Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 
Foto's van de drie posts  

Geletterdheid, vrouwenrechten en het vrije verkeer binnen de EU waren de meest geliefde onderwerpen op de Facebookpagina van het Parlement het afgelopen half jaar met posts over de winnaars van de Sacharovprijs, mevrouw Hauwa Ibrahim en mevrouw Malala Yousafzai stonden berichten over gelijke toegang tot onderwijs en vrouwenrechten bovenaan de voorkeuren van onze vrienden op Facebook. (Lees meer: Het Parlement op Facebook: de populairste berichten van het eerste semester )

 

Stimuleren van de Europese economie: uitleg van investeringsplan Juncker

overig Economische en monetaire zaken31-07-2015 - 11:36
 

Het investeringsplan van Commissievoorzitter Juncker, gericht op het versterken van de economie van de EU met € 315 miljard, kreeg groen licht van het Parlement in juni. Hoe zal dit Europees Fonds voor Strategische Investeringen werken? Hoe kan men een bedrag van 315 miljard euro bereiken? Een animatiefilmpje van europarltv legt het uit. (Lees meer: Stimuleren van de Europese economie: uitleg van investeringsplan Juncker )

 

Het verhaal van de ‘Spitzenkandidaten’

overig Instellingen31-07-2015 - 11:12
 

De Europeanen stemden vorig jaar voor hun Europarlementsleden en de keuze was, voor de eerste keer, ook gebonden aan de keuze van de persoon die de Europese Commissie zou leiden. De Europese Volkspartij kwam als eerste uit de verkiezing en vervolgens werd hun kandidaat, Jean-Claude Juncker, verkozen tot Commissievoorzitter. In deze video vier kandidaten over deze historische verkiezingen. (Lees meer: Het verhaal van de ‘Spitzenkandidaten’ )

 
Collage van de foot's van de artikelen  

Een fotowedstrijd, Oekraïne, sociale media, gendergelijkheid en Europese integratie van de Westelijke Balkan zijn de thema’s van de meest gelezen artikelen in het eerste halfjaar van 2015 op deze website. Klik op de links om ze te (her)lezen. (Lees meer: Zomerlectuur: de vijf meest gelezen artikelen van het afgelopen semester )

 
Beelden uit de drie films  

De 3 finalist films in de competitie voor de Lux filmprijs 2015 zijn films van vier veelbelovende jonge regisseurs. Mediterranea, Mustang en Urok gaan over actuele maatschappelijke vraagstukken, zoals immigratie, onderwijs en de positie van vrouwen en meisjes. (Lees meer: LUX-filmprijs finalisten 2015: drie films van vier jonge regisseurs )

 

Migratie: EP-leden pleiten voor meer solidariteit binnen EU

overig Instellingen / Delegaties28-07-2015 - 14:45
Een delegatie van het Pardement bezocht asielzoekerscentra op Sicilië  

Landen als Italië en Griekenland die een toestroom van asielzoekers krijgen, moeten meer steun van andere EU-lidstaten ontvangen, zeiden EP-leden bij een delegatiebezoek aan Sicilië (22-24 juli). "Italië besteedt ruim € 1 miljard per jaar om te zorgen voor zij die de oversteek over de Middellandse Zee halen. De grenzen van Italië zijn de grenzen van de EU: een beter beheer van de migratiestromen is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid," zei Jean Arthuis (ALDE), medevoorzitter van de delegatie. (Lees meer: Migratie: EP-leden pleiten voor meer solidariteit binnen EU )

 

Zomerspelletje: hoe goed kent u uw talen?

overig Instellingen28-07-2015 - 11:32
 

De zomer is de tijd voor vakantie, familiebezoek, om te genieten van zonnige barbecues of gewoon spelletjes te spelen. Doe mee aan onze zomeruitdaging en herken het woord 'zomer' in alle officiële talen van de EU. Na afloop kunt u uw resultaat delen. (Lees meer: Zomerspelletje: hoe goed kent u uw talen? )

 
Lux Prize 2015  

The three films competing for the 2015 LUX Prize were announced on 24 July in Rome by EP vice-president Antonio Tajani and culture committee chair Silvia Costa, at the Venice Days press conference. The films are: Mediterranea by Jonas Carpignano (Italy, United States, Germany, France, Qatar), Mustang, by Deniz Gamze Ergüven (France, Germany, Turkey, Qatar) and Urok (The Lesson) by Kristina Grozeva and Petar Valchanov (Bulgaria, Greece). (Read more: Mediterranea, Mustang and Urok (The Lesson) shortlisted for the 2015 Lux Prize )

 

Tijdlijn Oekraïne: van Euromaidan tot ratificatie associatieovereenkomst

Plenaire vergadering Uitbreiding / Externe betrekkingen17-07-2015 - 11:47
 

Terwijl de crisis zich nog steeds in het land ontwikkelt, ondertekenden Oekraïne en de EU op 16 september 2014 een associatieovereenkomst Lees over de laatste ontwikkelingen in Oekraïne met de hulp van onze tijdlijn, te beginnen vanaf de Euromaidan protesten en de gebeurtenissen op de Krim tot de presidentsverkiezingen en de historische stemming in de twee parlementen in september. (Lees meer: Tijdlijn Oekraïne: van Euromaidan tot ratificatie associatieovereenkomst )

 

Luxembourg Presidency priorities discussed by EP committees

AFET AGRI BUDG AFCO CONT CULT DEVE DROI ECON EMPL ENVI FEMM IMCO INTA ITRE JURI LIBE PECH PETI REGI SEDE TAXE TRAN Institutions17-07-2015 - 11:20

The priorities of Luxembourg EU Council Presidency will be outlined to the various parliamentary committees by Luxembourg ministers in a series of meetings to be held during this week. (Read more: Luxembourg Presidency priorities discussed by EP committees )