Za medije 

Filter 

 

Na izborima od 23. do 26. svibnja glasovalo je više od 200 milijuna Europljana. Odaziv birača povisio se sa 42,61 % na 51 % u odnosu na 2014. Novi saziv Parlamenta započinje radom 2. srpnja.

 

The Conference of Presidents held a meeting on 28 May ahead of the informal dinner of the EU heads of State and Government, scheduled today, and it committed to the following:

 

This booklet contains fact sheets with information on electoral rules, poll opening and closing times and candidates for the 2019 European election in EU member states.

 

Ove upute podsjetnik su s relevantnim praktičnim informacijama, rasporedom i uslugama koje će biti dostupne medijima u razdoblju održavanja izbora, kao i tijekom izborne noći 26. svibnja.

 

U ovim uputama nalaze se sve relevantne informacije, vremenski raspored i usluge dostupni medijima u vrijeme izbora i izbornoj noći 26. svibnja.

       
 

Medijske akreditacije 

Novinari, fotografi i audiovizualne ekipe moraju zatražiti novinarske akreditacije i/ili posebnu audiovizualnu akreditaciju za rad u Parlamentu.

FAQ 

Kako zastupnici rade, koliko su plaćeni, i koji su njihovi troškovi? Odgovore na ova i druga često postavljana pitanja o radu Parlamenta i troškovima, pronađite ovdje.

Obratite nam se 

U službi za medije Europskog parlamenta rade službenici za odnose s medijima, čiji je posao biti na usluzi novinarima i pružati im informacije o radu i odlukama odbora te o plenarnoj sjednici.