Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Het ABC van het Europees Parlement

overig Instellingen25-08-2016 - 08:00
Infografiek  

In mei 2014 kozen de burgers in de EU de 751 leden van het Europees Parlement. Hoe werken ze en hoe organiseren ze zich in het Parlement? Bekijk de bijgewerkte infografiek. (Lees meer: Het ABC van het Europees Parlement )

 

Milieu: 67% van de Europeanen wil dat de EU meer doet

overig Grondwet / Justitie en binnenlandse zaken19-08-2016 - 09:00
Eurobarometre: milieu ©AP Images/ European Union-EP  

Europeanen zijn zeer begaan met het milieu: 67% wil de EU om meer te doet aan milieubescherming, blijkt uit een Eurobarometer-onderzoek in opdracht van het Europees Parlement. Lees ons artikel voor meer informatie over wat de EU al doet en zal doen om uw gezondheid en de biodiversiteit te beschermen en om klimaatverandering tegen te gaan. (Lees meer: Milieu: 67% van de Europeanen wil dat de EU meer doet )

 

Prioriteiten: waar zullen de leden de komende maanden aan werken?

overig Instellingen18-08-2016 - 08:00
Plenaire vergaderzaal  

Van Brexit tot vluchtelingencrisis: 2016 is een zeer bewogen jaar geweest en het werk van het Parlement is nog niet klaar. Tot eind 2016 zullen de leden zich over een breed scala aan onderwerpen buigen: van terrorismebestrijding tot het verbeteren van de digitale interne markt. Lees verder voor een overzicht. (Lees meer: Prioriteiten: waar zullen de leden de komende maanden aan werken? )

 
Twee trainees.  

Een stage in het Europees Parlement is een unieke mogelijkheid om praktische ervaring in een internationale en multiculturele sfeer op te doen. Als je deel wilt uitmaken van de dagelijkse werkzaamheden van het Parlement, solliciteer dan voor een stage uiterlijk op 15 oktober. Lees verder voor meer informatie en hoe je kunt solliciteren. (Lees meer: Stages in het Europees Parlement: solliciteer uiterlijk op 15 oktober )

 

Beveiliging van de grenzen: aanpak EP om Europa veilig te houden

overig Immigratie / Justitie en binnenlandse zaken / Schengen / Veiligheid en defensie12-08-2016 - 09:00
Beeld van een grenswachter  ©AP Images/ European Union-EP  

De vluchtelingencrisis liet zien dat je geen Schengenzone van vrij verkeer kunt hebben zonder sterke buitengrenzen. Volgens de meest recente Eurobarometer-enquête, wil 71% van de Europeanen dat de EU meer doet om deze grenzen te beschermen. Het Parlement werkt aan een reeks initiatieven om dit beheer te verbeteren. (Lees meer: Beveiliging van de grenzen: aanpak EP om Europa veilig te houden )

 

Hoe werkt dat? Het werk van het Parlement toegelicht in video's

overig Instellingen10-08-2016 - 08:00
How it works: europarltv.eu  

Als u de werking en het beleid van de Europese Unie moeilijk te begrijpen vindt, is er nu hulp. Onze video's zijn er om al uw vragen te beantwoorden over onderwerpen variërend van de bescherming van persoonsgegevens tot de werking van de Europese Raad. (Lees meer: Hoe werkt dat? Het werk van het Parlement toegelicht in video's )

 

Snapchat: Europese politiek in plaatjes

overig Instellingen08-08-2016 - 08:00
Snapchat  

Snapchat groeit snel. Meer dan 100 miljoen mensen gebruiken iedere dag Snapchat om verhalen te bekijken en naar hun vrienden te sturen en de gebeurtenissen wereldwijd te volgen. Aangezien een derde van de Snapchatgebruikers in Europa woont, opende het Europees Parlement in mei 2015 een account om hen de kans te geven meer over de Europese politiek te weten te komen. Al meer dan 15.000 mensen volgen het Europees Parlement op Snapchat. Lees verder voor meer informatie. (Lees meer: Snapchat: Europese politiek in plaatjes )

 

74% van de Europeanen wil dat EU meer aan vluchtelingencrisis doet

overig Mensenrechten / Immigratie / Justitie en binnenlandse zaken / Asielbeleid05-08-2016 - 09:00
Beeld van mensen in een bootje  

De EU heeft de afgelopen jaren een ongekende toestroom van migranten gekend. 74% van de Europeanen vindt dat de EU meer moet doen om de situatie te beheren, volgens de laatste Eurobarometer-enquête in opdracht van het Europees Parlement. Daarnaast zegt twee derde van de respondenten dat de EU-maatregelen wat betreft migratie ontoereikend zijn. Lees verder over de maatregelen waar het Parlement aan werkt. (Lees meer: 74% van de Europeanen wil dat EU meer aan vluchtelingencrisis doet )

 

Populairste artikelen eerst helft 2016

overig Instellingen02-08-2016 - 08:00
Foto's behorend bij de artikelen.  

Het Europees Parlement heeft een bewogen halfjaar achter de rug. De leden hebben hard gewerkt om de lidstaten bij te staan in het beheren van de vluchtelingencrisis, de bijwerking van de regels voor de bescherming van persoonsgegevens en nieuwe maatregelen voor terrorismebestrijding. Een overzicht van de populairste artikelen van de eerste helft van 2016. (Lees meer: Populairste artikelen eerst helft 2016 )

 

Valenciano: concerns on hunger strike by Sakharov Laureate Fariñas

Others External relations01-08-2016 - 16:58

Chair of the European Parliament’s Human Rights committee MEP Elena Valenciano (S&D,ES) expressed on Monday her concern and solidarity with Cuban human rights activist and Sakharov Prize Laureate 2010 Guillermo Fariñas and other Cuban human rights activists on hunger strike. Mr Fariñas is on a hunger and thirst strike to protest against the torture and mistreatment of political prisoners by the Cuban Government. (Read more: Valenciano: concerns on hunger strike by Sakharov Laureate Fariñas )