Az Európai Történelem Háza 

Az Európai Történelem Háza 

2017-ben nyílt meg Brüsszelben az Európai Történelem Háza. A múzeumban a látogatók bővíthetik az európai történelemről szerzett tudásukat, és elgondolkodhatnak arról, mit is jelent ma ez a történelem.

Az állandó kiállítás áttekinti a 20. század európai történelmét és az európai integráció történetét, és egymás mellé állítja az európaiak egymásnak ellentmondó élményeit és tapasztalatait. Az Európai Történelem Háza időszaki kiállításoknak is otthont ad.

A kiállítás tartalmát 18 tagállam történészeiből, muzeológusaiból, oktatási szakembereiből és ügyintézőiből álló interdiszciplináris tudományos projektcsapat dolgozta ki. A kiállítások tartalmának tudományos helytállóságát és relevanciáját egy nemzetközileg elismert történészekből és muzeológusokból álló, magas rangú tanácsadó testület (a Tudományos Bizottság) garantálja.

Az Európai Történelem Háza mindenki számára ingyenes.

A projekt kidolgozása körülbelül 52,4 millió euróba került. Ez fedezi az Eastman épület átalakításának, bővítésének és felújításának, valamint az állandó és az első időszaki kiállítás kialakításának költségeit.