Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

The EU Commission should table a plan in 2017 to cut delays in EU-funded projects that aim to reduce disparities among EU regions by stimulating growth and job creation, say Regional Development Committee MEPs in a resolution voted on Tuesday. (Read more: Cut cohesion policy red tape, urge Regional Development Committee MEPs )

 

CETA: Trade Committee MEPs back EU-Canada agreement

INTA External/international trade24-01-2017 - 10:38

The EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), which aims to boost goods and services trade and investment flows, was approved by the International Trade Committee on Tuesday. The full House is to vote on the deal in February. (Read more: CETA: Trade Committee MEPs back EU-Canada agreement )

 
Scheiden van organisch afval  

De milieucommissie stemt op dinsdag 24 januari over een voorstel voor wijzigen van het beheer van, het pakket afvalbeheer die vier richtlijnen omvat. In eerdere resoluties riep het Parlement al op tot ambitieuzere doelstellingen. Verpakkingsafval is een interinstitutionele prioriteit voor 2017 en deze stemming is de eerste stap op weg naar onderhandelingen met de Commissie en de Raad. (Lees meer: Afval: ambitieuzere doelstellingen op weg naar een circulaire economie )

 
EP-gebouw Brusel met vlag  

Deze week stemt de commissie Internationale handel over CETA, de handelsovereenkomst van de EU met Canada. De milieucommissie stemt over de aanpak van afvalvermindering door middel van maatregelen om hergebruik en recycling te bevorderen. De parlementaire commissies kiezen hun nieuwe voorzitters en ondervoorzitters. (Lees meer: Deze week: CETA, afvalvermindering en verkiezingen (onder)voorzitters commissies )

 

Terugblik: Nieuwe EP-Voorzitter en noodhulp voor vluchtelingen

Plenaire vergadering Instellingen / Justitie en binnenlandse zaken / Economische en monetaire zaken / Sociaal beleid20-01-2017 - 13:52
 

Antonio Tajani werd verkozen als EP-Voorzitter voor de tweede helft van de zittingsperiode De leden kozen ook veertien nieuwe Ondervoorzitters. Daarnaast deden zij een oproep voor noodhulp voor vluchtelingen in de kou. Verder stuurden zij de lijst met landen die het risico lopen op witwassen van geld terug omdat naar de Commissie omdat de lijst te beperkt was. Lees verder voor al het plenaire nieuws. (Lees meer: Terugblik: Nieuwe EP-Voorzitter en noodhulp voor vluchtelingen )

 

"Arbeidswetgeving moet bijgewerkt om nieuwe vormen werkgelegenheid te dekken"

Plenaire vergadering Sociaal beleid19-01-2017 - 15:16
Maria João Rodrigues  

De rechten van werknemers staan steeds meer onder druk als gevolg van wereldwijde concurrentie en de digitale revolutie. De Commissie werkt aan plannen voor verbetering. Op 19 januari nam het EP een verslag aan waarin staat dat werknemers in deze nieuwe vorm van banen moeten worden gedekt door bijgewerkte arbeidswetgeving. We spraken met rapporteur Maria João Rodrigues (PT, S&D) over het creëren van een eerlijke en functionerende arbeidsmarkt en sociale zekerheid. (Lees meer: "Arbeidswetgeving moet bijgewerkt om nieuwe vormen werkgelegenheid te dekken" )

 

Verklaring Tajani over de recente aardbevingen in Italië

Plenaire vergadering Instellingen19-01-2017 - 14:44

De nieuw verkozen voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani sprak zijn medeleven uit met de slachtoffers en hun families van een aantal aardbevingen die recent in Italië plaatsvonden en de lawine die woensdag een hotel bedolf. (Lees meer: Verklaring Tajani over de recente aardbevingen in Italië )

 

European Social Rights: workers’ protection needs to be extended to new jobs

Plenary Session Employment policy19-01-2017 - 13:35

All workers should have their basic rights guaranteed, whatever their form of employment and contract, said MEPs approving their recommendations on Thursday for the forthcoming proposal on the “European Pillar of Social Rights”. (Read more: European Social Rights: workers’ protection needs to be extended to new jobs )

 

Zwarte lijst landen met hoog risico op witwassen teruggestuurd naar Commissie

Plenaire vergadering Justitie en binnenlandse zaken / Economische en monetaire zaken19-01-2017 - 13:21

Europarlementsleden hebben ingestemd met het terugsturen van de zwarte lijst van landen met een hoog risico op witwassen en terrorismefinanciering naar de Europese Commissie. De lijst is te beperkt and zou moeten worden uitgebreid met bijvoorbeeld gebieden die belastingfraude faciliteren, aldus een resolutie die donderdag werd gestemd. (Lees meer: Zwarte lijst landen met hoog risico op witwassen teruggestuurd naar Commissie )

 

Tussentijdse verkiezingen EP: benoeming in parlementaire commissies

Plenaire vergadering Instellingen19-01-2017 - 13:03

Na de verkiezing van de voorzitter, ondervoorzitters en quaestoren, nam de plenaire vergadering van het Parlement op donderdag het voorstel aan over de benoeming van parlementsleden in 22 vaste parlementaire commissies. (Lees meer: Tussentijdse verkiezingen EP: benoeming in parlementaire commissies )