Päänavigointiin (paina Enter-näppäintä)
Suoraan sivun sisältöihin (paina Enter)
Muiden verkkosivustojen luetteloon (paina Enter-näppäintä)

Eurovaaliennuste 2014: Mahdollinen paikkajako

Muut Artikkeli - Toimielimet24-03-2014 - 18:06
 
Viimeisin ennuste 19.5.2014.   Viimeisin ennuste 19.5.2014.

Miltä Euroopan parlamentti näyttää toukokuussa olevien eurovaalien jälkeen? Euroopan parlamentti on luonut yhdessä TNS Opinionin kanssa ennusteen siitä, miltä paikkajako näyttäisi tämän hetkisen EU-jäsenmaissa vallitsevan yleisen mielipiteen perusteella. Ennuste on tarkoitus päivittää viikoittain.


Oheinen kaavio ei ole mielipidetiedustelu siitä, keitä ihmiset äänestäisivät vaalipäivänä, vaan katsaus asenneilmastoon EU-maissa. Lopullinen virallinen parlamentin kokoonpano tiedetään vasta vaalien jälkeen ensimmäisessä täysistunnossa heinäkuun alussa.


Metodologia


Ennuste perustuu viikoittaiseen eurooppalaisten ja kansallisten mielipidetiedustelujen koontiin, joka suoritetaan 28 jäsenmaassa. Jokaisen puolueen paikkamäärä ennustetaan ottaen huomioon kansalliset vaalilait, äänestysjärjestelmät sekä äänikynnykset.


Kaavioon on käytetty jokaisesta jäsenmaasta kahdesta kolmeen viimeisintä mielipidetiedustelua. Jos keskiarvon laskeminen ei ole mahdollista, vain viimeisin eurooppalainen tai kansallinen galluppi on otettu huomioon.


Tämän viikon ennuste pohjautuu mielipidetiedusteluihin, jotka on tehty jäsenmaissa 13.5-19.5.


Paikkajako


Puolueet, jotka kuuluvat tällä hetkellä Euroopan parlamentin poliittiseen ryhmään tai ovat vastaavan Euroopan tason poliittisen puolueen jäseniä, on laskettu automaattisesti kyseessä olevan poliittisen ryhmän jäseniksi.


Tällä hetkellä parlamentissa olevat sitoutumattomat on automaattisesti laskettu sitoutumattomiksi myös tässä ennusteessa.


Puolueet, joiden ryhmänvalinta ei ole selvä, on laskettu "muut (others)" -kategoriaan. Muut-kategoria on jaettu tasapuolisesti oikean ja vasemman poliittisen laidan kesken, jotta se ei vääristäisi lopputulosta.


Lähde: Euroopan parlamentti ja TNS Opinion

Viite : 20140324STO39616
Päivitetty: ( 21-05-2014 - 17:52)