európai Parlamentben

Plenáris ülés Intézmények07-10-2015 - 15:00
 

Az Európai Unió helyzetéről és közös kihívásokról vitázott az Európai Parlament François Hollande francia elnök és Angela Merkel német kancellár részvételével, akik személyében szerdán 26 év után ismét együtt szólalt fel a Francia Köztársaság elnöke és a Német Szövetségi Köztársaság kancellárja a strasbourgi ülésteremben. (Tovább: Merkel és Hollande történelmi vitán az Európai Parlamentben )

 

Capping emissions from medium-sized combustion plants

Plenary Session Public health07-10-2015 - 13:12
Air pollution illustatio photo ©AP Images/ European Union-EP  

Proposed EU sulphur dioxide and nitrogen oxide emission limits for medium-sized combustion plants, such as electricity generators or heating systems for domestic, residential or industrial use, were backed by MEPs on Wednesday. They had already been informally agreed with EU ministers. In areas where these emissions breach EU air quality standards, EU countries would be required to assess whether to introduce stricter limits. (Read more: Capping emissions from medium-sized combustion plants )

 

Az EP jóváhagyta a kisebb külföldi követelések behajtását egyszerűsítő eljárást

Plenáris ülés Igazságügyi együttműködés07-10-2015 - 13:02

Többen használhatják ezentúl a kisebb értékű külföldi követelések behajtása fölötti viták rendezésére szolgáló uniós eljárást azt követően, hogy a Parlament szerdán elfogadta a mechanizmus egyszerűsítését. A Tanács által még hivatalosan jóváhagyandó változtatások 2 000-ről 5 000 euróra emelik a követelések értékhatárát. (Tovább: Az EP jóváhagyta a kisebb külföldi követelések behajtását egyszerűsítő eljárást )

 

Syria, Turkey, Kunduz bombing and Libya: MEPs call for greater EU engagement

Plenary Session External relations07-10-2015 - 12:39

The EU must do more to spur stability and security in Libya, MEPs said on Tuesday. On Wednesday, they demanded a full and independent investigation into the airstrikes against the hospital in Kunduz, called for more EU diplomatic efforts to end the Syrian conflict and warned against compromising human rights in cooperating with Turkey over the refugee crisis. (Read more: Syria, Turkey, Kunduz bombing and Libya: MEPs call for greater EU engagement )

 

Plenáris vita: Hollande és Merkel felszólal az EP-ben

Plenáris ülés Intézmények07-10-2015 - 09:51
Next week in plenary: Chancellor Merkel and President Hollande to address MEPs  

François Hollande francia elnök és Angela Merkel német kancellár is felszólal a Parlament plenáris ülésén október 7-én Strasbourgban. 1989 óta ez az első eset, hogy a két ország vezetője közösen tart beszédet. Legutóbb Mitterrand elnök és Kohl kancellár vitázott az EP-képviselőkkel a hidegháború végéről. Merkel és Hollande érinteni fogja a migráció és a görög válság kérdését is. A vitát élőben lehet követni honlapunkon. (Tovább: Plenáris vita: Hollande és Merkel felszólal az EP-ben )

 

A Volkswagen-csalás az egész ágazat hírnevét veszélyezteti, mondták a képviselők

Plenáris ülés Ipar / Közlekedés / Fogyasztók / Környezetvédelem06-10-2015 - 17:15
Volkswagen exhaust emissions scandal  

A Volkswagen kibocsátás-csalásáról vitázott a Parlament kedden egy Elżbieta Bieńkowska biztoshoz intézett kérdés kapcsán. A kérdezők azt firtatták, hogy vajon az Egyesült Államok mellett Európában is manipulálták-e a kibocsátási adatokat. Többek szerint a botrány az egész autóipar hitelességét megkérdőjelezi. A képviselők felszólították a Bizottságot, hogy gyorsítsa fel az olyan tesztek bevezetését, amelyek tényleges használat során mérik a kibocsátott anyagokat. (Tovább: A Volkswagen-csalás az egész ágazat hírnevét veszélyezteti, mondták a képviselők )

 

Germany, Italy and Belgium will get €14.6 million in EU aid to help redundant car and airline workers to find new jobs, and Bulgaria and Greece a total of €16.3 million to repair flood damage, after Parliament approved their applications on Tuesday. (Read more: Job search aid for Germany, Italy, Belgium, disaster relief for Bulgaria, Greece )

 

Greece: Parliament backs urgent frontloading of €35 billion in EU funding

Plenary Session Regional policy06-10-2015 - 13:18

Parliament on Tuesday backed a set of one-off measures aimed at boosting the effective spending of €35 billion earmarked for Greece in the EU 2014-2020 budget. This includes €20 billion from the European structural and investment funds and €15 billion from agricultural funds. (Read more: Greece: Parliament backs urgent frontloading of €35 billion in EU funding )

 

Az EP a hagyományos módon előállított helyi termékek fokozottabb védelmét kéri

Plenáris ülés Igazságügyi együttműködés06-10-2015 - 13:07

A földrajzi árujelzések európai uniós oltalmát a mezőgazdasági árukról a helyben, hagyományos módon előállított termékekre és kézműves alkotásokra is ki kellene terjeszteni: ezt kérték a képviselők kedden egy nem törvényerejű állásfoglalásban. A lépés támogatná a helyi gazdaság fejlődését, fokozná a turizmust, hozzájárulna a fogyasztói bizalom növekedéséhez, és segítene megőrizni a helyi kulturális örökséget és a hagyományos technikai tudást. (Tovább: Az EP a hagyományos módon előállított helyi termékek fokozottabb védelmét kéri )