Vijesti 

Featured 

ESF+: Racionaliziranje Europskog socijalnog fonda        

Društvo 
 

Izmijenjeni Europski socijalni fond učinkovitije će odgovarati na izazove nezaposlenosti i siromaštva, jačajući socijalnu dimenziju Europske unije.

Podijelite na Twitter

Gdje biste putovali kada biste dobili besplatnu jednomjesečnu kartu za vlak bilo gdje u Europi? 🚆 👣 Ako imate 18 g… https://t.co/zlXMvpXiCG

Vidi također: 

infographie illustration        

Svijet 
 

Tijekom plenarne sjednice u prosincu zastupnici glasuju o prijedlogu trgovinskog sporazuma s Japanom, ali to nije jedini trgovinski sporazum na kojem se trenutno radi. Više u pregledu.

EP this week        

Europska pitanja 
 

Na rasporedu je glasovanje o prijedlozima za sprječavanje terorizma i jačanju postupka autorizacije pesticida. Zastupnici također glasuju o ažuriranim pravilima o kratkotrajnim vizama.

This time I'm voting because too many young people are still without work        

Društvo 
 

Nezaposlenost mladih i dalje je ključno pitanje u Europi. Saznajte koje mjere EU poduzima kako bi se stopa nezaposlenosti među mladima smanjila.

The attacks in Paris on the night of Friday 13 November by gunmen and suicide bombers hit a concert hall, a major stadium, restaurants and bars, almost simultaneously - and left 130 people dead and hundreds wounded with more than 100 in a critical condition.        

Bolja suradnja obavještajnih službi, borba protiv radikalizacije, praćenje financiranja terorističkih organizacija i pomoć za žrtve neke su od mjera koje predlaže Odbor za protuterorizam.

Zagađenje mikroplastikom        

Društvo 
 

Od kuda dolazi mikroplastika i koje su posljedice? Otkrijte ključne činjenice o mikroplastici te na kojim rješenjima radi Europska unija.

Mail notification 

Prijavite se za primanje novosti