Tämän kategorian tuotteet 

ITW with Markus Ferber        

Apple: ”Investointien houkuttelu verosopimusten avulla on laitonta EU:ssa” 
Talous 
 

Euroopan komission päätös, jonka mukaan Applen on maksettava Irlannille 13 miljardia euroa veroja, käynnisti uudelleen keskustelun siitä, kuinka paljon veroja suuryritysten olisi maksettava. Markus Ferber kuuluu veroasioihin perehtyneisiin parlamentin jäseniin. Hänen mukaansa parlamentti tukee täysin komission päätöstä. Hän katsoo, että jäsenvaltioiden on ymmärrettävä, että investointien houkuttelu verosopimusten avulla on niiden itsensä laatimien EU:n sääntöjen mukaan laitonta.

Eurobarometre: unemployment ©AP Images/ European Union-EP        

Työttömyys: kolme neljästä eurooppalaisesta haluaa EU:n puuttuvan enemmän  
Talous 
 

Euroopan unionin työttömyys on edelleen yli 8 prosentin tasolla ja kolme neljästä toivoisi unionin puuttuvan tilanteeseen nykyistä enemmän. Parlamentin työllisyydestä vastaavan valiokunnan puheenjohtaja, saksalainen Thomas Händel vastasi huhtikuisen Eurobarometri-kyselyn tuloksiin kehottamalla EU:n johtajia ”ponnistelemaan investointien ja korkealaatuisen, kestävän työllisyyden puolesta”. Lue lisää tuloksista ja unionin roolista työllisyyden parantamiseksi.

Whistle-blowers: protecting a valuable public service ©AP Images/ European Union-EP        

Tietovuotajat: työtä julkisen tiedon puolesta 
Talous 
 

Keskiviikon 6. heinäkuuta täysistunnossa parlamentti keskusteli tietovuotajien suojelusta. He joutuvat usein syytteeseen toiminnastaan, vaikka mahdollistavatkin monia yhteiskunnallisesti tärkeitä keskusteluja. Myös parlamentti on perustanut omat tutkintavaliokunnat selvittämään Luxemburg-vuotoja sekä Panaman papereita ja pyrkinyt suojaamaan EU-kansalaisten yksityistietoja ulkomaisten tiedustelupalvelujen nuuskinnalta.

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi        

EKP:n pääjohtaja Draghi meppien vieraana: talouskasvua velkakirjaostoilla?  
Talous 
 

Euroopan keskuspankki pyrkii luomaan talouskasvua ja karkottamaan deflaatiota velkakirjoja ostamalla. 8. kesäkuuta EKP osti ensimmäistä kertaa yritysten joukkovelkakirjoja 348 miljoonalla eurolla. Keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi tapaa tänään Talous- ja raha-asioiden valiokunnan meppejä keskustellakseen toimien tehokkuudesta. Voit seurata kokousta suorana kello 16 Suomen aikaa.

Vanhentunut lainsäädäntö vaikeuttaa uuden teknologian hyödyntämistä maataloudessa.        

Tarjoavatko teknologia tai kehitysapu ratkaisuja maailman väestön ruokkimiseen? 
Talous 
 

YK:n Maailman ruokaohjelman mukaan 795 miljoonalla ihmisellä ei ole riittävästi ravintoa aktiiviseen, terveeseen elämään. Saharan eteläpuolisessa Afrikassa joka neljäs on aliravittu. Vuoteen 2050 mennessä ruokaa tarvitaan 70 prosenttia nykyistä enemmän, kun maailman väkiluku ylittää 9 miljardia. Miten maapallomme selviytyy siitä? Viime viikon täysistunnossa hyväksyttiin useita mietintöjä, jotka etsivät keinoja tehostaa maataloutta ja pienentää sen ympäristövaikutuksia.

Anthea McIntyre toivoo maanviljelijöiden osallistuvan teknisten ratkaisujen kehittämiseen yhteistyössä luonnontieteilijöiden kanssa.        

McIntyre: Kaikkien viljelijöiden hyödyttävä maatalouden teknisestä kehityksestä 
Talous 
 

Maatalouden on sopeuduttava moniin uusiin haasteisiin, kun ilmastonmuutos, ympäristöuhat ja väestönkasvun aiheuttama lisääntyvä ruoan kysyntä muuttavat sen edellytyksiä. 7. kesäkuuta hyväksytyn valiokunta-aloitteisen mietinnön mukaan uudet tekniset ratkaisut ovat avainasemassa tuottavuuden parantamisessa ja maanviljelyn saattamisessa kestävälle pohjalle. Brittimeppi Anthea McIntyre (ECR) pohti maatalouden tulevaisuutta parlamentin Facebook-livelähetyksessä tällä viikolla.

Parlamentti pyrkii torjumaan elintarvikeketjun epäreiluja kauppakäytäntöjä, jotka vahingoittavat maanviljelijöitä.
       

Parlamentti haluaa puolustaa maanviljelijöitä supermarketteja vastaan  
Talous 
 

Saadakseen tuotteitaan kaupaksi, maanviljelijät joutuvat usein mukautumaan suurien kauppaketjujen sanelemiin sääntöihin ja jopa myymään tuotantokustannuksia halvemmalla hinnalla. Laajat mielenosoitukset eri puolilla Eurooppaa ovat merkki tyytymättömien viljelijöiden epätoivoisesta tilanteesta. 7. kesäkuuta parlamentti hyväksyi päätöslauselman, joka pyytää komissiota puuttumaan epäreiluihin kauppakäytäntöihin ja takaamaan viljelijöille riittävät tulot lainsäädännön keinoin.

Lisätietoa energiankulutuksesta infografiikastamme        

Uudet energiamerkinnät auttavat energiatehokkaan laitteen löytämisessä  
Talous 
 

Tehokkaampi energian käyttö on helppo tapa pienentää kotitalouden menoja. Monet kodinkoneet, kuten lamput, televisiot ja imurit, kantavat standardoitua energiatehokkuusmerkintää. Parlamentin energiavaliokunta vahvisti 14. kesäkuuta komission ehdotuksen merkintäjärjestelmän yksinkertaistamisesta laitteiden energiatehokkuuden vertailun helpottamiseksi. Infografiikkamme kertoo, miten energiankulutusta mitataan ja paljonko se maksaa.