Päänavigointiin (paina Enter-näppäintä)
Suoraan sivun sisältöihin (paina Enter)
Muiden verkkosivustojen luetteloon (paina Enter-näppäintä)

Uutishuone

Oikeus- ja kansalaisuusasiat

 

Suora lähetys: Seminaari sukupuolten tasa-arvosta

Muut Naisten oikeudet / tasa-arvo02-09-2014 - 18:41
Sukupuolten tasa-arvo, kuvituskuva  

Parlamentti järjestää keskiviikkona 3. syyskuuta seminaarin "A new strategy for gender equality post 2015". Tilaisuudessa keskustellaan naisten aseman kehittämisestä ja sukupuolten tasa-arvon parantamisesta. Voit seurata keskustelua oikealla olevien linkkien avulla. (Lue lisää: Suora lähetys: Seminaari sukupuolten tasa-arvosta )

 
 

Garcia Perez: Sitä ei voida hyväksyä, että äitiysloman uudistaminen ei etene

Muut Naisten oikeudet / tasa-arvo15-07-2014 - 17:26
Haastattelussa MEP Garcia Perez  

Parlamentti äänesti lokakuussa 2010, että täyden palkan äitiysloman pituus pitäisi olla vähintään 20 viikkoa eli viisi kuukautta. Neljä vuotta myöhemmin uudistus on edelleen jumissa neuvostossa, ja komissio on todennut, että haluaa perua lakiesityksen. Parlamentin naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnan uusi puheenjohtaja espanjalainen sosiaalidemokraatti Iratxe García Pérez kertoi asiasta lisää. (Lue lisää: Garcia Perez: Sitä ei voida hyväksyä, että äitiysloman uudistaminen ei etene )

 
 

Maailman pakolaispäivä: Apua hädänalaisille

Muut Turvapaikkapolitiikka20-06-2014 - 13:16
Syyrialaisia pakolaislapsia ©BELGA-Jodi Hilton-NurPhoto  

Joka vuosi sodat, vaino ja luonnonmullistukset ajavat miljoonia ihmisiä kodeistaan. Osa toivoo löytävänsä turvaa EU:n alueelta. Viime vuonna jäsenmaat ottivat vastaan 135 700 turvapaikanhakijaa, joista noin puolelle myönnettiin pakolaisen asema. (Lue lisää: Maailman pakolaispäivä: Apua hädänalaisille )

 
 

Euroopan parlamentin vaalit: Tulokset avoimessa datamuodossa

Muut Kansalaisten oikeudet19-05-2014 - 11:54
Euroopan parlamentin vaalien tulokset: Avoin data  

Sunnuntai-iltana kaikissa uutistoimituksissa on kiire. On Euroopan parlamentin vaalien tulosilta, ja toimittajat odottavat kuumeisesti ensimmäisiä tulostietoja. Euroopan parlamentti on siksi päättänyt julkistaa tuloksia avoimessa datamuodossa, jotta media, bloggaajat ja muut kiinnostuneet käyttäjät saavat automaattisesti noudettua raakadatan ja julkaistua sen omilla verkkosivuillaan nopeasti. (Lue lisää: Euroopan parlamentin vaalit: Tulokset avoimessa datamuodossa )

 
 

Kalastusta kestävin menetelmin Irlannissa

Muut Oikeus- ja sisäasiat29-04-2014 - 14:42
 

Aina kun Stephen McHalen mertaan tarttuu munia kantava hummeri, hän merkitsee sen pyrstön merkiksi muille kalastajille, jotta kalastajat tietäisivät olla pyydystämättä sitä. Tämä on tyypillinen McHalen käyttämä kestävän kalastuksen menetelmä ja sen tarkoitus on auttaa suojelemaan paikallisia kalakantoja. ”Kalastamme markkinoille, jonka kysynnän ja tarpeet paikalliset, lähellä kalastusalueitamme asuvat myyjät tietävät. Näin markkinoilla ei pyöri ylijäämäkalaa”, hän kertoi. (Lue lisää: Kalastusta kestävin menetelmin Irlannissa )

 
 

Białowieżan kansallispuisto: Luontoa ilman rajoja

Muut Oikeus- ja sisäasiat10-04-2014 - 15:28
Bialowieskin kansallispuisto Puolassa  

Białowieżan kansallispuiston eläimet eivät tunne rajoja, sillä metsäalue ulottuu Koillis-Puolasta Valko-Venäjälle. Villisiat ja sudet liikkuvat alueella vapaasti. "Maiden rajat on merkitty selkein aidoin, mutta eläimet kaivautuvat niiden ali ja ylittävät rajat helposti", kertoi Karol Wojciechowski, joka työskentelee Puolan puolella kansallispuistoa. Metsä on nimetty ainutlaatuisen biodiversiteettinsä vuoksi maailmanperintöön kuuluvaksi alueeksi. (Lue lisää: Białowieżan kansallispuisto: Luontoa ilman rajoja )

 
 

Taivas rajana? Euroopan lentomarkkinat käyntiin

Muut Toimielimet / Oikeus- ja sisäasiat04-04-2014 - 14:16
Lentoliikenne Euroopassa.  

Arran-saaren jälkeen aukeaa meri, joka erottaa toisistaan Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvallat. Vain muutama sata metriä saaresta sisämaahan päin on Länsi-Skotlannin Prestwickissä sijaitseva Oceanic Area Control Centre (OACC) -lennonjohtokeskus, joka valvoo lentoliikennettä Pohjois-Atlantin itäpuoliskolla, joka ulottuu Azereilta Islantiin. Keskus on Euroopan lentoliikenteen uudistamisen etujoukoissa. Tavoitteena on tehdä lennoista lyhyempiä, vihreämpiä ja halvempia. (Lue lisää: Taivas rajana? Euroopan lentomarkkinat käyntiin )

 
 

Nestor: Universumin mysteerien salat paljastuvat merenpohjasta

Muut Oikeus- ja sisäasiat31-03-2014 - 12:08
Nestor-projekti Kreikassa.  

Antiikin kreikkalaiset puhuivat atomien olemassaolosta jo 2 000 vuotta ennen niiden löytämistä tieteen keinoin. Heidän jälkeläisensä ovat yhä tieteen eturintamassa, minkä osoittaa Lounais-Kreikan Pylosissa käynnissä oleva Nestor-hanke. Yhtenä tavoitteista on rakentaa vedenalainen teleskooppi Välimeren pohjaan neutriinojen jäljittämiseksi. (Lue lisää: Nestor: Universumin mysteerien salat paljastuvat merenpohjasta )

 
 

El Barco de Ávila: Kielten rajamailla

Muut Oikeus- ja sisäasiat21-03-2014 - 10:17
Espanjan rajalla  

Vielä 83 vuoden iässä on asioita opittavana. Joka aamu Peter McMurdie käyttää espanjan kielen taitoaan pienessä El Barco de Ávilan kaupungissa 200 kilometriä Madridista länteen. "Se on jännittävä ja hyvin palkitseva kokemus", kertoo entinen BBC-insinööri Lontoosta. "Ymmärrän espanjaa melko hyvin ja rakastan uusien kielien oppimista." Hän on todennut monen muun lailla, että kielen oppiminen on avain uuteen kulttuuriin. (Lue lisää: El Barco de Ávila: Kielten rajamailla )

 
 

Some-kokeilu: Cercas kertoi kansalaisilta saamastaan troika-palautteesta

Muut Kansalaisten oikeudet19-03-2014 - 16:37
Alejandro Cercas  

Euroopan parlamentti avasi joulukuussa LinkedIn:iin avoimen keskusteluryhmän troikan sosiaalisista vaikutuksista kriisimaissa. Tavoitteena oli saada kansalaisilta palautetta valmisteilla ollutta mietintöä koskien. Kolmen kuukauden konsultaation jälkeen mietintö hyväksyttiin parlamentissa 13.3.2014. Mietinnön laatija Alejandro Cercas kertoi kokemuksistaan sosiaalisen median kokeilun suhteen. (Lue lisää: Some-kokeilu: Cercas kertoi kansalaisilta saamastaan troika-palautteesta )