Mekkora a Parlament költségvetése? 

A Parlament 2018-as költségvetése 1,95 milliárd eurót tesz ki, amely összeg 44%-át mintegy 7000 tisztviselő és képviselőcsoportoknál dolgozó személyzet fizetésére fordítják. Ugyanebből a forrásból fedezik a tolmácsolás, a külső fordítás és a személyzet utazási költségeit is.

A Parlament demokratikusan megválasztott intézmény, amely az összes tagállamra vonatkozó jogszabályokat alkot. Ez az oka annak, hogy állandó, ideiglenes vagy szabadúszó munkavállalóinak jelentős része az eljárások tolmácsolásával vagy fordításával foglalkozik annak érdekében, hogy a képviselők és az állampolgárok egyaránt követhessék ezt a munkát.

A 2018. évi költségvetés mintegy 22%-a az európai parlamenti képviselők költségeit fedezi, beleértve a fizetéseket, az utazások és az irodák költségeit, valamint a személyi asszisztensek fizetését.

2017-ben a Parlament épületeire a költségvetés 13%-át költötték. Ebből fedezik a Parlament három fő munkavégzési helyén – Brüsszelben, Luxemburgban és Strasbourgban – található épületek, valamint a 28 tagállamban működő kapcsolattartó irodák bérleti , építkezési, fenntartási, biztonsági és üzemeltetési költségeit.

A tájékoztatási politikára és az igazgatási kiadásokra, például az informatikára és telekommunikációra a 2017-es költségvetés 16%-a jutott. A képviselőcsoportok működésére további 6%-ot fordítanak.