Parlament domaćin konferenciji o čistoj energiji  

 
 

Podijeli ovu stranicu: 

Prijaviti se možete do 31. listopada. 

Europski parlament će 7. studenog u Bruxellesu ugostiti konferenciju na visokoj razini o obnovljivoj energiji pod nazivom Financiranje energetske tranzicije za radna mjesta, rast i ulaganja.

Značajna ulaganja potrebna su u energetskom sektoru kako bi se postigli ambiciozni ciljevi Europske unije u pogledu klimatskih promjena i Sporazuma iz Pariza. Paket zakona o čistoj energiji za sve Europljane postavlja pravni okvir za transformaciju prema obnovljivim izvorima energije.

Koji faktori utječu na razvoj i kako ga ubrzati? Europski parlament će 7. studenog u Bruxellesu ugostiti konferenciju na visokoj razini o financiranju prelaska na obnovljivu energiju za sve Europljane. Događaj zajedno organiziraju Komisija i Parlament.

Na konferenciji, koja je namijenjena tvorcima politika, ulagačkoj zajednici, sudionicima na energetskom tržištu i drugim dionicima, razmatrat će se paket za čistu energiju, pri čemu će rasprava biti usmjerena na nekoliko područja:

  • trenutna i buduća uloga financijske podrške EU-a u energetskoj tranziciji;
  • kako omogućiti prelazak na čistu energiju;
  • podupiranje prijelaza na čistu i učinkovitu energiju na lokalnoj razini;
  • ulaganje u velike energetske projekte, što uključuje infrastrukturu za prekogranični prijenos;
  • infrastruktura za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora.

Energija je ključno pitanje europskog gospodarstva. Globalno zatopljenje i smanjenje rezervi fosilnih goriva čini energetiku i prelazak na čiste, obnovljive izvore energije strateškim pitanjem očuvanja ekonomije i našeg načina života. Kako bi se postigli ciljevi EU-a procjenjuje se da je potrebno dodatnih 379 milijardi eura ulaganja godišnje između 2020. i 2030. u učinkovitost, obnovljive izvore i infrastrukturu.

Za konferenciju se možete registrirati putem obrasca na internetskim stranicama.