Aktualitások 

Featured 

One of the decisive moment of a previous designate commissioner's hearings. Tune in from the 30/09 to follow live the new designate-commissioners hearings.        

Uniós ügyek 
 

Az uniós országok megnevezték biztosjelöltjeiket, akiknek szeptember 30. és október 8. jözött az EP előtt kell bizonyítaniuk alkalmasságukat. Összeszedtük a meghallgatások időpontját.

cover picture for international women's day        

Társadalom 
 

A nők ugyan még mindig alulreprezentáltak a politikában, az EP-képviselők közötti arányuk magasabb, mint a nemzeti parlamentekben, így a magyar parlamentben is.

Andrei Sacharov and his wife Jelena Bonner © Yury Rost        

Uniós ügyek 
 

Bemutatjuk a gondolat- és véleményszabadságért folytatott küzdelem elismeréseként járó Szaharov-díj idei jelöltjeit.

Megosztás itt: Twitter

A brexit, a szavazás az Európai Központi Bank elnökének jelöléséről, és a biztosjelöltek meghallgatásának menetrend… https://t.co/Hjnmbme34G

Lásd még: 

Hogyan működik az EU-s kereskedelempolitika?        

Gazdaság 
 

A globalizációnak köszönhetően az országok közötti valódi távolság lecsökkent és ma könnyebb kapcsolatba lépniük és kereskedniük egymással, mint valaha.

infographic on Who's who in the Bureau of the European Parliament        

Uniós ügyek 
 

A képviselők David Sassolit választották az Európai Parlament elnökévé július 3-án. Infografikánkon összegyűjtöttük, hogy kik a Parlament új vezetőtestületének tagjai.

Your rights while travelling in Europe        

Társadalom 
 

Mindenki tökéletes nyaralásra vágyik, de néha becsúszhatnak apróbb hibák, ezért fontos tudni, hogy milyen jogaink vannak utasként az Európai Unióban.

E-mailes értesítés 

Feliratkozás a különböző témájú hírlevelekre