Tällä kertaa äänestän 

 
 

Jaa tämä sivu: 

Vapaaehtoiset järjestävät Euroopan laajuista ruohonjuuritason kampanjaa lisätäkseen keskustelua EU-vaaleista ja rohkaistakseen mahdollisimman monia äänestämään.

Euroopan parlamentti on julkaissut tälläkertaaäänestän.eu -verkkosivun 24 kielellä. Sivusto tukee kaikissa EU-maissa yli 300 000 vapaaehtoista, jotka ovat sitoutuneet rohkaisemaan ihmisiä äänestämään EU-vaaleissa 26. toukokuuta 2019.

Tälläkertaaäänestän.eu on puolueeton yhteisö, jonka tavoite on lisätä yleistä tietoisuutta demokratiasta: ”Ei ole riittävää toivoa parempaa tulevaisuutta: tällä kertaa jokaisen meistä täytyy ottaa myös vastuu tulevaisuudesta.”

Ihmisten johtama kampanja

Euroopan parlamentti ei vain pyri innostamaan eurooppalaisia äänestämään EU-vaaleissa, vaan pyytää heitä myös levittämään sanaa vaaleista sekä innostamaan perheensä, kaverinsa, naapurinsa ja omat yhteisönsä mukaan.

#tälläkertaaäänestän

Vapaaehtoiset käyttävät sosiaalisen median kanavia ja järjestävät tapahtumia edistääkseen kampanjaa eurooppalaisesta demokratiasta. He tuovat ihmisiä yhteen, keskustelevat itselleen tärkeistä aiheista ja Euroopan tulevaisuudesta.

Tietoa paikallisella tasolla

Parlamentin yhteystoimistot jäsenvaltioissa toimivat paikallisiin tarpeisiin mukautettuina tietokeskuksina. Ne tukevat julkista keskustelua tarjoamalla paikallisia foorumeja, helppokäyttöisiä online-välineitä, seminaareja ja tiedotusaineistoa. Nopean vastauksen tarjoavat palvelut, kuten Näin EU toimii hyväkseni, Ask EP, Usein esitettyjä kysymyksiä Euroopan parlamentista ja #EUandME (Euroopan komission tarjoama palvelu) ovat saatavilla kaikilla kielillä. Lisäksi uudessa Citizens App -sovelluksessa on tarjolla paljon tietoa Euroopan Unionista.

Yhteystiedot medialle täällä.

Tapahtumat lähistölläsi

Voit tavata aktiivisimmat vapaaehtoiset lähelläsi. Kaikki tulevat tapahtumat on listattu tällä sivustolla.

Tapahtumia ympäri Eurooppaa

DHL-yhtiön henkilökunta kampanjoi EU-vaaleissa äänestämisen puolesta 

Järjestöt, yritykset, aktiiviset henkilöt ja Euroopan parlamentin kumppanit ovat järjestäneet viimeisten kuukausien aikana - tai tulevat vielä järjestämään ennen EU-vaaleja - yli 2000 tapahtumaa.

Aktivistien tai järjestöjen järjestämät tapahtumat

Vaikuttajien tai tunnettujen henkilöiden järjestämät tapahtumat

Yritysten järjestämät tapahtumat

Vapaaehtoisten järjestämät tapahtumat 

Suomessa #tälläkertaaäänestän -kampanjaan on rekisteröitynyt yli 600 tukijaa. Myös kokoontumisia on jo alettu järjestää.

Parlamentin Suomen-toimisto järjesti perjantaina 19.10. käynnistystapahtuman nuorten EU-supervuoteen 2019. Paikalla oli parikymmentä nuorta, jotka pääsivät keskustelemaan meppien Anneli Jäätteenmäen ja Nils Torvaldsin sekä suomalaisten kansalaisjärjestöjen edustajien kanssa. He ideoivat uusia tapoja nostaa suomalaisnuorille tärkeitä EU-aiheita, kuten ilmastonmuutosta ja maahanmuuttoa, laajemmin julkiseen keskusteluun ja esimerkiksi koulujen opetussisältöihin. Myös pääkaupunkiseudun paikallislehtien edustajia oli kutsuttu tapahtumaan.

Kampanja on esillä seuraavissa paikallistapahtumissa jo marraskuussa ja jatkuu koko kevään 2019.

#tälläkertaaäänestän -kampanjan yhteyshenkilöt Suomessa

Hannariikka Nieminen
Tiedottaja, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto
puh. +358 (0)9 622 04 514, +358 (0)400 429 149
hannariikka.nieminen@europarl.europa.eu

Reeta Niemonen
Tiedottaja, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto
puh. +358 (0)9 622 04532
reeta.niemonen@europarl.europa.eu

Miten äänestää

Euroopan parlamentin EU-vaaleja koskevalta sivustolta saa yksityiskohtaista tietoa kansallisista äänestyssäännöistä. Sivustolla on lisäksi linkkejä muille hyödyllisille virallisille sivustoille.

Uusi EU-visa

Kansalaiset voivat testata ja vertailla EU-tietouttaan uudella EU-visalla. Sen tulokset on helppo jakaa ja visa on lisäksi helppo upottaa ulkopuolisille nettisivustoille.