Različita kvaliteta proizvoda na tržištu: Zastupnici predlažu rješenja 

 
 

Podijeli ovu stranicu: 

Proizvodi koji se prodaju pod istim imenom i u istom pakiranju trebaju imati i isti sastav, kaže izvješće o dvojnoj kvaliteti proizvoda na jedinstvenom tržištu.

Izvješće koje su zastupnici usvojili na plenarnom zasjedanju 13. rujna kaže da je potrošačima treba omogućiti točne i jednostavno-shvatljive informacije.

„U slučaju izmjene proizvoda zbog bilo kojeg razloga, potrošači imaju pravo biti informirani o tome na jasan i transparentan način“, kaže izvjestiteljica Olga Sehnalová (S&D, Češka).

Izvješće traži da se usvoji zajedničko ispitivanje kako bi se utvrdilo koliko je raširen problem te poziva udruge potrošača zemalja članica na suradnju. Proizvođačima se predlaže oznaka kojom jamče da je proizvod jednake kvalitete na cijelom tržištu EU-a.

Zastupnici su također podržali izdvajanje dva milijuna eura za Zajednički istraživački centar kako bi se razvila bolja europska metodologija i uskladio postupak ispitivanja proizvoda.

 

Razlike u proizvodima

Manje mesa u mesnim proizvodima, manje kakaa u čokoladi, umjetna sladila umjesto šećera. Istraživanja su pokazala da su neki proizvodi plasirani u istočnim i središnjim zemljama EU-a manje kvalitete nego oni koji se prodaju u zapadnim državama. Testirani su sokovi, meso, riba, mliječni proizvodi, čajevi i slatkiši.

 Riblji štapići sadržavali su manje ribe u Slovačkoj nego u Austriji (58% - 65%), u sokovima u Slovačkoj i Češkoj nije bilo naranče u sokovima od naranče dok su njemačke verzije sadržavale tri posto koncentrata. U Mađarskoj se 71 proizvod od 96 ispitanih razlikovao od istog proizvoda i Italiji i Austriji. Razlike su također pronađene u kozmetici, deterdžentu i hrani za ljubimce.

 Prilagodba proizvoda lokalnim ukusima, navikama i cijenama je standardni i zakoniti postupak. Razlika u okusu hrane može biti posljedica korištenja lokalnih sastojaka ili jeftinijih sastojaka zbog slabije kupovne moći. Međutim, u ovim slučajevima cijene su iste ili čak i više, a o razlikama nema nikakvih indikacija na pakiranju proizvoda.

„Ako proizvođači žele mijenjati proizvod koji prodaju pod istim imenom, potrošači trebaju znati koje su razlike, inače ih se vara“, rekla je Sehnalová.

 

 

Europski parlament o dvostrukoj kvaliteti

Kako bi se pomoglo državama članicama da identificiraju nezakonite prakse, Komisija je objavila smjernice o provođenju zakona EU-a u slučaju niže kvalitete istih proizvoda koje su predstavljene u Odboru za unutarnje tržište 11. listopada.

„Tvrtke mogu na zakonit način nuditi različite proizvode, ali to mora biti jasno potrošačima, njih se ne smije varati“, objasnio je Francisco Fonseca Morillo iz Europske komisije koja nudi dva milijuna eura za provođenje budućih studija nadzora kvalitete.

Zastupnici koji su se uključili u raspravu zadovoljni su što se nešto poduzima na razini EU-a, ali smatraju da smjernice nisu dovoljan alat, jer, primjerice, ne pokrivaju ostale proizvode.

Hrvatska zastupnica Biljana Borzan (S&D) koja stoji iza provođenje ispitivanja u Hrvatskoj smatra da „postojeći pravni okvir nije dostatan. Da jest, danas ne bismo imali ovaj problem.“