Fő navigációs oldal közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)
Az oldal tartalmának elérése (kattintson a „Belépés” ikonra)
Egyéb honlapok listájának közvetlen elérése (Nyomja le az Enter billentyűt)

Sajtószoba

Sajtóközlemények

 
 
 
 

Dióhéjban az uniós intézményekről

Egyéb Intézmények30-10-2014 - 11:04
Abc_hu  

Mi az Európai Parlament feladata és mivel foglalkozik az Európai Bizottság? Mi a különbség az EU Tanács és az Európai Tanács között? Infografikánkból kiderül. (Tovább: Dióhéjban az uniós intézményekről )

 
 

Ukrajna: gyors kormányalakítást és reformokat sürgetnek a képviselők

Egyéb Intézmények / Küldöttségek28-10-2014 - 17:32
"European Parliament was one of the first to support my intention to hold early Ukrainian Parliament election", reminded Ukraine's president Pavlo Poroshenko whom MEPs saw the morning after elections  

Ukrajnának gyorsan meg kell alakítania az új kormányt és elindítania a szükséges reformokat, javasolták EP-képviselők az ország vezetőinek azt követően, hogy a vasárnapi parlamenti választást az Európa-barát erők nyerték meg. A választások tisztaságát az EP megfigyelő küldöttsége is felügyelte. A választások másnapján a képviselők ígéretet tettek Ukrajna elnökének és miniszterelnökének arra, hogy az EP minden tőle telhetőt megtesz a társulási szerződés mielőbbi végrehajtása érdekében. (Tovább: Ukrajna: gyors kormányalakítást és reformokat sürgetnek a képviselők )

 
 

Michael Gahler (EPP, DE), head of the European Parliament delegation observing the parliamentary elections in Tunisia, on Tuesday welcomed the "remarkable success of the Independent High Authority for the Elections, which organised a transparent, professional poll in a very short space of time." (Read more: Tunisia: head of EP election observers hails transparent and professional poll )

 
 

Stronger democracy and a "strategic choice for peace and Europe" was the Ukrainian people's message in Sunday's elections to the Verkhovna Rada, said Andrej Plenkovic (EPP, HR), head of the EP delegation at the international election monitors' press conference in Kiev on Monday. "Our assessment is very positive. The elections were conducted in line with international standards," he said. (Read more: Ukrainians have voted for peace and Europe, says EP chief observer Plenkovic )

 
 
EP this week  

A héten a szakbizottságok nem üléseznek, a képviselők a választókerületeiket keresik fel. Az EP a múlt hétvégén választási megfigyelő küldöttséget küldött Ukrajnába és Tunéziába, a küldöttségek vezetői a héten értékelik a látottakat. (Tovább: Ezen a héten az EP-ben: vélemény az ukrajnai és tunéziai választásról )

 
 

European Parliament delegations elect their bureaus

Others Delegations24-10-2014 - 12:36

The European Parliament’s delegations, the official bodies which maintain and develop its contacts with third countries, have elected their chairs and vice-chairs. The delegations’ compositions reflect the political composition of the House. The delegations are also bound to represent the views expressed by the Parliament as a whole. (Read more: European Parliament delegations elect their bureaus )

 
 

Schulz: célzott gazdaságélénkítő beruházásokra van szükség

Egyéb Intézmények24-10-2014 - 12:15
EP President Martin Schulz during the European Summit press conference on 23/10/2014 © European Union 2014 - European Council  

Európának beruházási programokra van szüksége a gazdasági növekedés beindításához és a munkahelyteremtéshez, mondta Martin Schulz, az EP elnöke az uniós állam- és kormányfőknek az október 23-i uniós csúcson. Schulz figyelmeztetett arra, hogy a beruházások szintje továbbra is elmarad a válság előtti időszakétól. „Európa gazdasága lassul, ez egyértelmű figyelmeztetés, amelyre válaszolnunk kell.” (Tovább: Schulz: célzott gazdaságélénkítő beruházásokra van szükség )

 
 
 

Az EP megválasztotta az új Európai Bizottságot, Jean-Claude Junckerrel az élén. A képviselők elutasították a 2015. évi uniós költségvetés tagállamok által javasolt megvágását, hogy elegendő pénz legyen a növekedés ösztönzésére és munkahelyteremtésre. Az idén Denis Mukwege kongói nőgyógyász kapja a Szaharov-díjat, a nemi erőszak áldozatai érdekében végzett munkájáért. A héten szó volt a magyarországi alapjogi helyzetről is. (Tovább: Strasbourgban történt: új Európai Bizottság, Szaharov-díj, büdzsé, Magyarország )

 
 

Human rights: closing down of Russian Memorial NGO; Uzbekistan; Mexico

Plenary Session Humanitarian aid / External relations23-10-2014 - 12:22

Parliament passed three resolutions on Thursday, calling on the Russian authorities not to close down the Memorial civil rights NGO; urging the Uzbek authorities to take immediate action to protect human rights; and calling for the immediate arrest of all those responsible for the disappearance of 43 students in Mexico. (Read more: Human rights: closing down of Russian Memorial NGO; Uzbekistan; Mexico )

 
 

A képviselők továbbra is biztosítják az ukrán áruk vámmentességét az EU piacán

Plenáris ülés Külkereskedelem/Nemzetközi kereskedelem23-10-2014 - 12:20

Az Európai Parlament csütörtökön 2015 végéig támogatta az ukrán áruk vámmentes hozzáférését az EU piacához. (Tovább: A képviselők továbbra is biztosítják az ukrán áruk vámmentességét az EU piacán )