Ilmainen interrail-lippu avaa Euroopan nuorille 

 
 

Parlamentin aloite antaa nuorille mahdollisuuden ilmaiseen junamatkailuun Euroopassa tästä kesästä alkaen.

Jos olet 18-vuotias tänä vuonna, EU:n kansalainen ja halukas tutustumaan Eurooppaan ja sen kulttuureihin, kannattaa tarttua tähän tilaisuuteen.

 

Euroopan nuorisotapahtuman ehdotuksesta ja meppien ponnistelujen ansiosta noin 20 000–30 000 eurooppalaista 18-vuotiasta saa ilmaisen interrail-lipun Eurooppaan tänä kesänä. Myöhemmin ohjelmasta voivat hyötyä vielä useammat nuoret.

 

Säännöt pähkinänkuoressa

 

  • Noin 15 000 nuorta saa ilmaisen interrail-lipun, jonka voi käyttää heinä–syyskuussa.
  • Verkkoilmoittautuminen on avoinna 12.–26.6.2018. Myöhemmin tänä vuonna avataan toinen ilmoittautumiskierros.
  • Vain EU-kansalaiset, jotka ovat 18-vuotiaita 1. heinäkuuta 2018, voivat tehdä hakemuksen ilmaisesta lipusta ensimmäisellä ilmoittautumiskierroksella.
  • Osallistujat saavat matkustaa vähintään yhden ja enintään 30 päivää jopa neljässä eri Euroopan maassa.
  • Matkalippu kelpaa pääasiassa junissa, mutta joissain erityistapauksissa myös muita kulkuvälineitä on käytettävissä (esimerkiksi liikuntarajoitteisille henkilöillä tai syrjäseuduilla asuville).

 

Ohjelmalle on avattu Euroopan nuorisoportaaliin omat sivut, joilta löytyy tarkempaa tietoa yksityiskohdista.

 

Euroopan parlamentin tuki

 

Parlamentti on ajanut vahvasti ajatusta ilmaisista interrail-lipuista 18-vuotiaille eurooppalaisille. Mepit ovat muun muassa hyväksyneet kolme päätöslauselmaa, jossa aloitetta tuetaan.

 

Ohjelman ansiosta eurooppalaiset nuoret pääsevät kokemaan Euroopan monimuotoisuuden sekä oppivat ymmärtämään toisiaan ja maanosaansa paremmin, mepit arvioivat. He myös uskovat, että kannustamalla nuoria matkustamaan EU:ssa ja tapaamaan ihmisiä muista maista voidaan edistää eurooppalaisen identiteetin syntymistä ja eurooppalaisten arvojen vahvistumista.