Ilmainen interrail-lippu avaa Euroopan nuorille 

 
 

Jaa tämä sivu: 

Nuoret eurooppalaiset voivat jälleen ilmoittautua mukaan parlamentin tukemaan DiscoverEU-hankkeeseen saadakseen ilmaisen interrail-lipun.

Jos olet 18-vuotias tänä vuonna, EU:n kansalainen ja halukas tutustumaan Eurooppaan ja sen kulttuureihin, kannattaa tarttua tähän tilaisuuteen!

 

Vuoden 2014 Euroopan nuorisotapahtuman ehdotuksesta ja meppien ponnistelujen ansiosta noin 15 000 eurooppalaista 18-vuotiasta sai ilmaisen interrail-lipun EU-alueelle tänä kesänä. Nyt avatulla toisella ilmoittautumiskierroksella lippuja on jaossa ainakin 12 000 nuorelle.

 

Säännöt pähkinänkuoressa

 

  • Ilmoittautuminen toiselle kierrokselle on nyt auki ja päättyy 11. joulukuuta klo 12 (Keski-Euroopan aikaa. klo 13 Suomen aikaa).
  • Noin 15 000 nuorta sai tänä kesänä ilmaisen interrail-lipun, joka oli käytettävissä heinä–syyskuussa.
  • Toisella kierroksella jaetaan noin 12 000 lippua, jotka ovat käytettävissä 15.4.–31.10.2019.
  • Vain EU-kansalaiset, jotka ovat 18-vuotiaita 31. joulukuuta 2018, voivat tehdä hakemuksen ilmaisesta lipusta toisella ilmoittautumiskierroksella.
  • Osallistujat saavat matkustaa vähintään yhden ja enintään 30 päivää vähintään yhdessä toisessa Euroopan maassa.
  • Matkalippu kelpaa pääasiassa junissa, mutta joissain erityistapauksissa myös busseissa ja lautoilla, jotta kaikille voidaan taata mahdollisuus osallistua. Lentäminen sallitaan vain poikkeustapauksissa, jos mitään muuta yhteyttä ei ole (esimerkiksi EU:n syrjäisimmiltä alueilta saapuville osallistujille).
  • Osallistujat, joilla on liikuntarajoitteita tai muita erityistarpeita, saattavat saada lisäapua, esimerkiksi avustajan tai opaskoiran saamiseksi mukaan.

 

Ohjelmalle on avattu Euroopan nuorisoportaaliin omat sivut, joilta löytyy tarkempaa tietoa yksityiskohdista.

 

Euroopan parlamentin tuki

 

Parlamentti on ajanut vahvasti ajatusta ilmaisista interrail-lipuista 18-vuotiaille eurooppalaisille. Mepit ovat muun muassa hyväksyneet kolme päätöslauselmaa, jossa aloitetta tuetaan.

 

Ohjelman ansiosta eurooppalaiset nuoret pääsevät kokemaan Euroopan monimuotoisuuden sekä oppivat ymmärtämään toisiaan ja maanosaansa paremmin, mepit arvioivat. He myös uskovat, että kannustamalla nuoria matkustamaan EU:ssa ja tapaamaan ihmisiä muista maista voidaan edistää eurooppalaisen identiteetin syntymistä ja eurooppalaisten arvojen vahvistumista.