Turvallisuus 

Tämän kategorian tuotteet 

Terrori-iskut useissa eurooppalaisissa kaupungeissa ovat järkyttäneet EU-kansalaisia ja tuoneet esiin avoimen yhteiskuntamme heikkoudet. Euroopan parlamentti säätää uusia lakeja terrorismin estämiseksi.        

Turvallisuus 
 

Terrorismin vastaisiin toimiin kuuluvat mm. vierastaistelijoiden pysäyttäminen, terrori-iskujen rahoituksen estäminen ja rajatarkastukset. Lue lisää terrorismin torjumisesta EU:ssa.

Eurobarometre: terrorism ©AP Images/ European Union-EP        

Terrorismin uhka Euroopassa on korkea ja jopa 82 % kansalaisista toivoisi EU:n osallistuvan nykyistä aktiivisemmin sen torjumiseen. Parlamentin huhtikuussa toteutetusta Eurobarometri-mielipidekyselyssä tutkituista aloista juuri terrorismin vastainen toiminta oli se, jolla kansalaiset toivoivat eniten toimia EU:lta. Lue lisää tuloksista sekä parlamentin terrorismin vastaisista toimista.

ITW with MEP Paet on  European Defense Union        

Tänään Varsovassa alkaa Naton huippukokous, jossa allekirjoitetaan EU:n ja Naton yhteinen julistus järjestöjen välisen yhteistyön vahvistamisesta ja vastuiden tehokkaasta jakamisesta. Myös uuden Euroopan ulko- ja turvallisuuspoliittisen strategian mukaan unionin on parannettava puolustustaan. Onko aika nyt kypsä Nato-yhteistyön tiivistämiselle? Euroopan puolustusunionia käsittelevän mietinnön valmistellut virolaisjäsen Urmas Paet (ALDE) antoi arvionsa.

FB ITW with MEP Pabriks_        

Keskiviikon suorassa Facebook-lähetyksessämme parlamentin pääneuvottelija Artis Pabriks (EPP, Latvia) vastasi parlamentin seuraajien kysymyksiin uusista säännöistä, joilla EU pyrkii vahvistamaan ulkorajaansa. Mepit hyväksyivät tänään ehdotetun Euroopan raja- ja rannikkovartioston, jolla halutaan palauttaa Schengen-aluen toiminta unionin nykyistä rajanhallintavirastoa Frontexia vahvistamalla. Lue, mitä Artis Pabriks kertoi uudesta lainsäädännöstä ja katso koko haastattelu.

CYBER-SECURITY_FI.jpg        

Turvallisuus 
 

Kyberhyökkäykset voivat vahingoittaa vakavasti olennaista infrastruktuuria, kuten sähkönjakeluverkkoja tai ilmaliikenteen hallintaa. Suojautuakseen paremmin näiltä hyökkäyksiltä, Euroopan unioni valmistelee ensimmäistä kyberturvallisuutta koskevaa lainsäädäntöään, josta parlamentti keskustelee tiistaina ja äänestää keskiviikkona. Tutustu infografiikkaamme ja opi lisää erilaisista kyberturvallisuusuhista.

How to watch the next EP Facebook live interview?        

Parlamentti keskustelee tiistaina ja äänestää keskiviikkona uudesta järjestelmästä, jolla tähdätään EU:n ulkorajan parempaan hallintaan. Haastattelemme parlamentin pääneuvottelijaa Artis Pabriksia (EPP, Latvia) aiheesta suorassa Facebook-lähetyksessä keskiviikkona juuri ennen äänestystä kello 12 Suomen aikaa. Jatka lukemista ja selvitä, miten voit esittää kysymyksesi ja osallistua keskiviikon keskusteluun!

EU:n varustautuessa terrorismin vastaiseen taisteluun mepit ja asiantuntijat kertovat näkemyksensä viidestä keskeisestä keskustelunaiheesta.
       

Turvallisuus 
 

Noin 5000 EU-kansalaista on matkustanut konfliktialueille liittyäkseen terroristien riveihin. Palaavat vierastaistelijat ovat uhka myös unionin sisäiselle turvallisuudelle. Parlamentti työstää parhaillaan mietintöjä, jotka pakottaisivat myös EU-kansalaiset läpäisemään tarkastuksen unionin ulkorajoilla sekä tekisivät terroristi-iskun valmistelusta rikollista. Videomme antaa lisätietoa niistä keinoista, joita parlamentilla on käytössään terrorismin vastaisessa taistelussa.