Prioriteti klubova zastupnika Parlamenta: Europski konzervativci i reformisti 

 
 

Podijeli ovu stranicu: 

Klub desnog centra, Europski konzervativci i reformisti (ECR), šesta je najveća snaga u trenutnom sastavu Parlamenta.

Tijekom europskih izbora u svibnju oko 200 milijuna Europljana izabralo je zastupnike koji ih predstavljaju u Parlamentu u sljedećih pet godina. Ti zastupnici organizirani su u sedam klubova zastupnika koji se sastavljaju na temelju političkih uvjerenja. U našim videozapisima saznajte prioritete svakog kluba.


Klub Europski konzervativci i reformisti osnovan je 2009. godine. Ima 62 člana u Parlamentu, i šesto mjesto po veličinu od sedam klubova zastupnika u trenutnom sazivu. Članovi dolaze iz 15 država članica EU-a.


Klub ima dva supredsjednika: Ryszarda Legutka, poljskog zastupnika koji je supredsjednik od 2017. i treći put 2019. izabran za zastupnika u Parlamentu, te talijanskog Raffaela Fitta, koji u lipnju izabran za supredsjednika. Bio je zastupnik u 1999. i 2000. i od 2014. Klub ima šest potpredsjednika.


Klub ECR vjeruje da se Europa treba promijeniti i ići u smjeru decentralizacije i manje birokracije. Žele poticati poštenu i slobodnu trgovinu i ekonomski oporavak, rast i konkurentnost, kao i reformu sustava migracija EU-a.


Dva od 20 predsjednika parlamentarnih odbora članovi su kluba zastupnika ECR-a.