Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 
 

Munkahelyteremtés, gazdasági növekedés, a beruházások ösztönzése - néhány prioritás az Európai Bizottság programjából, amelyet Jean-Claude Juncker elnök a 2014-es választások után vázolt fel a Parlamentnek. Az EP is hozzájárul, hogy ezek a tervek megvalósuljanak a gyakorlatban, és mostantól a Jogalkotási menetrenden keresztül is nyomon követi Juncker 10 pontból álló programját. A menetrend bemutatja, hogy mit érdemes tudni az érintett jogszabályokról és hogy áll a jogalkotási folyamat. (Tovább: Merre tart az uniós jogalkotás? Az EP Jogalkotási menetrendje megmutatja )

 
Interview with Jens Geier - Vice-President of the Committee on Budget  

Máris látszik a brit EU-tagságról szóló népszavazás eredményének negatív hatása az EU 2017-es költségvetésén, de az Európai Parlament dolgozik azon, hogy megfelelően kezelje az új helyzetet - mondta Jens Geier (szocialista, német) parlamenti témafelelős szerkesztőségünknek. A Parlament az október 26-i plenáris ülésen szavaz az Unió jövő évi költségvetéséhez fűzött álláspontjáról. (Tovább: Geiger: meglepő, hogy már az EU 2017-es költségvetését is befolyásolja a Brexit )

 

Car emissions inquiry looking for answers from German authorities

EMIS Environment / Public health20-10-2016 - 16:15

The inquiry committee into emission measurements in the car industry (EMIS) continued its work on Thursday morning by hearing Alexander Dobrindt, the German Federal Minister of Transport and Olaf Lies, Lower Saxony’s State Minister for the Economy, Labour and Transport. (Read more: Car emissions inquiry looking for answers from German authorities )

 

A CETA-n túl: az EU folyamatban lévő kereskedelmi megállapodásai

Egyéb Külkereskedelem/Nemzetközi kereskedelem19-10-2016 - 17:14
infographic illustration  

Az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményről (CETA) véget értek a hosszú évek óta tartó tárgyalások, zajlik az egyeztetés a tagállamok között az aláírásáról. De messze nem ez az egyetlen kereskedelmi egyezmény, amelyről az EU jelenleg tárgyalásokat folytat. A megállapodásokat az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia ahhoz, hogy hatályba lépjenek, összeszedtük, hol tartanak a tárgyalások és mit érdemes tudni az Unió kereskedelmi egyezményeiről. (Tovább: A CETA-n túl: az EU folyamatban lévő kereskedelmi megállapodásai )

 
infographic illustration  

Az emberkereskedelem a 21. század rabszolgasága: világszerte több mint 20 millió embert kényszerítenek szexuális munkára, vagy zsákmányolnak ki más módon, évente mintegy 117 milliárd euró profitot termel ez a piac. Mekkora a probléma valójában Európában és mit tesz az EU? Az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napja alkalmából összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat és infografikánkon bemutatjuk a főbb adatokat. (Tovább: Infografika: több mint 20 millióan esnek emberkereskedők áldozatául világszerte )

 

Car emissions inquiry continues with Fiat-Chrysler

EMIS Environment / Public health17-10-2016 - 18:33

The inquiry committee into emission measurements in the car industry (EMIS) continued its work on Monday afternoon by hearing Fiat Chrysler Automobiles’ Chief Technical Officer Harald Wester, who was quizzed mainly on possible “defeat devices” in Fiat diesel engines and gap between emission values in laboratory testing and real driving conditions. (Read more: Car emissions inquiry continues with Fiat-Chrysler )

 
EP this week  

A szorosabb biztonsági- és védelmi együttműködés, a károsanyag-kibocsátási tesztek vizsgálata és a franciaországi Calais melletti menekülttábor helyzete is szerepel az EP napirendjén a héten. Martin Schulz EP-elnök beszédet mond a csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozón, ahol az uniós állam- és kormányfők a migrációs válság kérdését, a nemzetközi kereskedelem aktuális ügyeit és az EU–Oroszország kapcsolatokat vitatják meg. (Tovább: Ezen a héten az EP-ben: károsanyag-kibocsátás, európai védelmi unió, menekültügy )

 

Infografika: amit érdemes tudni az Interrail bérletről

Egyéb Közlekedés14-10-2016 - 12:29
Interrail Infographie.  

Az EP-képviselők túlnyomó többsége támogatja a javaslatot, hogy minden 18. évét betöltő európai fiatal Interrail bérletet kapjon, amely egy bizonyos időszak alatt ingyen vasúti utazási lehetőséget nyújt Európában. Összeszedtünk néhány fontos tudnivalót az Interrail bérletről és az európai vasútvonalakról. (Tovább: Infografika: amit érdemes tudni az Interrail bérletről )

 

Az Európai Ifjúsági Károly-díj idei nyertesei az EP-ben

Egyéb Ifjúság13-10-2016 - 17:29
Charlemagne Youth Prize winners 2016 (L-R)  

Az Európai Parlamentbe látogattak az Európai Ifjúsági Károly-díj idei nyertesei hétfőn és kedden. A fiatalok bemutatták nyertes projektjüket a kulturális szakbizottságnak és találkoztak Martin Schulz EP-elnökkel is. A díjat minden évben olyan 16 és 30 év közötti fiatalok projektjei kapják, amelyek elősegítik a kölcsönös megértést, a közös európai azonosságtudat kialakulását és gyakorlati példát mutatnak európaiak közösségként való együttélésére. (Tovább: Az Európai Ifjúsági Károly-díj idei nyertesei az EP-ben )

 
Lone rhino standing on open area looking for safety from poacher  

Environment MEPs advocate a full and immediate EU-wide ban on ivory and rhinoceros horn trade, and call for common sanctions at EU level against wildlife trafficking, in a resolution voted on Thursday. Wildlife trafficking is worth an estimated €20 billion annually. It has grown in recent years, becoming one of the biggest and most profitable forms of organised cross-border crime. (Read more: Wildlife trafficking: Environment MEPs call for ivory trade ban and EU penalties )