Podijeli ovu stranicu: 

članci 

Antonio Tajani        

Antonio Tajani izabran je za predsjednika Europskog parlamenta 17. siječnja 2017, naslijedivši tako Martina Schulza. Dosadašnji potpredsjednik iz Europske pučke stranke dobio je povjerenje 351 zastupnika u zadnjem, četvrtom, krugu izbora pobijedivši sunarodnjaka Giannija Pittellu (S&D). Njegov mandat istječe 2019. godine s novim europskim izborima.

infographic illustration on Who's who in the European Parliament        

Antonio Tajani novi je predsjednik Europskog parlamenta od 17. siječnja, a danas, 18. siječnja, zastupnici su izabrali i 14 potpredsjednika te pet kvestora za drugu polovicu mandata koji traje do 2019. godine. Tko je tko u predsjedništvu Parlamenta, provjerite u infografici.

The new President of the European Parliament is Antonio Tajani        
Priopćenje za tisak 

Priopćenje za tisak 

Antonio Tajani (EPP, IT) pobijedio je na izborima za predsjednika Europskog parlamenta u četvrtom krugu osvojivši 351 glas. Gianni Pittella ( S&D, IT) je osvojio 282 glasova.

članci 

An MEP casts his vote for the elections of European Parliament VPs        
Priopćenje za tisak 

Priopćenje za tisak 

Nakon izbora predsjednika EP-a, zastupnici su u srijedu izabrali 14 potpredsjednika u dva kruga . Da bi bili izabrani kandidati moraju dobiti aposlutnu većinu važećih glasova u prvom ili drugom krugu. Novi potpredsjednici dolaze iz šest klubova zstupnika. Zastupnici su aklamacijom izabrali 5 kvestora.

Antonio Tajani elected European Parliament's new president        

Antonio Tajani izabran je za novog predsjednika Europskog parlamenta 17. siječnja u Strasbourgu u četvrtom i odlučujućem krugu glasovanja. U obraćanju nakon objave rezultata Tajani, kandidat Europske pučke stranke, pohvalio je demokratski postupak i obećao zastupati sve zastupnike.