Turvallisuus 

Tämän kategorian tuotteet 

Schengen-tietojärjestelmän (SIS) jäsenmaat        

Turvallisuus 
 

Schengenin tietojärjestelmää vahvistetaan eurooppalaisten turvallisuuden takaamiseksi. Katso infografiikastamme, mikä muuttuu.

Viidensadan euron seteleitä lasketaan. ©AP Images/Euroopan unioni-EP        

Turvallisuus 
 

Mepit haluavat tehostaa terrorismin ja rikollisuuden vastaista taistelua tarkemmalla rahavirtojen kontrollilla ja rahanpesun vastaisilla toimilla.

Sotilaita kadulla turvaamassa rauhan viime vuosina yleistyneiden terrori-iskujen jälkeen.        

Turvallisuus 
 

Terrorismin torjuminen on yksi EU:n prioriteeteista. Kokosimme yhteen tärkeimpiä faktoja terrorismista ja EU:n toimista sitä vastaan.

Infografiikka terrori-iskujen sekä niihin liittyvien kuolonuhrien ja pidätysten määrän muutoksesta vuosien 2014 ja 2017 välillä.        

Turvallisuus 
 

Terrorismin uhka on muuttunut viime vuosina. Katso grafiikasta terrori-iskujen sekä niihin liittyvien kuolonuhrien ja pidätysten määrän muutos vuoden 2014 jälkeen.

Terrori-iskut useissa eurooppalaisissa kaupungeissa ovat järkyttäneet EU-kansalaisia ja tuoneet esiin avoimen yhteiskuntamme heikkoudet. Euroopan parlamentti säätää uusia lakeja terrorismin estämiseksi.        

Turvallisuus 
 

Terrorismin vastaisiin toimiin kuuluvat mm. vierastaistelijoiden pysäyttäminen, terrori-iskujen rahoituksen estäminen ja rajatarkastukset. Lue lisää terrorismin torjumisesta EU:ssa.