Pridružite nam se na konferenciji o prilikama i izazovima digitalnog gospodarstva  

 
 

Podijeli ovu stranicu: 

Najava konferencije  

Konferencija na visokoj razini pod nazivom „Stvaranje naše digitalne budućnosti: izazov digitalne revolucije“ održava se u Europskom parlamentu u Bruxellesu, 25. travnja. Uključite se!

Dovršen projekt Zajedničkog digitalnog tržišta europskom bi gospodarstvu, prema procjenama, dodao 415 milijarde eura godišnje, stvorio radna mjesta i otvorio nove prilike. Međutim, dok tehnologija otvara nove mogućnosti za poduzeća, digitalne razlike unutar EU-a sprječavaju neke države članice da jednako koriste mogućnosti.

 

Kako EU podržava vrijednosti, razvija podatkovnu ekonomiju i koristi tehnologije nove generacije, kao što su internet stvari, cloud računarstvo, velike podatke i analizu podataka? Istovremeno, kako održati povjerenje građana koji koriste internet za informiranje (80%) i čitanje vijesti (70%)?

 

O ovim i drugim temama raspravljat će stručnjaci, zakonodavci, dionici i donositelji odluka 25. travnja na konferenciji koju organiziraju Europski parlament i Europska komisija, a kojoj je domaćin Parlament u Bruxellesu.

 

Teme panela:

 

  • Ulaganje u povezanost i infrastrukturu gospodarstva utemeljenog na podacima (5G, HPC, AI) i izbjegavanje stvaranja digitalnih razlika
  • Inovacije u digitalnoj eri utemeljene na boljem pristupi, korištenju i ponovnom korištenju podataka
  • Prednosti, izazovi i prilike za građane koji su korisnici digitalnih usluga i kako zadržati njihovo povjerenje
  • Zajedničko digitalno tržište za europska poduzeća kako bi poslovali prekogranično i u jednakom okruženju bez prepreka

 

Konferencija počinje u 14:30, vrata se za sudionike otvaraju u 13:00. Pratite uživo na internetskim stranicama.