Direkte adgang til overordnet navigation (Tryk på "Enter")
Adgang til sidens indhold (klik på "Indgang")
Direkte adgang til andre websteder (Tryk på "Enter")

Nyheder

Pressemeddelelser

 
 
 
 

Parlamentet vil gøre 2018 til "Europæisk år for kulturarv"

Plenarmøde Institutioner21-04-2017 - 11:33
 

Vores kulturarv er det der samlet set giver Europa og de individuelle lande deres minder og identitet. Det er også en vigtig del af økonomien. Ved at promovere de kulturelle skatte kan man øge væksten og beskæftigelsen. Den 27. april stemmer Parlamentet om at gøre 2018 til et ”Europæisk år for kulturarv”. (Læs mere: Parlamentet vil gøre 2018 til "Europæisk år for kulturarv" )

 
 

Antonio Tajani understregede vigtigheden af at værne om borgernes rettigheder efter Brexit under et møde med Storbritanniens premierminister Theresa May i formiddags. ”Europa-Parlamentets besked er klar: Vi vil kæmpe for at borgernes interesser bliver førsteprioritet,” sagde han. Parlamentets formand var i London for at diskutere Parlamentets holdning til Brexit-forhandlingerne, der blev vedtaget i plenar i Strasbourg d. 5. april. Han inviterede også Theresa May til at tale i Parlamentet. (Læs mere: Tajani i London: Borgerne fortjener vished med hensyn til fremtiden efter Brexit )

 

EUs lovgivningsmæssige prioriteter for 2017: Hvor langt er Parlamentet kommet?

Andet Institutioner / Immigration / Retlige og indre anliggender / Energi / Miljø19-04-2017 - 15:59
Parlamentet arbejder på nye prioriteter i 2017  

I år fokuserer EU på at opnå resultater inden for politiske nøgleområder, der gør en forskel for alle europæere. EU-institutionerne er blevet enige om en række prioriteter, lige fra at øge handlen over nettet til beskyttelse af miljøet og at styrke grænserne. Fire måneder inde i det nye år kan du se hvilke vigtige lovgivningsmæssige forslag Europa-Parlamentet har godkendt i plenar indtil videre. (Læs mere: EUs lovgivningsmæssige prioriteter for 2017: Hvor langt er Parlamentet kommet? )

 
Fati på 13 sidder i en flygtningelejr i Mali i 2013. Hun ankom til lejren i okrober 2012 med sin mand og var 6 måneder gravid ©UNHCR/B.Malum  

En ud af tre piger i udviklingslande bliver tvunget til at gifte sig, før de fylder 18, og en ud af ni er ikke fyldt 15 år. Børn, der bliver gift væk, får begrænsede muligheder for fremtiden. F.eks. må de ofte droppe ud af skolen. Piger oplever også ofte komplikationer, hvis de bliver gravide, og det er den mest almindelige dødsårsag for unge piger i udviklingslande. 11. april diskuterede eksperter og medlemmer af DROI- og FEMM-udvalgene situationen, og hvordan den kan tackles. (Læs mere: Børnebrude: MEPerne vil standse denne overtrædelse af menneskerettighederne )

 

Æg: Hvordan EU holder dem sunde og sikre

Andet Institutioner12-04-2017 - 11:09
 

At dekorere æg er en af de mange europæiske påsketraditioner, men er de æg, vi køber, sikre? Europa-Parlamentet har arbejdet på forskellige love, der skal sikre, at høns og deres æg er sunde. Dette inkluderer forbud mod burhøns og koder på æggene, der skal sikrer, at køberen kan se, hvordan et æg blev produceret. Tjek vores video for mere information. (Læs mere: Æg: Hvordan EU holder dem sunde og sikre )

 

MEP Borzan: “EU har moralsk forpligtigelse til at reducere madspild"

Andet Miljø / Fødevaresikkerhed12-04-2017 - 09:30
MEP Biljana Borzan  

I EU skønnes det, at 88 millioner tons mad, eller 173 kg per person, bliver smidt ud hvert år. Madspild er et etisk og økonomisk problem, der har en enorm miljømæssig påvirkning. Tirsdag (11. april) godkendte Miljøudvalget (ENVI) en rapport af MEP Biljana Borzan (S&D, Kroatien), der opfordrer medlemslandene til flere tiltag for at reducere madspild. Vi talte med ordføreren før afstemningen. (Læs mere: MEP Borzan: “EU har moralsk forpligtigelse til at reducere madspild" )

 

Proposals for cutting food waste

ENVI Food safety11-04-2017 - 14:54

Environment MEPs put forward a number of possible measures to cut the EU 88 million tonnes per year food waste by half by 2030 on Tuesday. MEPs called on the European Commission to lift existing restrictions on food donations and stressed a solution is needed for the confusion created for many consumers by the “best before” and “use by” labelling. (Read more: Proposals for cutting food waste )

 

Migration: MEPs to debate EU return policies

LIBE Immigration10-04-2017 - 18:14

Recent proposals to expedite the return of migrants who are not entitled to refugee status will be debated in the Civil Liberties Committee on Tuesday morning. (Read more: Migration: MEPs to debate EU return policies )

 

Hvordan kan EU bekæmpe spredning af misinformation?

Plenarmøde Institutioner / Eksterne forbindelser10-04-2017 - 15:53
 

’Fake news’ er ikke nyt, men de sociale medier spreder dem hurtigere og lettere. Næsten halvdelen af EUs borgere (46% i 2016) får deres nyheder fra de sociale medier, og de deler og sender dem videre uden selv at tjekke efter: seks ud af ti nyheder deles uden at de er blevet læst først. Politisk propaganda og hadefulde ytringer spredes også online og de problemer, de giver for vores samfund, har fået Parlamentet til at diskutere, hvad EU kan gøre som modsvar. Tjek vores video om emnet. (Læs mere: Hvordan kan EU bekæmpe spredning af misinformation? )

 

Parlamentet i denne uge: Madspild, migration og barnebrude

Andet Institutioner10-04-2017 - 11:10
Europa-Parlamentet i denne uge.  

Højdepunkterne på Parlamentets dagsorden i denne uge inkluderer EUs migrationspolitik, og hvordan man bekæmper madspild, hvilket vil blive diskuteret i udvalgene, inden Parlamentet holder en kort påskeferie fra torsdag. (Læs mere: Parlamentet i denne uge: Madspild, migration og barnebrude )