Izravan pristup glavnom izborniku (Pritisni „Enter”)
Pristup sadržaju stranice (pritisnite tipku „Enter”)
Izravan pristup ostalim internetskim stranicama (Pritisni „Enter”)

Vijesti i priopćenja

Nacionalna stajališta

 

Sve veći broj europskih građana smatra da je članstvo u EU dobra stvar

Budućnost Europe/Europske integracije − Hrvatska − 16-05-2017 - 12:00
logo  

• Podrška građana članstvu u EU raste • Velika većina europskih građana preferira zajednički europski odgovor na globalne izazove • Tri četvrtine građana EU-a želi da EU čini više po pitanju terorizma, nezaposlenosti, okoliša i poreznih prijevara Sve je veći broj europskih građana koji misle da je pripadanje Europskoj uniji dobra stvar. Prema najnovijem istraživanju Eurobarometra, brojke pokazuju da se podrška građana Europskoj uniji vratila na razinu na kojoj je bila prije krize 2007. godine. (Pročitaj više: Sve veći broj europskih građana smatra da je članstvo u EU dobra stvar )

 

Održana konferencija ''Quo vadis, Europa?“ o budućnosti Europe

Budućnost Europe/Europske integracije − Hrvatska − 05-12-2016 - 18:09
Quo vadis  

"EU je potrebna odlučnost i vizija", rekao je predsjednik Vlade A. Plenković u uvodnom obraćanju na konferenciji "Quo vadis, Europa?" u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, održanoj danas u muzeju Mimara. Na konferenciji su govornici bili i zastupnici Dubravka Šuica (EPP) i Tonino Picula (S&D), ministrica gospodarstva Martina Dalić, kao i inozemni gosti, poput direktora Googlea za javnu politiku i suradnju s vladama za istočnu Europu Marcina Olendera. (Pročitaj više: Održana konferencija ''Quo vadis, Europa?“ o budućnosti Europe )

 

Potpora EU stabilna, ali pogled u budućnost sumoran, otkriva Eurobarometar

Institucije − Hrvatska − 05-12-2016 - 18:04

Što spaja građane EU važnije je nego što ih razdvaja kaže 71% Europljana (70% Hrvata), dok njih 53% vjeruje da članstvo u EU djeluje dobro na njihovu zemlju, prema zadnjem Eurobarometrovom istraživanju ‘’Parlametar’’. Taj postotak ponešto je niži u Hrvatskoj (46%), ali daleko ispred onih koji smatraju da je članstvo loša stvar (16%). Istraživanje je naručio Europski parlament krajem rujna, a podaci su objavljeni u petak. (Pročitaj više: Potpora EU stabilna, ali pogled u budućnost sumoran, otkriva Eurobarometar )

 

Održan okrugli stol o organskoj hrani u Puli

Poljoprivreda − Hrvatska − 14-11-2016 - 17:21
Organic food  

U organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, u Puli je u subotu 22. listopada 2016. godine u muzejsko-izložbenom prostoru Sveta srca održan okrugli stol na temu ekološke proizvodnje hrane u Hrvatskoj i Europskoj uniji. (Pročitaj više: Održan okrugli stol o organskoj hrani u Puli )

 

Europski građanin za 2016. udruzi Mladen Hrkać

Građanska prava − Hrvatska − 13-06-2016 - 10:56
.  

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać jedan je od 50 dobitnika nagrade Europski građanin za 2016. godinu. Europski parlament od 2008. svake godine dodjeljuje nagradu Europski građanin kao priznanje za iznimna postignuća za promicanje boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica ili olakšavanje prekogranične ili transnacionalne suradnje unutar Europske unije. (Pročitaj više: Europski građanin za 2016. udruzi Mladen Hrkać )

 

Održana konferencija "Europski put Bosne i Hercegovine: Izazovi i perspektive"

Vanjski odnosi − Hrvatska − 03-06-2016 - 15:28
EU BiH  

U petak, 13. svibnja 2016. Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je konferenciju "Europski put Bosne i Hercegovine: Izazovi i perspektive". (Pročitaj više: Održana konferencija "Europski put Bosne i Hercegovine: Izazovi i perspektive" )

 
TTIP  

Koji su mogući učinci TTIP-a na hrvatsko gospodarstvo, gospodarstvo Europske unije i svjetske gospodarske i trgovinske odnose, pitanja su o kojima se raspravljalo na konferenciji o sporazumu o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP). Konferencija je održana 23. svibnja u Hrvatskom novinarskom domu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije i Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj. (Pročitaj više: Održana konferencija „TTIP: što donosi Hrvatskoj, Europskoj uniji i svijetu?“ )

 
Youth guarantee  

U Kući Europe je 5. svibnja održana tribina "Garancija za mlade: dvije godine poslije" u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj i Mreže Mladih Hrvatske te sudjel (Pročitaj više: Tribina "Garancija za mlade: dvije godine poslije" održana danas u Kući Europe )

 

Tribina o ulozi i zastupljenosti žena u politici - 4.3. Zagreb

Ženska prava/Jednake mogućnosti − Hrvatska − 06-04-2016 - 17:59
IWD  

U Kući Europe u povodu Međunarodnog dana žena u petak 4. ožujka održana je javna tribina ''Uloga žena u politici: zastupljenost i ravnopravno sudjelovanje''. (Pročitaj više: Tribina o ulozi i zastupljenosti žena u politici - 4.3. Zagreb )

 

Hrvatski online mediji na dvodnevnom seminaru u Bruxellesu

Informacije − Hrvatska − 06-04-2016 - 17:57
Online media seminar  

U organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, u Europskom parlamentu u Bruxellesu 1. i 2. ožujka održan je seminar za predstavnike hrvatskih online medija pod nazivom "Europski parlament u digitalnoj agendi". (Pročitaj više: Hrvatski online mediji na dvodnevnom seminaru u Bruxellesu )

 
 
#FutureofEurope 💾 Studenti - prijavite se na #bigdata radionicu 📌 26.5. 💾 INFO → https://t.co/tNMN27eDWs / @FPZGhr… https://t.co/IDKkwunIb9
Sa zadnje #PlenarnaEP ➡ pretplate na internetske programe, filmove i glazbu vrijede u svim zemljama članicama #EU 😁… https://t.co/bsNoFXBgP8
Svjetski je dan kulturne raznolikosti! Znate da će 2018. biti #EU godina kulturne baštine?🏛️ 😊 Više →… https://t.co/eKtyGgrqzH