Facebook: Mepit keskustelevat EU-kansalaisten henkilötietojen asiattomasta käytöstä 

Facebookia ja Cambridge Analyticaa koskevan skandaalin seurauksena mepit keskustelevat tietosuojasta ja kansalaisten yksityisyydestä täysistunnossa keskiviikkona.

Mepit korostavat tietosuojan tärkeyttä vaalimanipuloinnin torjunnassa. Meppien odotetaan myös vaativan uudestaan Facebookin johtoa saapumaan Euroopan parlamenttiin vastaamaan meppien kysymyksiin.


Cambridge Analyticaa syytetään miljoonien Facebook-käyttäjien tietojen hankkimisesta ilman lupaa. Yrityksen epäillään suunnanneen kohdistettua mainontaa näille käyttäjille Yhdysvaltain vuoden 2016 vaalien yhteydessä. Facebook on mahdollisesti luovuttanut Cambridge Analyticalle noin 87 miljoonan käyttäjän tiedot. Näistä 2.7 miljoonaa käyttäjää asuu EU:ssa.


Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani kutsui Facebookin toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin Euroopan parlamenttiin, kun skandaali tuli ilmi. Parlamentin kansalaisvapauksien valiokunta on myös kutsunut Facebookin johdon kokoukseensa selventämään tilannetta ja sen vaikutuksia EU-kansalaisten tietosuojaan.


Keskustelu: Keskiviikkona 18.4.

Menettely: Keskustelu neuvoston ja komission kanssa, ei päätöslauselmaa

#dataprotection