Turvallisuus 

Tämän kategorian tuotteet 

Viidensadan euron seteleitä lasketaan. ©AP Images/Euroopan unioni-EP        

Turvallisuus 
 

Mepit haluavat tehostaa terrorismin ja rikollisuuden vastaista taistelua tarkemmalla rahavirtojen kontrollilla ja rahanpesun vastaisilla toimilla.

Sotilaita kadulla turvaamassa rauhan viime vuosina yleistyneiden terrori-iskujen jälkeen.        

Turvallisuus 
 

Terrorismin torjuminen on yksi EU:n prioriteeteista. Kokosimme yhteen tärkeimpiä faktoja terrorismista ja EU:n toimista sitä vastaan.

Infografiikka terrori-iskujen sekä niihin liittyvien kuolonuhrien ja pidätysten määrän muutoksesta vuosien 2014 ja 2017 välillä.        

Turvallisuus 
 

Terrorismin uhka on muuttunut viime vuosina. Katso grafiikasta terrori-iskujen sekä niihin liittyvien kuolonuhrien ja pidätysten määrän muutos vuoden 2014 jälkeen.

Terrori-iskut useissa eurooppalaisissa kaupungeissa ovat järkyttäneet EU-kansalaisia ja tuoneet esiin avoimen yhteiskuntamme heikkoudet. Euroopan parlamentti säätää uusia lakeja terrorismin estämiseksi.        

Turvallisuus 
 

Terrorismin vastaisiin toimiin kuuluvat mm. vierastaistelijoiden pysäyttäminen, terrori-iskujen rahoituksen estäminen ja rajatarkastukset. Lue lisää terrorismin torjumisesta EU:ssa.

Eurobarometre: terrorism ©AP Images/ European Union-EP        

Terrorismin uhka Euroopassa on korkea ja jopa 82 % kansalaisista toivoisi EU:n osallistuvan nykyistä aktiivisemmin sen torjumiseen. Parlamentin huhtikuussa toteutetusta Eurobarometri-mielipidekyselyssä tutkituista aloista juuri terrorismin vastainen toiminta oli se, jolla kansalaiset toivoivat eniten toimia EU:lta. Lue lisää tuloksista sekä parlamentin terrorismin vastaisista toimista.

ITW with MEP Paet on  European Defense Union        

Tänään Varsovassa alkaa Naton huippukokous, jossa allekirjoitetaan EU:n ja Naton yhteinen julistus järjestöjen välisen yhteistyön vahvistamisesta ja vastuiden tehokkaasta jakamisesta. Myös uuden Euroopan ulko- ja turvallisuuspoliittisen strategian mukaan unionin on parannettava puolustustaan. Onko aika nyt kypsä Nato-yhteistyön tiivistämiselle? Euroopan puolustusunionia käsittelevän mietinnön valmistellut virolaisjäsen Urmas Paet (ALDE) antoi arvionsa.