Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 
EPRS "100 books on Europe to remember" opening ceremony with EP President Martin Schulz  

Az európai integrációt és eszmerendszerét körüljáró könyvek, tanulmányok és tudományos munkák egyedülálló gyűjteményét állította össze az Európai Parlament. A külön e célra létrehozott honlapon különböző nyelveken, számos európai írótól lehet érdekességeket olvasni a könyvekről. A kezdeményezés célja, hogy bemutassa az európai integráció eszméjét, támogatóit, ezzel is hozzájárulva azon kihívások megoldásához, amelyekkel Európának szembe kell néznie napjainkban. (Tovább: Böngéssz, olvass, fedezd fel Európát a könyveken keresztül! )

 

A magánszektor szerepe a fejlesztések területén – eszmecsere a LinkedInen

Egyéb Intézmények / Információ04-03-2015 - 17:19
LinkedIn "advise your MEP" campaign with Nirj Deva  

Nirj Deva konzervatív-reformer, brit képviselő arról készít jelentést, hogy milyen szerepe lehet a magánszektornak a fejlesztésekben. A képviselő várja az állampolgárok véleményét, építő javaslatait is. Olvasóink mától az Európai Parlament LinkedIn oldalán oszthatják meg véleményüket, amelyeket akár a jelentésbe is beépíthet a képviselő. (Tovább: A magánszektor szerepe a fejlesztések területén – eszmecsere a LinkedInen )

 

Sergio Mattarella olasz elnök az Európai Parlamentben

Egyéb Intézmények03-03-2015 - 17:23
European Parliament President Martin Schulz met Italy’s President Sergio Mattarella on Tuesday 03/03/2015  

Március 3-án Martin Schulz, az EP elnöke fogadta Brüsszelben Sergio Mattarella olasz elnököt. Schulz megköszönte Mattarellának, hogy első külföldi látogatása alkalmából az uniós intézményeket, és köztük az Európai Parlamentet is felkereste. (Tovább: Sergio Mattarella olasz elnök az Európai Parlamentben )

 

Az UNRWA vezetője: „Gáza egy időzített bomba”

Egyéb Menekültpolitika03-03-2015 - 16:59
Interview with UNRWA Commissioner-General Pierre Krähenbühl at the European Parliament  

A Jordániában, Libanonban, Szíriában és Palesztinában található ötmillió palesztin menekült megsegítéséért felelős ENSZ-ügynökség (UNRWA) vezetője beszélt a szíriai és gázai események következményeiről március 2-án a külügyi szakbizottságban. 2007–2013 között az UNRWA költségvetésének 57%-át az EU és az uniós tagállamok biztosították. Pierre Krähenbühl arra is szánt időt, hogy válaszoljon szerkesztőségünk kérdéseire. (Tovább: Az UNRWA vezetője: „Gáza egy időzített bomba” )

 

Schulz on denial of entrance onto Russian territory of MEP Kalniete

Others External relations03-03-2015 - 13:16

EP President Martin Schulz said: "The repeated and arbitrary denial of entrance onto Russian territory of elected parliamentarians, as testified by the latest case of MEP Sandra Kalniete, is a high affront to the EU-Russia relations and the work of democratic institutions. (Read more: Schulz on denial of entrance onto Russian territory of MEP Kalniete )

 
Interview with Alain Lamassoure  

Az Európai Bizottság vizsgálatot indított annak felderítése érdekében, hogy a tagállami adószabályok előnyhöz juttathattak-e multinacionális cégeket az EU 28 tagállamában. Az EP is foglalkozik az üggyel: különbizottságot hozott létre, amely annak jár utána, hogy részesültek-e cégek előnyös elbánásban. A különbizottság elnökét, Alain Lamassoure néppárti, francia képviselőt kérdeztük a részletekről. (Tovább: „El kell kerülni az adóháborút” - vizsgálat a multinacionális cégek adózásáról )

 

Az oktatás a nemzetközi nőnap idei fő témája

Egyéb A nők jogai/Esélyegyenlőség03-03-2015 - 11:32
Poster of the EP interparliamentary committee meeting: "Empowering women and girls through education, International Women's Day 2015"  

Hogyan segíthet az oktatás a nők társadalmi felemelkedésében? Az EP-ben ez a témája az idei nemzetközi nőnapnak, amelyet két oldalról közelítenek meg: milyen az oktatáshoz való hozzáférés a fejlődő országokban; milyen karrierlehetőség áll a felsőfokú végzettséggel rendelkező nők előtt az EU-ban. A nemzetközi nőnap alkalmából több eseményt, szemináriumot, vitát is rendeznek a héten Brüsszelben. (Tovább: Az oktatás a nemzetközi nőnap idei fő témája )

 

Due to works at the European Parliament accreditation centre in Brussels, journalists needing an access badge for one or more days should address themselves to a special desk in the entrance hall of the Altiero Spinelli building. The works will start on 3 March and will last until 12 April. (Read more: Information to the press: renovation work at the accreditation centre )

 

Juncker investment plan must complement other EU tools, say MEPs

BUDG ECON Budget / Economic and monetary affairs02-03-2015 - 18:40

The European Fund for Strategic Investments (EFSI) must focus on currently underfunded areas, so as to complement, not duplicate, other EU budget tools, said MEPs at Monday’s expert hearing on the Juncker investment plan proposals. The hearing was held by the Budgets and Economic and Monetary Affairs committees with a view to shaping legislation for the investment plan. (Read more: Juncker investment plan must complement other EU tools, say MEPs )

 
EP this week  

Jean-Claude Juncker 315 milliárd eurós befektetési terve lesz a hét egyik fő témája az EP-ben. A befektetésektől munkahelyeket és gazdasági növekedést vár az EU, a képviselők hétfőn vitáznak róla szakértőkkel. Téma lesz a közel-keleti menekülhelyzet is: hétfőn Pierre Krähenbühl, az ENSZ palesztin menekültekkel foglalkozó hivatalának (UNRWA) biztosa lesz a külügyi szakbizottság vendége. A március 8-i nemzetközi nőnap idei témája az EP-ben a nők helyzete az oktatásban. (Tovább: Ezen a héten az EP-ben: Juncker befektetési terve, nemzetközi nőnap, Közel-Kelet )