Hoofdnavigatie (Druk op Enter)
Direct naar de inhoud van de pagina (druk op "Enter")
Lijst van andere websites (Druk op Enter)

Laatste nieuws

Persbericht

 
 
 
 

EU plan to tackle root causes of migration should focus on the poor, MEPs say

AFET BUDG DEVE Development and cooperation / External relations / Budget24-04-2017 - 18:48

An EU scheme to mobilise €44 billion in private sector investment in Africa and the EU’s neighbourhood should focus on the poor, said committee MEPs on Monday. (Read more: EU plan to tackle root causes of migration should focus on the poor, MEPs say )

 
EP-gebouw in Brussel met de Europese vlag  

Deze week bespreken de leden in de plenaire vergadering het Turkse referendum met Federica Mogherini, vertegenwoordiger van het buitenlands beleid. In de commissies stemmen de leden over het beperken van geoblocking, de bescherming van minderjarigen online en de oprichting van een Europees Fonds voor Duurzame Ontwikkeling voor de bestrijding van de oorzaken van migratie. (Lees meer: Deze week in het Parlement: Turkije, audiovisuele diensten en migratie )

 

Parlement stemt om 2018 Europees Jaar van het cultureel erfgoed te maken

Plenaire vergadering Instellingen21-04-2017 - 11:45
 

Ons cultureel erfgoed is wat Europa als geheel en elk van haar landen geheugen en identiteit geeft. Het is ook een belangrijk onderdeel van onze economieën. Het bevorderen van onze culturele schatten kan bijdragen aan de stimulering van groei en werkgelegenheid. Op 27 april stemt het Parlement over het voorstel om 2018 het Europees jaar van cultureel erfgoed te maken. Meer over dit initiatief in ons interview met rapporteur Mircea Diaconu (ALDE, Roemenië). (Lees meer: Parlement stemt om 2018 Europees Jaar van het cultureel erfgoed te maken )

 
 

Antonio Tajani benadrukte vanmorgen tijdens een ontmoeting met de Britse premier Theresa May het belang van een akkoord om de rechten van burgers in de nasleep van de Brexit te beschermen. "De boodschap van het Europees Parlement is duidelijk: het verdedigen van hun belangen is onze eerste prioriteit," zei hij. De EP-Voorzitter was in Londen om het standpunt van het Parlement over de Brexit-onderhandelingen te bespreken. Hij nodigde May uit om in het Parlement te komen spreken. (Lees meer: Tajani in Londen: "Burgers verdienen zekerheid over hun toekomst na de Brexit" )

 

Wetgevende prioriteiten voor 2017: wat het Parlement al heeft bereikt

overig Instellingen / Immigratie / Justitie en binnenlandse zaken / Energie / Milieu19-04-2017 - 17:29
Plenaire vergaderzaal  

De EU-instellingen zijn een reeks prioriteiten voor 2017 overeengekomen, variërend van het stimuleren van e-commerce tot de bescherming van het milieu en de versterking van de buitengrenzen. Welke wetsvoorstellen heeft het Europees Parlement tot zover in de plenaire vergadering goedgekeurd? (Lees meer: Wetgevende prioriteiten voor 2017: wat het Parlement al heeft bereikt )

 

EP bespreekt hoe kindhuwelijken kunnen worden gestopt

overig Mensenrechten18-04-2017 - 17:04
M©UNHCR/B.Malum  

Eén op de drie meisjes in ontwikkelingslanden is getrouwd vóór zij achttien is en één op de negen zelfs voor haar vijftiende verjaardag. Kindhuwelijken beperken het toekomstperspectief van meisjes omdat zij meestal met school moeten stoppen zodra zij trouwen. Meisjes worden ook geconfronteerd met gevaarlijke complicaties als gevolg van zwangerschap en bevalling, de belangrijkste doodsoorzaken bij tienermeisjes in ontwikkelingslanden.Daarnaast lopen ze een groot risico om misbruikt te worden. (Lees meer: EP bespreekt hoe kindhuwelijken kunnen worden gestopt )

 

Proposals for cutting food waste

ENVI Food safety11-04-2017 - 14:54

Environment MEPs put forward a number of possible measures to cut the EU 88 million tonnes per year food waste by half by 2030 on Tuesday. MEPs called on the European Commission to lift existing restrictions on food donations and stressed a solution is needed for the confusion created for many consumers by the “best before” and “use by” labelling. (Read more: Proposals for cutting food waste )

 

Migration: MEPs to debate EU return policies

LIBE Immigration10-04-2017 - 18:14

Recent proposals to expedite the return of migrants who are not entitled to refugee status will be debated in the Civil Liberties Committee on Tuesday morning. (Read more: Migration: MEPs to debate EU return policies )

 

Terugblik plenaire vergadering: Brexit, medische hulpmiddelen en uitstoot auto's

Plenaire vergadering Toekomst van Europa/Europese integratie / Begroting07-04-2017 - 10:30
 

Het Parlement nam een resolutie aan met de belangrijkste voorwaarden voor de onderhandelingen over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. De leden stemden ook voor nieuwe controles om te voorkomen dat autofabrikanten uitstoottests van auto’s kunnen manipuleren. Verder werden strengere regels voor medische hulpmiddelen goedgekeurd en plannen voor een grotere flexibiliteit in de langetermijnbegroting van de EU. (Lees meer: Terugblik plenaire vergadering: Brexit, medische hulpmiddelen en uitstoot auto's )

 

Conclusie onderzoek uitstootschandaal: strenger en duidelijker toezicht nodig

Plenaire vergadering Milieu06-04-2017 - 17:19
 

De meeste lidstaten en de Commissie faalden in het stoppen van autofabrikanten die de uitstoottests manipuleerden, concludeert het eindverslag van de enquêtecommissie naar de uitstoottests in de autobranche. De leden besloten tot een enquêtecommissie nadat Volkswagen toegaf testuitslagen van dieselauto’s te hebben vervalst. De leden stellen een reeks maatregelen voor om oneerlijke praktijken door autofabrikanten in de toekomst te voorkomen. (Lees meer: Conclusie onderzoek uitstootschandaal: strenger en duidelijker toezicht nodig )