Az Európai Történelem Háza 

Az Európai Történelem Háza: páratlan mese. 

2017-ben Brüsszelben megnyílt az Európai Történelem Háza. A múzeum végigjárása során a látogatók bővíthetik az európai tö énelemről szerzett tudásukat, és elgondolkodhatnak arról, mit is jelent a jelen számára ez a történelem.


Az állandó kiállítás széles perspektívából tekinti át a 20. századi európai történelmet és az európai integráció történetét, egymás mellé állítva az európaiak egymásnak ellentmondó élményeit és tapasztalatait. Az Európai Történelem Háza időszaki kiállításoknak is otthont ad.


A kiállítás tartalmát 18 tagállam történészeiből, muzeológusaiból, oktatási szakembereiből és ügyintézőiből álló interdiszciplináris tudományos projektcsapat dolgozta ki. A kiállítások tartalmának tudományos helytállóságát és relevanciáját egy nemzetközileg elismert történészekből és muzeológusokból álló, magas rangú tanácsadó testület (a Tudományos Bizottság) garantálja.


Az Európai Történelem Háza mindenki számára ingyenesen látogatható.


A projekt kidolgozása körülbelül 52,4 millió euróba kerül. Ez fedezi az Eastman épület átalakításának, bővítésének és felújításának, valamint az állandó és az első időszaki kiállítás kialakításának költségeit.