Euroopan parlamentissa keskustellaan tällä viikolla taloudesta. 

Meppien viikko on kiireinen, sillä parlamentissa keskustellaan kiistanalaisesta väärentämisenvastaisesta ACTA-kauppasopimuksesta, luottoluokituslaitoksista sekä finanssitransaktioverosta. Lisäksi meppejä työllistävät talouden ohjausjärjestelmä ja talouskasvu sekä kalastuspolitiikan uudistus. Lisäksi puhemies Schulz puhuu kreikkalaisille kansanedustajille ja Euroopan parlamentin valtuuskunta käy Burmassa.

ACTA:n viimeisimmät kuulumiset


Vetoomus ACTA-sopimusta vastaan, johon on kerätty 2,4 miljoonaa allekirjoitusta, luovutetaan parlamentin vetoomusvaliokunnalle (PETI) tiistaina kello 12.30 Brysselin aikaa. Kansainvälisen kaupan valiokunta aloittaa ACTA-keskustelun keskiviikkona ja teollisuus, tutkimus ja energiavaliokunta päivää aikaisemmin tiistaina. Parlamentissa järjestetään ACTA-työpaja torstaina.


Talousasiat käsittelyssä


Tiistaina keskustellaan uudesta taloussopimuksesta, jonka tarkoituksena on vahvistaa taloudellista valvontaa ja budjettien tarkkailua taloudellisesti epävakaissa euroalueen jäsenmaissa. Tarkoituksena on luoda yhteiset säännöt euroalueen budjettien arvioimiselle ja liiallisten alijäämien korjaamiselle.


Keskiviikkona asialistalla ovat luottoluokituslaitokset, finanssitransaktiovero sekä keskustelu taloustilanteesta euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin kanssa.


Muita mielenkiintoisia teemoja asialistalla


Parlamentin teollisuus, tutkimus ja energiavaliokunnassa (ITRE) äänestetään tiistaina verkkovierailumaksujen leikkaamisesta sekä energiatehokkuudesta muun muassa remontoituja julkisia rakennuksia koskien.


Liikenne- ja matkailuvaliokunnassa (TRAN) ja ympäristö, kansanterveys ja elintarvikkeiden turvallisuus -valiokunnassa (ENVI) keskustellaan tällä viikolla lentoliikenteestä ja päästökaupasta. ENVI:ssä äänestetään myös tiukemmista säännöistä vauvanruoalle.


Kansalaisvapauksien ja oikeus- ja sisäasioiden (LIBE) valiokunnassa keskustellaan maanantaina matkustajarekisteristä (PNR) ja siihen liittyvästä sopimuksesta Yhdysvaltojen kanssa.


Ulkoasiainvaliokunnassa (AFET) vierailee keskiviikkona ja torstaina ministereitä Bahrainista, Jordaniasta ja Qatarista.


Tapahtumia Brysselin ulkopuolella


Euroopan parlamentin puhemies Schulz puhuu Kreikan parlamentissa tiistaina 18.00 Brysselin aikaa. Puheenvuoron jälkeen on varattu aikaa keskustelulle.


Yksitoistahenkinen Euroopan parlamentin valtuuskunta osallistuu 26.2-2.3 Myanmarissa parlamenttien väliseen tapaamiseen ja tapaa myös Aung San Suu Kyin 29.2.