Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

Het parlementaire leven in kleur

overig Instellingen25-08-2014 - 09:00
Jaarrooster in mini-formaat  

Rood, blauw, roze en turquoise: dat zijn de kleuren die de parlementaire activiteiten weergeven. De weken in de parlementaire kalender krijgen een kleurtje om aan te geven wat voor soort parlementaire week het is. Hierbij een korte gids. (Lees meer: Het parlementaire leven in kleur )

 
 

Rapa Iti: Van Europa naar het einde van de wereld

overig Milieu20-08-2014 - 09:00
Een baai in Polynesië  

Er is geen luchthaven op Rapa Iti en het duurt 50 uur om er te komen per vrachtschip vanuit Tahiti. Er gaan maar weinig boten heen waardoor Rapa Iti één van de meest geïsoleerde eilanden van de Stille Zuidzee, is samen met Pitcairn en Paaseiland. Het eiland, dat hoofdzakelijk bestaat uit basaltrotsen, wordt vaak getroffen door lage drukgebieden. Bultruggen kunnen vanuit de verte worden bewonderd. Dit stukje paradijs is onderdeel van de Europese Unie. (Lees meer: Rapa Iti: Van Europa naar het einde van de wereld )

 
 

Internationale dag van de humanitaire hulp: mensen eren die mensen helpen

overig Humanitaire hulp18-08-2014 - 09:00
Meisje in een vluchtelingenkamp  

Vrijwilligers krijgen meestal weinig aandacht maar hun onvermoeibare en soms gevaarlijke werk helpt om een verschil te maken voor de miljoenen slachtoffers van door de natuur en mens veroorzaakte rampen. Ieder jaar wordt de Internationale dag van de humanitaire hulp gehouden om mensen die hun leven wijden aan het maken van een verschil, te eren. Lees verder om erachter te komen wat de EU, 's werelds grootste donor van humanitaire hulp, doet om hun werk te steunen. (Lees meer: Internationale dag van de humanitaire hulp: mensen eren die mensen helpen )

 
 

Herontdek Europa met Foursquare

overig Instellingen / Informatie / Toerisme14-08-2014 - 17:26
EP op Foursquare  

Een verlaten spoorweg, een zandkasteel en een geheime Sovjet-bunker.... Vorig jaar kon u Europa ontdekken met behulp van 28 minder bekende bezienswaardigheden in Europa. Dit jaar maken we er een traditie van en vragen u om Europa te herontdekken met onze nieuwe Foursquare tiplijst. (Lees meer: Herontdek Europa met Foursquare )

 
 

Erasmus wordt steeds groter en beter!

overig Instellingen / Onderwijs / Jeugd14-08-2014 - 11:46
Students studying together outside © Belga/Easyphotostock/T. Olson  

Een recordaantal van 270.000 studenten nam deel aan één van de populairste EU-programma's en studeerde of deed een stages in het buitenland in 2012-2013. De aantallen zullen naar verwachting in de toekomst groeien aangezien het Europees Parlement het nieuwe verbeterde Erasmus + programma heeft gesteund. Erasmus+ gaat van start in september. Wat zijn de meest populaire bestemmingen en welke studenten maken het meest gebruik van het programma? (Lees meer: Erasmus wordt steeds groter en beter! )

 
 
Foto's van de drie finalisten  

De drie films die dit jaar meedingen voor de LUX-prijs zijn bekend. ‘Razredni sovražnik’ of Class enemy uit Slovenië, het Franse ‘Bande de filles’ en de Pools-Deense coproductie ‘Ida’, zullen strijden om de prijs. De finalisten worden ondertiteld in de 24 officiële EU-talen en vertoond in alle 28 lidstaten tijdens de LUX-Filmdagen. De winnaar wordt gekozen door de leden en aangekondigd op 17 december. (Lees meer: Sloveense, Franse en Pools-Deense film in competitie voor de LUX-prijs 2014 )

 
 
Nestor  

Het duurde meer dan 2000 jaar voordat de wetenschappelijke middelen waren ontwikkeld om het bestaan van atomen aan te tonen: de oude Grieken spraken al over hun bestaan . De nakomelingen van de oude Grieken blijven in de voorhoede van het wetenschappelijk onderzoek zoals het Nestor-project in Pylos, in het zuidwesten van Griekenland, toont. (Lees meer: Nestor: het ontrafelen van mysteries van het universum op de bodem van de zee )

 
 

In het Noorden: de heropleving van de Sami-cultuur

overig Cultuur12-08-2014 - 16:57
 

Welkom in Nuorgam, Finland, het noordelijkste punt van de EU. De zon kust de monumentale heuvels naast het kleine dorp, terwijl onvolgroeide berg berken zich door de sneeuw omhoog werken. De lente komt eraan, maar de wind is nog steeds krachtig. In deze prachtige omgeving wonen de Sami, de enige inheemse bevolking van de EU. (Lees meer: In het Noorden: de heropleving van de Sami-cultuur )

 
 
Een meisje met de EU-vlag op haar wang tijdens het EYE-evenement  

Actief, goed opgeleid en in veel gevallen werkloos. Meer dan 5,3 miljoen Europeanen onder de 25 jaar proberen werk te vinden en hierdoor is jeugdwerkgelegenheid een topprioriteit voor de EU. Kom meer te weten over wat de EU doet en bekijk de infografiek voor meer informatie in aanloop naar de Internationale Dag van de Jeugd op 12 augustus. (Lees meer: Internationale Dag van de Jeugd: jeugdwerkgelegenheid topprioriteit EU )

 
 

ECON chairman Gualtieri wants "bolder action" for euro area

ECON Economic and monetary affairs07-08-2014 - 15:39

The Governing Council of the ECB met on Thursday and decided that the interest rate on the main refinancing operations and the interest rates on the marginal lending facility and the deposit facility will remain unchanged at 0.15%, 0.40% and -0.10% respectively. Please find below the reaction of the chairman of Parliament's Economic and Monetary Affairs Committee, Roberto Gualtieri (S&D, IT): (Read more: ECON chairman Gualtieri wants "bolder action" for euro area )