Vijesti 

Coming up in the second semester of 2017        

Europska pitanja 
 

Europski parlament priprema se za sezonu velikih političkih rasprava i odluka o zaštiti okoliša i klimatskim promjenama, migracijama te digitalnom tržištu.

European Health Insurance Card: keeping you safe abroad        

Društvo 
 

Iznenadna boljka može naštetiti i najbolje pripremljenim ljetovanjima. Izbjegnite neugodna iznenađenja i pripremite svoju Europsku karticu zdravstvenog osiguranja. Više u videu ispod.

Your rights while travelling in Europe        

Društvo 
 

Došlo je ljeto, vrijeme kada brojni Europljani putuju u toplije krajeve. No, što ako nešto s letom ne krene po planu? Upoznajte se sa svojim pravima.

EMBARGO_25-07_LuxFilmSelections_MUTE RED        

Europska pitanja 
 

Tri filma u finalu filmske Nagrade LUX Europskog parlamenta su francuski BPM, švedsko-dansko-norveški Sameblod i Western u njemačkoj, bugarskoj i austrijskoj koprodukciji.

Swimming safely in European waters        

Društvo 
 

Prema godišnjem izvješću Europske agencije za okoliš, više od 85 posto kupališta u Europi ocijenjeno je izvrsnim, što znači da ne sadrže zagađivače štetne za ljudsko zdravlje i okoliš.

??eng.newsroom.sharingZone.shareOn_hr_HR??

Pripremamo se za sezonu velikih političkih rasprava o zaštiti okoliša, migracijama te digitalnom tržištu. ↓↓ Više ➡… https://t.co/lklT99DkdA

Vidi također: 

infographic illustration        

Društvo 
 

Dok većina Europljana govori najmanje jedan strani jezik, Europski parlament i dalje nudi prijenos plenarnih zasjedanja na svim služenim jezicima Europske unije.

>        

Društvo 
 

Šume su iznimno bitne u borbi protiv klimatskih promjena, stoga Europski parlament radi na pravilima za zdrave šume u državama članicama. Više u infografici.

Simone Veil        

Europska pitanja 
 

Zastupnici odaju počast prvoj predsjednici Europskog parlamenta Simone Veil u Strasbourgu, 4. srpnja. Veil je preminula u 89. godini.

Mail notification 

Prijavite se za primanje novosti