Päänavigointiin (paina Enter-näppäintä)
Suoraan sivun sisältöihin (paina Enter)
Muiden verkkosivustojen luetteloon (paina Enter-näppäintä)

Uutishuone

Lehdistötiedotteet

 
 
 
 
Parlamentissa tällä viikolla valiokuntien ja poliittisten ryhmien kokouksia.  

Parlamentin puheenjohtajakokous keskustelee torstaina Kreikan kolmannen lainapaketin parlamentaarisesta valvonnasta. Valiokunnissa ovat esillä muun muassa pakolaisten ja maahanmuuttajien tulo Eurooppaan, geenimuunneltu ruoka ja ensi vuoden EU-budjetti. Lisäksi tällä viikolla valmistaudutaan ensi viikolla olevaan parlamentin täysistuntoon Strasbourgissa. (Lue lisää: Tällä viikolla: Kreikka, muuttoliike, geenimuuntelu, budjetti 2016 )

 
Kuka kukin on valiokuntatyössä?  

Mepin työssä on paljon muutakin kuin keskustelut ja lainsäädäntöesityksistä äänestäminen. Mepit voivat muun muassa laatia mietintöjä komission tekemistä esityksistä tai muista aiheista ja toimia ryhmänsä koordinaattorina valiokunnassa. (Lue lisää: Mietinnön laatijasta koordinaattoriin: Meppien erilaiset roolit )

 
Blogi erilaisista tuotteista, joita voi käyttää artikkelien yhteydessä.  

Parlamentin toiminnasta kirjoittaminen ei ole koskaan ole ollut helpompaa, sillä nyt kaikki tarvittavat digitaaliset resurssit ovat kätevästi saatavilla blogimme kautta. Sinne kerätään tietoa uusimmista kuvista, infografiikoista ja videoista, kun ne ovat saatavilla. Näitä kaikkia voi käyttää vapaasti, ja niistä on olemassa 24 virallista kieliversiota. (Lue lisää: EP:n infoblogi: Digitaalista sisältöä EP:n toiminnasta kirjoittamista varten )

 

Euroopan parlamentti sosiaalisessa mediassa

Muut Toimielimet / Tiedotus19-08-2015 - 09:00
 

Euroopan parlamentti on Facebookissa ja Twitterissä, mutta tiesitkö, että löydät meidät myös muun muassa Pinterestistä ja LinkedIn:stä? Sosiaalisen median alustoilla kerromme uutisia, jaamme videoita ja valotamme myös parlamentin tapahtumia esimerkiksi kuvin ja infografiikoin. (Lue lisää: Euroopan parlamentti sosiaalisessa mediassa )

 

Opas digiaikaan: Mitä termeillä tarkoitetaan?

Muut Tietoyhteiskunta17-08-2015 - 09:00
Tietokone, jonka ruudulla pilvi ©BELGA_Zoonar_N_Menijes  

Joka päivä 315 eurooppalaista käyttää internetiä. Luemme uutisia, katsomme elokuvia, teemme ostoksia ja puhumme kavereillemme. Euroopan komissio esitteli toukokuussa digitaalisten sisämarkkinoiden strategian, jotta verkkoon perustuvat palvelut voisivat toimia vapaasti EU:n alueella. Lisäksi parlamentti ja neuvosto sopivat roaming-maksujen poistamisesta vuonna 2017 ja netin neutraaliudesta. Tutustu nyt asiaan liittyvään terminologiaan. (Lue lisää: Opas digiaikaan: Mitä termeillä tarkoitetaan? )

 

Harjoittelu Euroopan parlamentissa: Haku aukeaa

Muut Toimielimet14-08-2015 - 09:00
 

Haluatko kansainvälistä työkokemusta Euroopan sydämessä? Kiinnostaako tutustuminen eurooppalaisen toimielimen toimintaan? Euroopan parlamentilla on monenlaisia harjoitteluvaihtoehtoja, jotka tarjoavat näköalapaikan eurooppalaiseen päätöksentekoon. Haku ensi keväänä tapahtuvaan harjoitteluun alkaa 15. elokuuta. Lue ohesta, miten voit hakea. (Lue lisää: Harjoittelu Euroopan parlamentissa: Haku aukeaa )

 

EYE-nuorisotapahtuma järjestetään jälleen 2016

Muut Nuoriso12-08-2015 - 09:00
Euroopan nuorisotapahtuma järjestetään uudestaan toukokuussa 2016.  

Euroopan nuorisotapahtuma EYE oli ensimmäisen kerran keväällä 2014 ja järjestetään uudelleen vuonna 2016. Nyt etsitään järjestöjä sekä nuoria ihmisiä, jotka olisivat kiinnostuneita tapahtuman ohjelman suunnittelusta. (Lue lisää: EYE-nuorisotapahtuma järjestetään jälleen 2016 )

 

Vieraile Parlamentariumissa

Muut Toimielimet05-08-2015 - 09:00
Parlamentarium on parlamentin vierailukeskus.  

Oletko Brysselissä kesällä ja kiinnostunut Euroopan unionista? Mikset et kävisi Euroopan parlamentin vierailukeskuksessa Parlamentariumissa? Siellä saat ainutlaatuisen käsityksen meppien työstä ja siitä, kuinka se vaikuttaa päivittäiseen elämääsi. Tripadvisorin yhdeksi Brysselin suosikkikohteista luokittelema palkintoja voittanut vierailukeskus on ollut suuri kävijämenestys siitä lähtien, kun se avasi ovensa vuonna 2011. Siellä on tähän mennessä vieraillut miljoona ihmistä. (Lue lisää: Vieraile Parlamentariumissa )

 

Kevätkauden parhaat kuvat

Muut Toimielimet03-08-2015 - 09:00
Kuva 1: Euroopan parlamentti auringonlaskun aikaan Strasbourgissa  

Vuoden ensimmäinen puolisko on takanapäin ja on aika katsoa, mitä merkkihenkilöitä parlamentissa vieraili ja millaisia aiheita oli käsittelyssä. (Lue lisää: Kevätkauden parhaat kuvat )

 
Parlamentin tykätyimmät Facebook-päivitykset.  

Koulutus, naisten oikeudet ja vapaa liikkuminen EU:n alueella olivat tykätyimmät päivitykset parlamentin Facebook-sivuilla tammikuun alun ja kesäkuun lopun välillä. Mielipiteenvapauden puolesta jaettavan parlamentin Saharov-palkinnon saaneet Hauwa Ibrahim ja Malala Yousafzai puhuivat suosituimmissa teksteissä naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta. (Lue lisää: Parlamentti Facebookissa: Kevätkauden suosituimmat päivitykset )