Ilmainen interrail-lippu avaa Euroopan nuorille 

 
 

Jaa tämä sivu: 

Nuoret eurooppalaiset voivat jälleen ilmoittautua mukaan parlamentin tukemaan DiscoverEU-hankkeeseen saadakseen ilmaisen interrail-lipun.

Jos olet 18-vuotias tänä vuonna, EU:n kansalainen ja halukas tutustumaan Eurooppaan ja sen kulttuureihin, kannattaa tarttua tähän tilaisuuteen!

Vuoden 2014 Euroopan nuorisotapahtuman ehdotuksesta ja meppien ponnistelujen ansiosta noin 30 000 eurooppalaista 18-vuotiasta sai ilmaisen interrail-lipun EU-alueelle vuonna 2018. Nyt avatulla uudella ilmoittautumiskierroksella lippuja on jaossa ainakin 20 000 nuorelle.

Säännöt pähkinänkuoressa

 

  • Ilmoittautuminen uudelle hakukierrokselle on nyt auki ja päättyy 16. toukokuuta kello 12 (Keski-Euroopan aikaa eli klo 13 Suomen aikaa).
  • Lähes 30 000 nuorta sai viime vuonna ilmaisen interrail-lipun.
  • Haku on auki niille EU-kansalaisille, jotka ovat syntyneet 2. heinäkuuta 2000 ja 1. heinäkuuta 2001 välisenä aikana.
  • Osallistujat saavat matkustaa vähintään yhden ja enintään 30 päivää vähintään yhdessä toisessa Euroopan maassa 1.8.2019-31.1.2020 välisenä aikana.
  • Matkalippu kelpaa pääasiassa junissa, mutta joissain erityistapauksissa myös busseissa ja lautoilla, jotta kaikille voidaan taata mahdollisuus osallistua. Lentäminen sallitaan vain poikkeustapauksissa, jos mitään muuta yhteyttä ei ole (esimerkiksi EU:n syrjäisimmiltä alueilta saapuville osallistujille).
  • Osallistujat, joilla on liikuntarajoitteita tai muita erityistarpeita, saattavat saada lisäapua, esimerkiksi avustajan tai opaskoiran saamiseksi mukaan.

Ohjelmalle on avattu Euroopan nuorisoportaaliin omat sivut, joilta löytyy tarkempaa tietoa yksityiskohdista.

 

Euroopan parlamentin tuki

 

Parlamentti on ajanut vahvasti ajatusta ilmaisista interrail-lipuista 18-vuotiaille eurooppalaisille. Mepit ovat muun muassa hyväksyneet kolme päätöslauselmaa, jossa aloitetta tuetaan.

 

Ohjelman ansiosta eurooppalaiset nuoret pääsevät kokemaan Euroopan monimuotoisuuden sekä oppivat ymmärtämään toisiaan ja maanosaansa paremmin, mepit arvioivat. He myös uskovat, että kannustamalla nuoria matkustamaan EU:ssa ja tapaamaan ihmisiä muista maista voidaan edistää eurooppalaisen identiteetin syntymistä ja eurooppalaisten arvojen vahvistumista.