Kaarle Suuri -nuorisopalkinto italialaiselle nuorten radio-ohjelmalle 

 
 

Jaa tämä sivu: 

Vuoden 2019 Kaarle Suuri -nuorisopalkinnon voittajat 

Kaarle Suuri -nuorisopalkinto 2019 myönnettiin italialaiselle ”Europhonica IT”-radio-ohjelmalle, jossa nuoret keskustelevat Euroopasta. Toinen sija tuli Suomeen.

Myöntäessään vuoden 2019 Kaarle Suuri -nuorisopalkintoa 28. toukokuuta Saksan Aachenissa Euroopan parlamentin varapuhemies Rainer Wieland totesi: ”Europhonica on täydellinen esimerkki siitä, miten EU:n toimielimet tuodaan lähemmäksi kansalaisia. Hanke paitsi auttaa ihmisiä ymmärtämään EU:n toimintaa, myös helpottaa yhteisiin asioihin osallistumista.”

Kaarle Suuri -nuorisopalkinto

Euroopan parlamentti ja kansainvälinen Kaarle Suuri -palkinnon säätiö myöntävät vuosittain palkinnon 16–30-vuotiaille nuorille, jotka pyrkivät hankkeillaan edistämään Euroopan kansojen välistä yhteisymmärrystä.

Jokainen 28:sta kansallisesti valitusta hankkeesta sai todistuksen ja mitalin, ja niiden edustajat osallistuvat palkintoseremoniaan, kun vuoden 2019 Kaarle Suuri -palkinto myönnetään YK:n pääsihteeri António Guterresille 30. toukokuuta. Guterres on palkintoraadin mukaan toiminut ”esimerkillisesti eurooppalaista yhteiskuntamallia edistääkseen”.

Vuoden 2019 voittajat

1. sija: Europhonica IT (Italia)

Europhonica IT on radio-ohjelma, joka päästää ääneen epäkaupallisia opiskelijamedioita. Toimitukseen kuuluu nuoria Ranskasta, Italiasta, Espanjasta, Portugalista, Kreikasta ja Saksasta, ja ohjelmaa lähetetään kerran kuukaudessa Euroopan parlamentista Strasbourgista.

2. sija: Eurooppalainen kansalaisuutesi (Suomi)

Eurooppalainen kansalaisuutesi on Euroopan nuorten parlamentin hanke, joka tarjoaa suomalaisille nuorille mahdollisuuden oppia EU:n päätöksenteosta ja eurooppalaisista kulttuureista helposti ymmärrettävällä tavalla. Hankkeeseen kuuluu paitsi luentoja kouluissa, myös neljä kansainvälistä tapahtumaa, joihin kokoontui yhteensä 500 nuorta keskustelemaan ajankohtaisista eurooppalaisista aiheista. Nuoret osallistuivat lisäksi parlamenttisimulaatioon.

3. sija: Muslimit anti-semitismiä vastaan (Itävalta)

Musliminuorten pilottihanke pyrkii lisäämään tietoisuutta antisemitismistä muslimien keskuudessa. Hankkeeseen kuuluu työpajoja asiantuntijoiden kanssa, ja muslimeille ja juutalaisille on luotu kohtaamispaikkoja yhteisen itävaltalaisen ja eurooppalaisen identiteetin luomiseksi.

Voit seurata keskustelua nuorisopalkinnosta somessa tunnisteella #ECYP2019