Aktualitások 

Coming up in the second semester of 2017        

A következő hónapok fő témái között szerepel az EU jövője, a migrációs válság megoldása és a határellenőrzés, de klímaváltozással kapcsolatos kérdések is szerepelnek az EP napirendjén.

European Health Insurance Card: keeping you safe abroad        

Társadalom 
 

A betegségek sajnos nincsenek tekintettel a nyaralásra, ezért fontos, hogy európai utazásunk során megkapjuk a szükséges egészségügyi ellátást. Ebben segít az egészségbiztosítási kártya.

Your rights while travelling in Europe        

Társadalom 
 

Mindenki tökéletes nyaralásra vágyik, de néha becsúszhatnak apróbb hibák, ezért fontos tudni, hogy milyen jogaink vannak utasként az Európai Unióban.

Lux Film        

Uniós ügyek 
 

A „BMP” (Beats Per Minute/120 dobbanás percenként), a „Sámi Blood” (Számi vér) és a „Western” című film verseng 2017-ben az Európai Parlament LUX filmdíjáért.

??eng.newsroom.sharingZone.shareOn_hu_HU??

💬 Az EP-ben minden nyelv egyformán fontos, magyarul is megtalálod a jogszabályokat, és tehetsz fel kérdéseket →… https://t.co/1pb2HqWosl

Lásd még: 

HU_language        

Társadalom 
 

Ma már az európaiak nagy része beszél legalább egy idegennyelvet, a legnépszerűbb természetesen az angol. Az EP-ben azonban minden hivatalos nyelv egyformán fontos.

Daddy, mummy and their little one, packed their belonging to leave for their first summer holiday with no roaming charges. Share your EU #ByeByeRoaming summer photos!        

Uniós ügyek 
 

Az idei nyár az első, amikor nem kell aggódnunk a roaming díjak miatt. Ez alkalomból az EP játékot szervez az Instagramon augusztus végéig, amellyel egy strasbourgi utat lehet nyerni.

Simone Veil        

Uniós ügyek 
 

Megemlékezést tartott az EP július 4-én Strasbourgban a 89 éves korában elhunyt Simone Veil, a közvetlenül választott Európai Parlament első elnökének tiszteletére.

Mail notification 

Feliratkozás a különböző témájú hírlevelekre