Audiovizualne usluge i medijski sadržaj 

 
 

Podijeli ovu stranicu: 

Službe Europskog parlamenta za informiranje, istraživanja i medije nude širok spektar najnovijih multimedijskih alata i usluga za pomoć tisku i audiovizualnim medijima u izvještavanju.

 

TV studio u Europskom parlamentu u Bruxellesu 

Europski parlament nudi usluge prijenosa i korištenja sadržaja, kao i mogućnost korištenja studija i kamera za TV i radio postaje.

Multimedijski sadržaj

Novinarima se na raspolaganju nalazi bogata ponuda kvalitetnog i za korištenje spremnog multimedijskog sadržaja - od priopćenja za medije do vijesti i videa, infografika, fotografija i foto galerija. Pregled sadržaja može se vidjeti na poveznici Multimedijski proizvodi i usluge dostupni novinarima.

Audiovizualni sadržaj

Parlament osigurava prijenose uživo plenarnih zasjedanja i sastanaka odbora, koji su dostupni putem satelita i interneta. Taj sadržaj dostupan je u Multimedijskom centru.

Također se nude usluge i sadržaji kao što su TV i radio studija, ENG ekipe, stand-up pozicije i foto reportaže. Mediji sve potrebne informacije mogu pronaći ovdje (kliknite na "Usluge").

Dodatne informacije

Služba Europskog parlamenta za istraživanja (EPRS) pruža neovisne, objektivne i mjerodavne informacije koje pomažu u donošenju odluka u Parlamentu te omogućuje saznanja o svim političkim područjima za širu javnost.

Studije, brifinzi i informativni članci EPRS-a dostupni su na internetskim stranicama EPRS-a i preko mobilne aplikacije.

Zbirka grafičkih prikaza EPRS-a omogućuje besplatan pristup grafikonima, tablicama i kartama sa statističkim podacima (vlasništvo Službe Europskog parlamenta za istraživanja). EPRS je izradio slike na temelju statističkih podataka iz izvora navedenih u grafičkom prikazu.

Posebne akreditacije za medije u izborne dane

Detalje o registraciji svih novinara i medijskih ekipa koje žele pristupiti imati pristup prostorijama Europskog parlamenta u razdoblju izbora od 23. do 27. svibnja možete pronaći u uputama za medije za razdoblje izbora.