Kärkiehdokasväittely: Ska Keller (Vihreät) 

 
 

Jaa tämä sivu: 

Ska Keller on yksi kärkiehdokkaista Euroopan komission puheenjohtajaksi. Hän osallistuu kärkiehdokkaiden väliseen väittelyyn Brysselissä 15. toukokuuta.

Tietoa Kelleristä

Nimi: Ska Keller

Eurooppalainen poliittinen puolue: Euroopan vihreä puolue (vihreät)

Kansallisuus: saksalainen

Ikä: 37

Työura:

  • 2017 toinen Vihreät/EVA -poliittisen ryhmän puheenjohtajista
  • 2009 Euroopan parlamentin jäsen
  • 2010 Maisteri islamintutkimuksesta, turkologiasta ja juutalaistutkimuksesta Berliinin vapaasta yliopistosta

Väittelystä

Eurooppalaiset poliittiset puolueet asettavat kärkiehdokkaansa Euroopan komission puheenjohtajan tehtävään ennen EU-vaaleja. Vaalien jälkeen Eurooppa-neuvosto valitsee tehtävään ehdokkaan ottaen huomioon vaalien lopputuloksen, ja parlamentti äänestää komission puheenjohtajasta.

Kärkiehdokkaisiin viitataan toisinaan saksankielisellä termillä spitzenkandidaten. Menetelmää käytettiin ensimmäistä kertaa vuoden 2014 vaaleissa, kun nykyinen komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker valittiin tehtävään.

EU-vaalien kärkiehdokasväittely järjestetään 15. toukokuuta kello 21 (Keski-Euroopan aikaa), ja se on oiva tilaisuus tutustua ehdokkaiden näkemyksiin monista keskeisistä asioista.

Jotkin puolueet ovat nimittäneet useamman kuin yhden kärkiehdokkaan, mutta vain yksi ehdokas edustaa kutakin puoluetta väittelyssä.

Väittelyllä on kolme juontajaa, ja puhejärjestys arvottiin.

Euroopan vihreä puolue on nimennyt kaksi kärkiehdokasta, joista toinen on alankomaalainen Bas Eickhout. Eickhout on opiskellut kemiaa ja ympäristötiedettä ja työskennellyt tutkijana Alankomaiden ympäristötutkimusvirastossa. Hän on ollut Euroopan parlamentin jäsen vuodesta 2009.

Euroopan vihreä puolue kuuluu Vihreät/EVA-ryhmään parlamentissa.

Euroopan vihreän puolueen kärkiehdokkaat komission puheenjohtajaksi ovat Ska Keller (kuvassa) ja Bas Eickhout.