Jaa tämä sivu: 

Perpetuum Mobilen "Artist at Risk" on yksi 50 voittajasta, joille Euroopan parlamentti myöntää Euroopan kansalaisen palkinnon tänä vuonna. Vuodesta 2008 lähtien myönnetty palkinto annetaan kansalaisille tai järjestöille, jotka ovat edistäneet kansalaisten parempaa keskinäistä ymmärrystä ja lähentymistä tai helpottaneet rajat ylittävää tai valtioiden välistä yhteistyötä Euroopan unionissa. Voittajat kutsutaan yhteiseen päätapahtumaan Brysseliin lokakuussa.

Perpetuum Mobilen perustama "Artist at Risk" tukee taiteilijoita, kuraattoreita ja kriitikoita, joita on uhattu tai vainottu eripuolilla maailmaa. Artist at Risk tarjoaa mm. lyhytaikaisia vierailuja varten taitailijaresidenssejä taiteilijoille, joita on uhattu kotimaissaan. 


Palkinnon myönsi Euroopan kansalaisen palkinnon kanslia, jonka puheenjohtajana toimi parlamentin varapuhemies Sylvie Guillaume (S&D, Ranska). Voittajat valittiin kanslian kokouksessa Brysselissä 1.6.2016.


Euroopan kansalaisen palkinto


Euroopan kansalaisen palkinto on jaettu vuodesta 2008 lähtien projekteille ja aloitteille, joilla edistetään rajat ylittävää yhteistyötä sekä kansojen välistä yhteisymmärrystä EU:n sisällä.


Jokaisella mepillä on oikeus ehdottaa yhtä ehdokasta, joka voi olla henkilö, ryhmä tai järjestö. Kansalliset tuomaristot, joihin kuuluu vähintään kolme meppiä, laittavat ehdokkaat järjestykseen ja tekevät suosituksen palkinnon saajista. Palkinnon myöntävään kansliaan kuuluu muun muassa parlamentin varapuhemiehiä.