Az Európai Történelem Háza 

2017-ben nyílt meg Brüsszelben az Európai Történelem Háza. Végigjárva a múzeumot, a látogatók az európai történelemről szerzett tudásukat bővíthetik, és elgondolkodhatnak arról, mit is jelent az egyes ember számáraaz európai  történelem.

Az állandó kiállítás széles távlatból tekinti át a 20. századi európai történelmet és az európai integráció történetét, egymás mellé állítva az európaiak egymásnak ellentmondó élményeit és tapasztalatait. Az Európai Történelem Háza időszaki kiállításoknak is otthont ad.

A kiállítás tartalmát 18 tagállam történészeiből, muzeológusaiból, oktatási szakembereiből és ügyintézőiből álló interdiszciplináris tudományos projektcsapat dolgozta ki. A kiállítások tartalmának tudományos helytállóságát és relevanciáját egy nemzetközileg elismert történészekből és muzeológusokból álló, magas rangú tanácsadó testület (a Tudományos Bizottság) garantálja.

Az Európai Történelem Háza mindenki számára ingyenesen látogatható.

A projekt kidolgozása körülbelül 52,4 millió euróba kerül. (Ez fedezi az Eastman épület átalakításának, bővítésének és felújításának, valamint az állandó és az első időszaki kiállítás kialakításának költségeit is).