Kärkiehdokasväittely: Nico Cué (Euroopan vasemmistopuolue) 

 
 

Jaa tämä sivu: 

Nico Cué on yksi kärkiehdokkaista Euroopan komission puheenjohtajaksi. Hän osallistuu kärkiehdokkaiden väliseen väittelyyn Brysselissä 15. toukokuuta.

Tietoa Cuésta

Nimi: Nico Cué

Eurooppalainen poliittinen puolue: Euroopan vasemmistopuolue

Kansallisuus: espanjalainen

Ikä: 62

Työura:

  • eläkeläinen
  • 2006–2019 metallityöntekijöitä edustavan belgialaisen FGBT-ammattiliiton pääsihteeri
  • Aloitti metallityöntekijänä 20-vuotiaana

Väittelystä

Eurooppalaiset poliittiset puolueet asettavat kärkiehdokkaansa Euroopan komission puheenjohtajan tehtävään ennen EU-vaaleja. Vaalien jälkeen Eurooppa-neuvosto valitsee tehtävään ehdokkaan ottaen huomioon vaalien lopputuloksen, ja parlamentti äänestää komission puheenjohtajasta.

Kärkiehdokkaisiin viitataan toisinaan saksankielisellä termillä spitzenkandidaten. Menetelmää käytettiin ensimmäistä kertaa vuoden 2014 vaaleissa, kun nykyinen komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker valittiin tehtävään.

EU-vaalien kärkiehdokasväittely järjestetään 15. toukokuuta kello 21 (Keski-Euroopan aikaa), ja se on oiva tilaisuus tutustua ehdokkaiden näkemyksiin monista keskeisistä asioista.

Jotkin puolueet ovat nimittäneet useamman kuin yhden kärkiehdokkaan, mutta vain yksi ehdokas edustaa kutakin puoluetta väittelyssä.

Väittelyllä on kolme juontajaa, ja puhejärjestys arvottiin.

Euroopan vasemmistopuolue nimesi kaksi kärkiehdokasta, joista toinen on Violeta Tomič. Hän on slovenialainen meppi ja kansallisen Levica-puolueen varakoordinaattori.

Euroopan vasemmistopuolue kuuluu GUE/NGL-ryhmään parlamentissa.

Euroopan vasemmistopuolueen kärkiehdokkaat komission puheenjohtajaksi ovat Nico Cué (kuvassa) ja Violeta Tomič.