Άμεση πρόσβαση στην κύρια πλοήγηση (πιέσατε 'Enter')
Πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας (πατήστε "Enter")
Άμεση πρόσβαση στη λίστα άλλων ιστότοπων (πιέσατε 'Enter')

Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα τύπου

 
 
 
 

Η ευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά

Σύνοδος Ολομέλειας Ελεύθερη κυκλοφορία των υπηρεσιών / Κοινωνία των πληροφοριών27-11-2014 - 12:51

Το ΕΚ ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξαλείψουν τα εμπόδια που υπάρχουν στην ανάπτυξη της ενιαίας ψηφιακής ευρωπαϊκής αγοράς. Οι ευρωβουλευτές τόνισαν επίσης την ανάγκη να αποφευχθεί η κατάχρηση από διαδικτυακές εταιρίες της δεσπόζουσας θέσης τους στην αγορά μέσω της επιβολής των κανόνων για τον ανταγωνισμό. (Διαβάστε τη συνέχεια: Η ευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά )

 
 

Human rights: blasphemy in Pakistan; kidnapping in Iraq; war crimes in Serbia

Plenary Session Development and cooperation / External relations27-11-2014 - 12:26

Parliament passed three resolutions on Thursday, calling on the Pakistani government to review its blasphemy laws; condemning atrocities by the so-called Islamic State in Iraq; and calling for action against the "wartime rhetoric" and hate speech of provisionally released Serbian war crimes suspect Vojislav Šešelj. (Read more: Human rights: blasphemy in Pakistan; kidnapping in Iraq; war crimes in Serbia )

 
 

Το ΕΚ καταψήφισε την πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα27-11-2014 - 12:19
Motion of censure against the Commission rejected by a large majority  

Η πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Γιούνκερ καταψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές (461 ψήφους κατά, 101 υπέρ, 88 αποχές). Η πρόταση μομφής είχε κατατεθεί από 76 ευρωβουλευτές μη εγγεγραμμένους και μέλη της πολιτικής ομάδας Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας σε συνέχεια της συζήτησης στις 12 Νοεμβρίου με τον πρόεδρο Γιούνκερ για το σκάνδαλο φοροαποφυγής στο Λουξεμβούργο. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το ΕΚ καταψήφισε την πρόταση μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής )

 
 

Deal secured to boost infrastructure investment in the EU

ECON Economic and monetary affairs27-11-2014 - 09:46

A negotiating team led by Alain Lamassoure (EPP, FR) struck a political deal with the Council and the Commission on European Long Term Investment Funds (ELTIFs) on Wednesday evening. These funds should boost non-bank financing for projects that deliver infrastructure, intellectual property or research results which benefit the real economy and society. (Read more: Deal secured to boost infrastructure investment in the EU )

 
 

Συζήτηση για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Αλλα θέματα Εξωτερικές σχέσεις26-11-2014 - 18:51
Fulvio Martusciello και Martina Anderson ©EuropeanParliament_Pietro_Naj-Oleari
©EuropeanParliament_Pietro_Naj-Oleari  

Πρόσφατα, η Σουηδία έγινε η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος. Μπορεί μια κίνηση σαν αυτή να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της βίας; Με αφορμή τη συζήτηση και την ψηφοφορία που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην ολομέλεια του ΕΚ, συζητήσαμε με την επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΚ με την Παλαιστίνη Martina Anderspon και με τον επικεφαλής της αντιπροσωπίας με το Ισραήλ Fulvio Martusciello. (Διαβάστε τη συνέχεια: Συζήτηση για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους )

 
 

Ενιαία ψηφιακή αγορά: η ολομέλεια συζητά για τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης

Σύνοδος Ολομέλειας Δικαιώματα των πολιτών / Κοινωνία των πληροφοριών26-11-2014 - 17:49
Ζωντανά η συζήτηση.  

Η ολομέλεια ΕΚ συζητά και ψηφίζει στις 26 και 27 Νοεμβρίου, μη δεσμευτικό ψήφισμα στο οποίο καλεί την ΕΕ "να εξετάσει προτάσεις με στόχο τον διαχωρισμό των μηχανών αναζήτησης του διαδικτύου από τις εμπορικές υπηρεσίες". Στόχος είναι να εξασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού για τις online επιχειρήσεις και να διασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οφέλη για τους χρήστες τους διαδικτύου. (Διαβάστε τη συνέχεια: Ενιαία ψηφιακή αγορά: η ολομέλεια συζητά για τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης )

 
 

25 χρόνια από τη συνθήκη ορόσημο για τα δικαιώματα των παιδιών

Αλλα θέματα Θεσμικά όργανα / Νεολαία26-11-2014 - 17:47
25 χρόνια από τη συνθήκη ορόσημο για τα δικαιώματα των παιδιών - ©BELGAIMAGE_AGEFOTOSTOCK_67509911  

Αυτό το μήνα είναι η 25η επέτειος από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών. Με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, μιλήσαμε με την αντιπρόεδρο του ΕΚ για το ζήτημα. (Διαβάστε τη συνέχεια: 25 χρόνια από τη συνθήκη ορόσημο για τα δικαιώματα των παιδιών )

 
 

Denis Mukwege: "τo γυναικείο σώμα είναι πεδίο μάχης"

Σύνοδος Ολομέλειας Θεσμικά όργανα / Ανθρώπινα δικαιώματα26-11-2014 - 14:47
Ο νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ Denis Mukwege.  

"Το γυναικείο σώμα έχει γίνει πραγματικό πεδίο μάχης", δήλωσε ο γιατρός από το Κονγκό, Denis Mukwege, που τιμήθηκε σήμερα για τις υπηρεσίες του στα χιλιάδες θύματα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στους αμέτρητους πολέμους της χώρας του. (Διαβάστε τη συνέχεια: Denis Mukwege: "τo γυναικείο σώμα είναι πεδίο μάχης" )

 
 

Το επενδυτικό πακέτο των 315 δισ. ευρώ που θα δώσει ώθηση στην οικονομία

Σύνοδος Ολομέλειας Οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις26-11-2014 - 14:32
PR_Investment. package _  

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου στρατηγικού επενδυτικού ταμείου με στόχο την κινητοποίηση τουλάχιστον 315 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, κάτι που θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή οικονομία. Μετά την παρουσίασή του στην Ολομέλεια του ΕΚ την Τετάρτη το πρωί οι ευρωβουλευτές των περισσότερων πολιτικών ομάδων εξέφρασαν την υποστήριξή τους και ζήτησαν την ανάληψη άμεσης δράσης για την τόνωση της ανάπτυξης. (Διαβάστε τη συνέχεια: Το επενδυτικό πακέτο των 315 δισ. ευρώ που θα δώσει ώθηση στην οικονομία )

 
 

Climate change talks: MEPs chart the course from Lima to Paris

Plenary Session Environment26-11-2014 - 14:03
Iceberg melting down ©BELGA_AGEFOTOSTOCK  

Talks to be held in Lima next month should enable global partners to reach an ambitious climate agreement in Paris in 2015, so as to keep the world on track for a sub-2°C climate warming scenario, Parliament said in a resolution voted on Wednesday. MEPs reiterated the pledge by the EU and its member states to step up contributions to the UN Green Climate Fund. (Read more: Climate change talks: MEPs chart the course from Lima to Paris )