Helpoin ja nopein tapa saada tietoa Euroopan parlamentin päätöksistä on Twitterin kautta. 140 merkin verkostosta on tullut poliitikkojen, toimittajien ja uutisista kiinnostuneiden verkosto. Mutta miten löydät haluamasi Twitter-tilien joukosta? Uudelleen päivitetyn karttamme avulla pääset alkuun.

Lehdistötiedotteet, haastattelut, viimeisimmät äänestystulokset, EuroparlTV:n videot ja parlamentin tutkimuspalveluiden taustamuistiot - löydät kaikki nämä ja lisää Twitter-tiliemme kautta.


Metrokartan muotoon tehdyssä kartassa jokainen linja yhdistää samantyyppisiä tilejä. Klikkaa haluamaasi kohtaa ja pääset suoraan Twitteriin kyseessä olevalle tilille.


Uutisia suomeksi


Vaaleansinisellä linjalla olevat tilit ovat Euroopan parlamentin keskustilejä, joilta saat viimeisimmät artikkelit ja haastattelut suomeksi.


Paikalliset twiitit


Tummansininen linja yhdistää kaikki jäsenmaissa olevat parlamentin tiedotustoimistot. Twiitit ovat kansallisilla kielillä ja niissä on paikallisempaa sisältöä.


Valiokuntien anti


Oranssilla linjalla ovat kaikki 20 parlamentin valiokuntaa, kaksi alivaliokuntaa sekä yksi tutkintavaliokunta. Löydät sieltä äänestystulokset, tiedotteet ja tietoa kokouksista. Niiden kautta voi myös olla yhteydessä parlamentin valiokuntien tiedottajiin. Valiokuntien twiitit ovat englanniksi.


Mediapalvelut


Lyhyemmällä vihreällä linjalla ovat parlamentin mediapalvelut, mukaan lukien lehdistöpalvelun yleistili, päätiedottajan tili sekä viimeisimmät kuvat ja videot. Twiitit ovat englanniksi.


Tapahtumia ja muuta


Violetilla linjalla ovat tapahtumat ja muut parlamentin tilit, kuten nuorten eurooppalaisen Kaarle Suuri -palkinnon sekä Eurooppalaisen nuorisopalkinnon tilit. Twiitit ovat englanniksi.

 

Artikkeli ja infografiikka julkaistiin alun perin 28. maaliskuuta 2014, mutta päivitettyyn versioon on lisätty uusia "pysäkkejä".