Podijeli ovu stranicu: 

  • ciljna vrijednost smanjenja emisija CO2 do 2030. za nove automobile je 37,5 %, a za nove kombije 31 % 
  • pitanje učinka koje na društvo ima prijelaz na niskougljično gospodarstvo 
  • rad na procjeni cijelog ciklusa emisija 
Na cestovni promet otpada oko 20 % ukupnih emisija stakleničkih plinova EU-a 

Prihvaćeni planovi za smanjenje emisija stakleničkih plinova iz automobila i kombija do 2030. koji su neformalno dogovoreni s ministrima EU-a.

Zastupnici u Europskom parlamentu i ministri EU-a postigli su dogovor o većoj ciljnoj vrijednosti (37,5 %) od one koju je predložila Komisija (30 %), kako bi se do 2030. u EU-u smanjile emisije koje proizvode novi automobili. Zakonodavstvom se također utvrđuje cilj smanjenja emisija CO2 do 2030. i za nove kombije (31 %).

„Mi kao Parlament snažno smo se borili da bi zaštitili integritet prijedloga u pogledu okoliša i europskim građanima ponudili stvarnu korist kad je riječ o zdravlju, potrošačima i inovacijama. Uspjeli smo donijeti ovo zakonodavstvo unatoč snažnom protivljenju autoindustrije i nekih država članica koji su odbijali uvidjeti prilike koje proizlaze iz ambicioznijih ciljeva“ izjavila je izvjestiteljica Miriam Dalli (S & D, Malta).

Zakon je usvojen s 521 glasova za, 63 protiv i 34 suzdržana. Prije no što se objavi u Službenom listu, mora ga odobriti Vijeće.

Učinak na društvo nakon prijelaza na niskougljično gospodarstvo

Proizvođači čiji proizvodi svojim prosječnim emisijama prelaze granične vrijednosti morat će platiti premiju za prekomjerne emisije. Europska komisija morat će do 2023. procijeniti treba li taj novac dodijeliti određenom fondu za prelazak na mobilnost s nultim emisijama, kao i za potporu usavršavanja radnika u automobilskom sektoru.

Analiza cijelog ciklusa

Novim zakonom nalaže se da se cjelokupni ciklus emisija iz automobila ocijeni na razini EU-a. Komisija će isto tako najkasnije do 2023. morati odlučiti treba li uvesti zajedničku metodologiju za ocjenjivanje i dosljedno izvješćivanje o tome. Ako bude potrebno, usvojit će se odgovarajuće zakonodavstvo.

Kontekst

Prijevoz je jedini sektor u EU-u u kojem od 1990. nije zabilježeno nikakvo značajno smanjenje emisija stakleničkih plinova. Podaci Europske agencije za okoliš pokazuju da od svih vidova transporta u EU-u najveći udio emisija stakleničkih plinova (72,9 % u 2016.). nastaje u cestovnom prijevozu te da na njega otpada oko 20 % ukupnih emisija stakleničkih plinova u EU-u.