Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Δελτία Τύπου

 
 
 
 

Νέοι κανονισμοί για τους δείκτες αναφοράς

Αλλα θέματα Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις30-03-2015 - 17:17
Δείκτες αναφοράς  

Οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών έχουν δείξει ότι δείκτες, όπως οιη LIBOR και η EURIBOR, που επιτρέπουν την παρακολούθηση της αγοράς, μπορούν να χειραγωγηθούν. Έτσι, η επιτροπή Οικονομικών του ΕΚ, ψηφίζει στις 31 Μαρτίου νέους κανόνες για τη "διασφάλιση της πλήρους διαφάνειας για τους χρήστες όλων των δεικτών στην ΕΕ", μας δήλωσε η εισηγήτρια, Cora van Nieuwenhuizen (Φιλελεύθεροι, Ολλανδία). Η ψηφοφορία αναμεταδίδεται ζωντανά την Τρίτη, 31 Μαρτίου στις 11.30 (ώρα Ελλάδος). (Διαβάστε τη συνέχεια: Νέοι κανονισμοί για τους δείκτες αναφοράς )

 

Aggressive tax planning: tax and economic affairs MEPs debate with OECD chiefs

ECON Economic and monetary affairs30-03-2015 - 17:09
Pascal Saint-Amans, director of the Center for Tax Policy and Administration at the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) © BELGA_AFP  

Following a joint hearing with EU taxation Commissioner Pierre Moscovici on Monday, members of the Special Tax Rulings and Economic and Monetary Affairs committees will jointly debate tax issues with OECD Secretary-General Angel Gurría and Director of Centre for Tax Policy Pascal Saint-Amans on Tuesday morning. (Read more: Aggressive tax planning: tax and economic affairs MEPs debate with OECD chiefs )

 

Συζήτηση με τον Giles de Kerchove, συντονιστή αντιτρομοκρατικής δράσης της ΕΕ

Αλλα θέματα Δικαιοσύνη και εσωτερικές υποθέσεις30-03-2015 - 15:15
Ο Giles de Kerchove, συντονιστής της αντιτρομοκρατικής δράσης της ΕΕ  

Με την απειλή της τρομοκρατίας να μεγαλώνει κάθε μέρα, τα καθήκοντα του Giles de Kerchove, του Συντονιστής Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ, γίνονται όλο και πιο σημαντικά. Δουλειά του είναι να συντονίζει το έργο των κυβερνήσεων της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, να αναγνωρίζει τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν και να κάνει συστάσεις. Μιλήσαμε μαζί του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και τον ρόλο που θα μπορούσα να παίξει το ΕΚ σε αυτό. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συζήτηση με τον Giles de Kerchove, συντονιστή αντιτρομοκρατικής δράσης της ΕΕ )

 

13 επιτροπές συζητούν για την Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

Αλλα θέματα Εξωτερικό/διεθνές εμπόριο30-03-2015 - 15:06
Οι σημαίες της ΕΕ και των ΗΠΑ  

Οι εργασίες του ΕΚ για την διαμόρφωση της τελικής του θέσης στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, συνεχίζεται. Η επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου είναι η αρμόδια για την σύνταξη της τελικής θέσης του ΕΚ, που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί πριν από το καλοκαίρι. Ωστόσο, 14 ακόμα επιτροπές θα συνεισφέρουν στην τελικό κείμενο με τις προτάσεις τους. (Διαβάστε τη συνέχεια: 13 επιτροπές συζητούν για την Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ )

 

Gilles de Kerchove, EU Counter-Terrorism Coordinator, will brief the Foreign Affairs Committee on the latest measures taken by the EU in its fight against terrorism on Monday at 17.00. MEPs are also likely to raise questions about the EU counter-terrorism cooperation with the third countries, namely those in the EU neighbourhood. (Read more: Foreign Affairs MEPs debate counter-terrorism measures with Gilles de Kerchove )

 

Η εβδομάδα στο ΕΚ

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα30-03-2015 - 12:23
Η εβδομάδα στο ΕΚ.  

Αυτή την εβδομάδα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γιανς Στόλτενμπεργκ και ο Συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ Gilles de Kerchove, επισκέπτονται το ΕΚ προκειμένου να συζητήσουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ στην γειτονιά της και την ετοιμότητά της στις τρομοκρατικές απειλές. Επίσης, το ΕΚ ψηφίζει της αύξηση της διαφάνειας στον καθορισμό των βασικών επιτοκίων, ενώ η ειδική επιτροπή για τις φορολογικές αποφάσεις συζητά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η εβδομάδα στο ΕΚ )

 

Foreign Affairs Committee debate with NATO Secretary General on Monday

AFET External relations30-03-2015 - 12:16

The Foreign Affairs Committee will hold a debate with NATO Secretary General Jens Stoltenberg, today from 16.00 in room JAN 2Q2. Discussion is likely to focus on recent developments in Ukraine, relations with Russia, the security situation in the south and east of the Mediterranean and EU-NATO relations after NATO’s 2014 Wales summit. (Read more: Foreign Affairs Committee debate with NATO Secretary General on Monday )

 
 

Η Ευρώπη αλλάζει σήμερα ώρα, όμως ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα της μετάβασης στη θερινή ώρα; Το συζήτησαν ευρωβουλευτές και ειδικοί, την Τετάρτη 24 Μαρτίου, στο ΕΚ. " Πρέπει να ανανεώσουμε την ισχύουσα οδηγία για τη θερινή ώρα . Μία ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να επιταχύνει το όλο θέμα¨, σημειώνει ο Πάβελ Σβόμποντα (ΕΛΚ, Τσεχία), πρόεδρος της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Καλοκαιρινή ώρα: όσα πρέπει να ξέρεις για να κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου )

 

Mukwege: Η κοινωνία πρέπει να κινητοποιηθεί

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα27-03-2015 - 11:09
 

Ο βραβευμένος με Ζαχάρωφ, Κονγκολέζος γυναικολόγος Denis Mukwege, επισκέφτηκε το ΕΚ, την Πέμπτη 26 Μαρτίου. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο κ. Mukwege και οι ευρωβουλευτές συζήτησαν για τη βία εναντίων των γυναικών, για τις επερχόμενες εκλογές στο Κονγκό αλλά και για το μέλλον της χώρας. Μετά τη συνάντηση μιλήσαμε μαζί του. (Διαβάστε τη συνέχεια: Mukwege: Η κοινωνία πρέπει να κινητοποιηθεί )

 

Ο Gabrielius Landsbergis για την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Σύνοδος Ολομέλειας Εξωτερικές σχέσεις26-03-2015 - 18:27
Ο ευρωβουλευτής Gabrielius Landsbergis  

Η ολομέλεια του ΕΚ ενέκρινε οικονομική βοήθεια ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων, την μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ σε μη κράτος μέλος της ΕΕ, στην Ουκρανία, την Τετάρτη 25 Μαρτίου. Πριν την ψηφοφορία μιλήσαμε με τον εισηγητή του ΕΚ Gabrielius Landsbergis (ΕΛΚ, Λιθουανία), για το πώς θα διανεμηθούν αυτά τα χρήματα, την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων στη Ρωσία αλλά και τον ρόλο του ΕΚ. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Gabrielius Landsbergis για την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία )